Site Rengi

HABER ÖZETİ
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İBB’yi 2 yılda sıfır icraat ve 44 milyar lira borçlandıran Ekrem, Fransa’dan da sadaka dilenip İstanbul’u ipotek ettirdi!.

İBB’yi 2 yılda sıfır icraat ve 44 milyar lira borçlandıran Ekrem, Fransa’dan da sadaka dilenip İstanbul’u ipotek ettirdi!.
24.06.2021
A+
A-

2 yıl boyunca tek bir eser yapamayan, zamlarla İstanbulluyu isyan noktasına getiren, adrese teslim ballı ihalelerle milyonları yandaşlarına peşkeş çeken, kendisini cilalayıp yağlayan besleme medyasına adeta para akıtan ve skandal israfları ile gündemden düşmeyen CHP’li İmamoğlu, Alman bankasından sonra Fransız bankasına da 10 vade ile borçlanarak, İstanbul’un geleceğini ipotek altına soktu!.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fransız Kalkınma Bankası (AFD) ile 93 milyon avroluk kredi ön protokolü imzaladı. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu rezaletiyle birlikte Almanya ve uluslararası piyasalardan sonra Fransa’ya da 16 milyon vatandaşımızın alın terini ipotek ettirmiş oldu.

Peşkeş çekiyor

Göreve geldiğinden beri her şeyi yapıyormuş gibi görünüp de hiçbir şey yapmayan Ekrem İmamoğlu, yönetimindeki kurumu büyük bir hızla iflasa sürüklüyor. İBB’den yapılan açıklamaya göre, yapımına 2016’da başlanan ve 1 Ocak 2021’de ilk etabı açılan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın, Eminönü-Cibali arasının tamamlanması için İBB ile AFD arasında 93 milyon avroluk kredi ön protokolüne imza atıldı. Borcun 2 yıl ödemesiz 10 yıl taksitle ödeyeceği açıklandı. Böylelikle İmamoğlu’nun borcunu, sonraki dönemde göreve gelen belediye yönetimi ödemiş olacak.

Batılı tefeciler

İBB böylece, Alman Deutsche Bank’a 110 milyon Euro kredilik borçlanmadan sonra Fransız bankasına da borçlanmış oldu. Uluslararası piyasalara İstanbul’un bonolarını satarak 580 milyon dolar borçlanan ve bunun için utanmadan tören düzenleyen İmamoğlu, küresel sermayenin gözü doymaz tefecilerine 16 milyon İstanbullu’nun emeğini ve alın terini peşkeş çekmeye devam ediyor. Görevdeki ikinci yılının dolduğu ilk gün Fransa ile borç anlaşması imzalayan İmamoğlu, Türkiye’nin uluslararası itibarını da zedeliyor.

Borçlanma sınırını aştı

Daha önceki borçlanmasını Sancaktepe Metrosu’nun yapımı için aldığını iddia eden İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde AK Parti döneminde başlanan metro tünellerinin üzerine toprak dökerek kapattırmıştı. CHP’li Ekrem İmamoğlu 2 yıllık görev süresi boyunca 43 milyar 402 milyon liralık borçlanmaya gitmişti. Öyle ki CHP yönetimi, borçlanma limitini aştığı için İBB 27 yıl aradan sonra ilk defa borç alamaz hale gelmişti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.