Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hükümet inkâr etsede IMF ile görüşmelere başladı!.
Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek mi?.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu bugün başlıyor!.
CHP’li Başkandan takdire şayan karar!. Çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilerin dükkanları kapatılıyor!.
Tipik CHP zihniyeti!. Eş, dost, akraba, ahbap kim varsa yanlarına aldılar!.
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

İdlib’de hain saldırı! Şehit sayımız 33’e yükseldi, 36 askerimiz yaralı…

İdlib’de hain saldırı! Şehit sayımız 33’e yükseldi, 36 askerimiz yaralı…
28.02.2020
A+
A-

Gelen son dakika haberine göre; İdlib kırsalında rejim güçlerinin TSK unsurlarına yönelik hava saldırısında 33 asker şehit oldu. Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı son açıklamada 33 askerin şehit olduğunu duyurdu. Doğan, Şu an tüm askerlerimizin Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan içeriye alındığını ve yaralıların hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

İdlib kırsalında rejim güçlerinin TSK unsurlarına yönelik hava saldırısında 29 asker şehit oldu.

Gelişmeleri aktarıyoruz…

03: 45: Hatay Valisi Rahmi Doğan: 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu

03:41: ABD Dışişleri Bakanlığı: NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız. Suriye’deki Türk askerlerine yönelik saldırıdan derin endişe duyuyoruz.

03.33: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Güvenlik Zirvesi sona erdi. Görüşme 6 saat sürdü.

02: 43: NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Suriye rejimi ve destekçisi Rusya’nın İdlib’deki saldırılarını kınadı ve saldırılara son vermeleri çağrısında bulundu.

29 ASKER ŞEHİT, 36 ASKERİMİZ YARALI

02:01: Hatay Valisi Rahmi Turan, şehit sayısının 29’a yükseldiğini belirterek, “Ağır yaralılarımızdan 7 Mehmetçik şehit oldu” dedi. Turan, “Hastanede 36 yaralımız var. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

01:40: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Katil rejim ve onu cesaretlendirenler bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde vereceklerdir.

01:16: İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Kahraman askerlerimizin kanı yerde bırakılmayacak, Suriye sahasında devam eden faaliyetlerimiz, bayrağımıza uzatılan eller kırılana dek sürecek. Namlusunu, askerlerimize doğrultan gayrı meşru rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır. Hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir. Astana Süreci tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz. Geçmişte Ruanda’da, Bosna Hersek’te yaşananların bugün İdlib’de tekrarlanmasına seyirci kalınamaz, kalınmayacaktır.

01:15: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O’Brien ile görüştü.

TÜRKİYE SINIRI AÇTI

00:45: Reuters, üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye’nin Suriyeli mültecilerin kara ya da deniz yoluyla Avrupa’ya geçişlerini durdurmama kararı aldığını duyurdu.

ŞEHİT SAYISI 22’YE YÜKSELDİ

00:36: Hatay Valisi Rahmi Doğan, “İdlib’de Esed rejimi unsurları tarafından yapılan hava saldırısı sonucu 9 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştım. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bu sayı 22’ye çıkmıştır.” dedi.

Doğan, AFAD İl Müdürlüğü binasında, gazetecilere İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik hava saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Saldırının rejim unsurlarınca gerçekleştirildiğini belirten Doğan, şunları kaydetti:

“İdlib’de Esed rejimi unsurları tarafından yapılan hava saldırısı sonucu 9 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştım. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bu sayı 22’ye çıkmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımızla ilgili her türlü tedavi hastanelerimizde devam etmekte. Kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmek istiyorum. Özellikle Hataylı hemşehrilerimizi bilgilendirmek istiyorum, herhangi bir kan ihtiyacı yoktur. Sağlık personelimizin tamamı hastanede görevinin başındadır. Yaralılarımıza gerekli tedaviler yapılmaktadır. Yaralılarımızla ilgili bilgilendirmeleri zaman içerisinde tekrar kamuoyuyla paylaşacağım. Tekrar milletimizin başı sağ olsun.”

Doğan, bir gazetecinin, “Askerlerimizin göçük altında olduğu ve kurtarma çalışmalarının yarın devam edeceği iddiaları var.” şeklindeki sorusu üzerine, “Şu an tüm askerlerimiz Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan içeriye alınmıştır. Yaralılarımız hastanededir.” yanıtını verdi.

00:15: Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Suriye’den gelen haberlerle ilgili sorumlu yayıncılık yapılması gerektiğini vurguladı.

00:05: İdlib’de Mehmetçiğe yapılan saldırı sonrası Ankara’da parti merkezlerinde hareketlilik yaşanıyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli parti genel merkezlerinde gelişmeleri takip ederken Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü.

23:49: Hatay Valisi Rahmi Doğan askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Saldırının rejim güçlerince yapıldığını belirten Doğan, şunları kaydetti: “İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Yaralılarımız, ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımızla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğim.”

Doğan, hastanelerde yaralılar için herhangi bir kan ihtiyacı olmadığını vurgulayarak, “Tüm tedbirler alınmıştır, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hemşehrilerimden müsterih olmalarını bekliyorum ve hastanelerin etrafında herhangi bir yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum.” diye konuştu.

23:42: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.