Site Rengi

HABER ÖZETİ
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
DOLAR 32,4910
EURO 34,9434
ALTIN 2.431,05
BIST 9.810,49

İçme suyuna yüzde 50 indirim sözünü tutmayan Zeydan Karalar kendini böyle savundu!.

İçme suyuna yüzde 50 indirim sözünü tutmayan Zeydan Karalar kendini böyle savundu!.
09.05.2020
A+
A-

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında ASKİ Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Kovid- 19 nedeniyle içme suyunda indirim yapılması maddesinde tartışma yaşandı. CHP’li Karalar, koronavirüs tedbirleri kapsamında suya yüzde 50 indirim yapılacağı dair sözünü AK Parti meclis üyesi ve grup sözcüsü Vedat Gündoğan hatırlattı. Karalar’ın söz verdiği halde Nisan ayında su indirimini yüzde 50 yerine yüzde 30’a düşürmesine AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı ile birlikte karşı çıktı. CHP’li Karalar ise sinirlenerek toplantıyı terk etmek istedi.

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında ASKİ Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Kovid- 19 nedeniyle içme suyunda indirim yapılması maddesinde tartışma yaşandı. CHP’li Başkan Karalar, koronavirüs tedbirleri kapsamında suya yüzde 50 indirim yapılacağı dair sözünü AK Parti meclis üyesi ve grup sözcüsü Vedat Gündoğan hatırlattı. CHP’li Karalar’ın söz verdiği halde Nisan ayında su indirimini yüzde 50 yerine yüzde 30’a düşürmesine AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı ile birlikte karşı çıktı. CHP’li Karalar ise sinirlenerek toplantıyı terk etmek istedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Kovid- 19 nedeniyle içme suyunda indirim yapılması maddesinde tartışma yaşandı. Adanalılara, CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın televizyon kanalında koronavirüs tedbirleri kapsamında suya yüzde 50 indirim yapılacağı dair sözünü AK Parti meclis üyesi ve grup sözcüsü Vedat Gündoğan hatırlattı. CHP’li Karalar’ın söz verdiği halde Nisan ayında su indirimini yüzde 50 yerine yüzde 30’a düşürmesine Cumhur İttifakı ile birlikte karşı çıktı.

Genel kurulda söz alan AK Parti grup sözcüsü Vedat Gündoğan şu ifadeleri kullandı: “ASKİ’de su indirimi konuşuyoruz. Nisan ayı için gerçekten söz verdiğiniz yani deklare ettiğiniz su faturalarında indirimin olmaması vatandaşlardan aşırı tepki geldi, bu tepki bize kadar ulaştı. Bizde diyoruz ki, bu kadar açık ve net bu bir siyaset değil, milletimizin mağduriyetine katkı koyabilmek adına gerekirse sosyal belediyecilik yapabilmek için zararda olsa göze almak lazım. Mayıs, Haziran, Temmuz’u Grup Başkan vekilimiz önerdi.”

CHP’li Başkan sözünü tutmadı: Ya biraz da başkanın dediğini yapın, hayret bir şey ya

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu sözlere tepki göstererek “Arkadaşlar iki ay seçersiniz. İki ay yüzde 50 indiririz, iki ayın dışında indirim yapma şansımız yoktur. Üç ay derseniz o zaman 30-30-30 yaparız. Öyle yapalım. 30-30-30 yapalım” dedi.

Bunun üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’ndaki üyelerin tepkileriyle karşılaştı. AK Parti grup sözcüsü Vedat Gündoğan ise “40 40 40 olsun bari” derken, CHP’li Başkan Karalar sinirlendi. Karalar şunları söyledi: “Ya biraz da başkanın dediğini yapın. Hayret bir şey ya. Ayıptır ya. Yaşça ben sizden büyüğüm ya. Tamam kardeşim yüzde 35 35 35 üç ay. Mayıs Haziran Temmuz. Daha hiç konuşma! Sakinim ben, sakinim!”

AK Parti: Biz bu indirimi cebimize atmıyoruz

“Vedat Millete hizmet etmenin tartışması olmaz, sakin gidersek. Ya bir dakika bir sakin olun! Bir saniye üç ay yüzde 50 dedik, 30 diyorsunuz, yüzde 40 olsun. Biz bunu cebimize atmıyoruz. Doğru mu?” Cumhur İttifakına mensup MHP’li üyelerden de bu sözlere destek geldi.

CHP’li Zeydan Karalar toplantıyı terk etmek istedi

CHP’li Zeydan Karalar’a tepkiler devam edince Aski Olağanüstü Genel Kurul toplantısını CHP’li Başkan terketmek istedi. Cumhur İttifakı üyelerinden “Neyi oyladınız, nereye gidiyorsunuz, genel kurulu bile kapatmadınız” diye sesler yükseldi.

CHP’li Başkan Karalar’ın sadece iki ay indirim yapacağını söylemesi üzerine AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın teklifi ise CHP’li Başkan’ın söz vermesine rağmen Nisan ayında indirim yapmamasından kaynaklı, Mayıs ve Haziran aylarında yüzde 50, Temmuz ayında ise yüzde 40 indirim yapılmasıydı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.