Site Rengi

HABER ÖZETİ
Emekli ikramiyesine yüzde 25 zam..
Şimdi de “Türkiye S-400’leri Somali’ye gönderilecek” yalanını servis ettiler..
Üniversite öğrencilerine af düzenlemesi geliyor..
Irak ve Suriye’den umudunu kesen ABD şimdi de Güney Kıbrıs askerlerine eğitim vermeye başladı..
Netenyahu itinden Osmanlı İmparatorluğu hakkında işgâlci iftirası!.
Galatasaray Juventus’u kendi sahasında da bozguna uğrattı..
Milletin kazıklayan özel okullara jet soruşturma..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan etkinliklerini eleştirenleri ters köşeye yatırdı!.
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İHH’nın 120 insani yardım tırı, İstanbul’dan Suriye’ye yola çıktı!.

İHH’nın 120 insani yardım tırı, İstanbul’dan Suriye’ye yola çıktı!.
11.12.2021
A+
A-
Suriye’de bugüne kadar milyonlarca kişiye yardım ulaştıran İHH, şimdi de “Kış Kapıda; Yalnız Bırakma” diyerek zor şartlarda kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için bir yardım kampanyası başlattı.

Suriye’de 12 yıldır devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insan yardıma muhtaç halde hayatına devam ediyor.

Kışın gelmesiyle kamplarda hayat koşulları gittikçe zorlaşıyor.

Çadırların ısınması, çocukların, kadınların ve yaşlıların soğuktan etkilenmemesi için İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da harekete geçti.

“KIŞ KAPIDA, YALNIZ BIRAKMA”

Suriye’de bugüne kadar milyonlarca kişiye yardım ulaştıran İHH, şimdi de “Kış Kapıda; Yalnız Bırakma” diyerek zor şartlarda kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için bir yardım kampanyası başlattı.

120 İNSANİ YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

Kampanya kapsamında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden ve İstanbul’dan 120 insani yardım tırı mazlumlar için aynı anda hareket etti. İstanbul’daki uğurlama töreni, Ümraniye Hekimbaşı Spor Sosyal Tesisleri yanında gerçekleştirildi.

Törene, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, AK Parti Ümraniye İl Başkanı Av. Mahmut Emin Mollaoğlu, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

İHH nın 120 insani yardım tırı, İstanbul dan Suriye’ye yola çıktı #1

“EVLER EKMEKSİZ KALMASIN”

Selamlama konuşmasını yapan İHH İstanbul İl Başkanı Mehmet Kesmen, “Bugün insan hakları günü ama gönül coğrafyalarımızda yaşanan kan ve gözyaşı dinmiyor. Suriye’de, Filistin’de, Yemen’de, Libya’da, Afganistan’da, Irak’ta, Somali’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Keşmir’de, Arakan’da, Gazze’de ve Kudüs’te yaşanan acılar hâlâ vicdanları yaralıyor” dedi.

Mehmet Kesmen şöyle konuştu:

“İHH olarak bugüne kadar milletimizin destekleriyle milyonlarca kişiye yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Geçen sene “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” diyerek yola çıkmıştık bu sene de “Kış Kapıda; Yalnız Bırakma” diyerek kışın zor şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için bir yardım kampanyası başlattık. Bu özel günde 81 ilden insani yardım TIR’ları mazlumlar için yola çıkıyor. Tüm halkımızdan, kurumlarımızdan ve hayırsever insanlarımızdan beklentimiz başlattığımız bu kampanyaya destek olmalarıdır. Akşamları yanmayan sobanın yanı başında üşümüş parmaklarıyla kalemi tutamayan çocuklar kalmasın. Çadırlar ısınsın. Tavanı akan çadırlarda insanlar geceleri soğukla mücadele etmesin. Soğuk havada ve çamurlu yollarda ayakkabısız, botsuz ve montsuz çocuk kalmasın. Evler ekmeksiz kalmasın. Bugün buradan ülkemizin ve dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı ve onlara umut olacağımızı herkese yeniden haykırıyoruz!”

İHH nın 120 insani yardım tırı, İstanbul dan Suriye’ye yola çıktı #2

“ENSAR OLMAK HERKESE NASİP OLMAZ”

Daha sonra kürsüye İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın çıktı. Durmuş Aydın, “Bugün bizi yalnız bırakmadığı için tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Mazlumların yanında olmak herkese nasip olmuyor. Dünyada herkes bir gün mülteci ya da muhacir olabilir. Ama Allah herkese ensar olmayı nasip etmez. Sizler bunu gerçekleştiriyorsunuz. Bugün aramızda Pakistan’dan, Bosna’dan, Malezya’dan, Endonezya’dan katılımcılar var. Birlikte olunca çok güzel işler yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

İHH nın 120 insani yardım tırı, İstanbul dan Suriye’ye yola çıktı #3

“TÜRKİYE KADAR MAZLUMLARI DÜŞÜNEN ÜLKE YOK”

AK Parti Ümraniye İl Başkanı Av. Mahmut Emin Mollaoğlu ise konuşmasına geçtiğimiz haftalarda iyilik yolunda vefat eden 4 genç için rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Mollaoğlu, “Bizlere düşen bu yardımları mazlumlara ulaştırmak. Dünyada birçok Müslüman ülkesi var. Fakat içlerinde Türkiye kadar bu mazlumları ve mağdurları düşünen yok. Belediyemize ve İHH’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İHH nın 120 insani yardım tırı, İstanbul dan Suriye’ye yola çıktı #4

“İYİ Kİ İHH VAR”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da kendileri için her gün insan hakları günü olduğunu ve insan haklarının çiğnendiği her günün onlar için önemli olduğunu vurguladı. Yıldırım, şunları söyledi:

“İnsanlık, tarihte olmadığı kadar zor günlerden geçiyor. Kaoslar, savaşlar, açlıktan bitap düşen insan sayısı ne yazık ki her geçen gün artıyor. Bazı ülkeler ne yazık ki zulmü görmezden geliyor. Kimisi de zulmü alkışlıyor. Fakat Türkiye olarak biz hamd olsun tarihte olduğu gibi yine mazlumların, mağdurların yanındayız. Nerede elinden hakları alınan bir yetim var ise biz oradayız. Ekonominin zorlaştığı bugünlerde bile milletimizin yardımlarını esirgemiyor. Ümraniye olarak İHH ile birlikte 3 senedir bu çalışmalara destek oluyoruz. İyi ki İHH var. Bu sene de 5 tırl belediye olarak bu çalışmalara destek oluyoruz.”

İHH nın 120 insani yardım tırı, İstanbul dan Suriye’ye yola çıktı #5

DUALARLA UĞURLANDI

İlçe Müftüsü Muharrem Gül’ün ettiği duanın ardından içerisinde gıda, giysi, yakacak gibi çeşitli yardım malzemelerinin yer aldığı TIR’lar, mazlum ve mağdurlara ulaştırılmak üzere Suriye’ye uğurlandı.

Uğurlanan son 120 tırla birlikte kampanya kapsamında 1 Kasım 2021’den bu yana gönderilen tır sayısı 228’e ulaştı. Kampanya, kış boyunca devam edecek.

İHH nın 120 insani yardım tırı, İstanbul dan Suriye’ye yola çıktı #6
İHH nın 120 insani yardım tırı, İstanbul dan Suriye’ye yola çıktı #7
İHH nın 120 insani yardım tırı, İstanbul dan Suriye’ye yola çıktı #8
İHH nın 120 insani yardım tırı, İstanbul dan Suriye’ye yola çıktı #9
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.