Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
Bayram Tatilinde Yollar Yine Kan Gölüne Döndü: 19 Can Kaybı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İki itirafçı FETÖ’nün gizli yapılanmasındaki 50 kişiyi deşifre etti!.

İki itirafçı FETÖ’nün gizli yapılanmasındaki 50 kişiyi deşifre etti!.
22.11.2022
A+
A-

Terör örgütü FETÖ soruşturmaları kapsamında iki kişi itirafçı oldu. İtirafçılar örgütün TSK’daki gizli yapılanmasına ilişkin 50 kişiyi deşifre etti.

FETÖ‘nün TSK içerisindeki gizli yapılanmasına yönelik İzmir merkezli operasyonda yakalanan ve itirafçı olan iki şüpheli, terör örgütüyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

İTİRAFÇILAR FETÖ’CÜLERİN DEŞİFRESİNDE ÖNEMLİ ROY OYNUYOR

FETÖ ile mücadelede güvenlik güçlerinin yürüttüğü uzun soluklu istihbari ve teknik çalışmaların yanı sıra etkin pişmanlık hükümleri de örgütün deşifresinde önemli rol oynuyor.

50 KİŞİNİN İSMİNİ VERDİLER

Son olarak İzmir’de FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına yönelik soruşturma gözaltına alınan 20 şüpheliden O.R. ve Z.Ö. itirafçı olup örgütle ilgili bilgiler paylaştı. İtirafçı olan şüpheliler, örgütte mahrem yapılanma içerisinde yer alan 50 kişinin ismini verdi.

ÜNİVERSİTE YILLARINDA TANIŞTI

FETÖ ile üniversite yıllarında tanıştığını anlatan O.R, bu dönemde örgüt evlerinde kaldığını, bir süre sonra kendisine ortaokul öğrencilerinin sorumluluğunun verildiğini belirtti.

“ASKERİ OKULLARA GİDİN” TELKİNİ

Dersleri iyi olan öğrencilere askeri liseye gitmeleri konusunda telkinlerde bulunduklarını anlatan O.R, şu ifadeleri kullandı:

“Bizzat takip ettiğim öğrencilerden 3’ü İzmir’deki askeri liseyi kazandı. Bu süreçte de onlarla irtibat kurmaya devam ettim. Üniversitede ev abiliği yaptım. Üniversiteden mezun olduktan 2015 yılında polisliğe başladım, geçen haziranda da meslekten ihraç edildim. FETÖ içerisindeki faaliyetimi, yer aldığım dönem olan 17/25 Aralık sürecine kadar samimi olarak anlattım. Örgütten ayrıldıktan sonra örgütün çökertilmesi için elimden gelen her türlü hususta yardımcı olabileceğimi söyledim.”

KARA HARP OKULUNDAN ÜNİVERSİTEYE GEÇTİ

Diğer itirafçı Z.Ö. ise İzmir’de askeri liseyi bitirdikten sonra Kara Harp Okulunda okuduğunu, darbe girişiminin ardından bir üniversiteye geçiş yaptığını belirtti.

Örgütle irtibatını anlatan itirafçı, şu bilgileri verdi:

“Ortaokul döneminde 2007 yılı gibi Ankara’da halı saha maçı yaparken bir şahısla tanıştım. Bu kişi beni maçtan sonra öğrenci evi gibi tutulan bir eve davet etti. Bu evde yatılı kaldığımız zamanlar da olurdu. Askeri liseyi, örgüt evine gelen bir arkadaşımla birlikte kazandık ancak o, ailesi izin vermediği için askeri liseye gitmedi. Ben askeri liseyi kazandıktan sonra grubumu değiştirdiler. Lisedeyken ortaokulda benimle ilgilenen kişi, hafta sonları İzmir’e gelirdi. Lise bitimine yakın başka birisi benimle görüşmeye başladı ancak samimi bulmadığımdan görüşmeye gitmek istemedim. Sürecin daha fazla siyasete karışmasından dolayı rahatsızlık duydum ve görüşmek istemediğimi belirttim. Bir süre daha ısrar etti ama sonrasında FETÖ bağlantısı olan hiç kimseyle görüşmedim.”

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Terör örgütünün mahrem yapılanmasında yer alan 50 kişinin isimlerini paylaşan, onları fotoğraflarından teşhis edip bildiklerini anlatan O.R. ve Z.Ö, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, deşifre edilen örgüt üyeleriyle ilgili başlatılan soruşturmalar sürüyor.

OPERASYON

FETÖ’nün mahrem yapılanmasına yönelik İzmir merkezli soruşturma kapsamında 8 Kasım‘da gözaltına alınan 27 şüpheliden 1’i tutuklanmış, bazı örgüt üyeleri de itirafçı olmuştu. Serbest bırakılan şüphelilerden biri için “elektronik kelepçe”, 24’üne “imza verme” adli kontrol şartı getirilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.