Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu..
İstanbul’da ulaşım kaosu!. Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı!.
ABD’de iki İsrail konsolosluk çalışanı öldürüldü!.
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İki itirafçı FETÖ’nün gizli yapılanmasındaki 50 kişiyi deşifre etti!.

İki itirafçı FETÖ’nün gizli yapılanmasındaki 50 kişiyi deşifre etti!.
22.11.2022
A+
A-

Terör örgütü FETÖ soruşturmaları kapsamında iki kişi itirafçı oldu. İtirafçılar örgütün TSK’daki gizli yapılanmasına ilişkin 50 kişiyi deşifre etti.

FETÖ‘nün TSK içerisindeki gizli yapılanmasına yönelik İzmir merkezli operasyonda yakalanan ve itirafçı olan iki şüpheli, terör örgütüyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

İTİRAFÇILAR FETÖ’CÜLERİN DEŞİFRESİNDE ÖNEMLİ ROY OYNUYOR

FETÖ ile mücadelede güvenlik güçlerinin yürüttüğü uzun soluklu istihbari ve teknik çalışmaların yanı sıra etkin pişmanlık hükümleri de örgütün deşifresinde önemli rol oynuyor.

50 KİŞİNİN İSMİNİ VERDİLER

Son olarak İzmir’de FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasına yönelik soruşturma gözaltına alınan 20 şüpheliden O.R. ve Z.Ö. itirafçı olup örgütle ilgili bilgiler paylaştı. İtirafçı olan şüpheliler, örgütte mahrem yapılanma içerisinde yer alan 50 kişinin ismini verdi.

ÜNİVERSİTE YILLARINDA TANIŞTI

FETÖ ile üniversite yıllarında tanıştığını anlatan O.R, bu dönemde örgüt evlerinde kaldığını, bir süre sonra kendisine ortaokul öğrencilerinin sorumluluğunun verildiğini belirtti.

“ASKERİ OKULLARA GİDİN” TELKİNİ

Dersleri iyi olan öğrencilere askeri liseye gitmeleri konusunda telkinlerde bulunduklarını anlatan O.R, şu ifadeleri kullandı:

“Bizzat takip ettiğim öğrencilerden 3’ü İzmir’deki askeri liseyi kazandı. Bu süreçte de onlarla irtibat kurmaya devam ettim. Üniversitede ev abiliği yaptım. Üniversiteden mezun olduktan 2015 yılında polisliğe başladım, geçen haziranda da meslekten ihraç edildim. FETÖ içerisindeki faaliyetimi, yer aldığım dönem olan 17/25 Aralık sürecine kadar samimi olarak anlattım. Örgütten ayrıldıktan sonra örgütün çökertilmesi için elimden gelen her türlü hususta yardımcı olabileceğimi söyledim.”

KARA HARP OKULUNDAN ÜNİVERSİTEYE GEÇTİ

Diğer itirafçı Z.Ö. ise İzmir’de askeri liseyi bitirdikten sonra Kara Harp Okulunda okuduğunu, darbe girişiminin ardından bir üniversiteye geçiş yaptığını belirtti.

Örgütle irtibatını anlatan itirafçı, şu bilgileri verdi:

“Ortaokul döneminde 2007 yılı gibi Ankara’da halı saha maçı yaparken bir şahısla tanıştım. Bu kişi beni maçtan sonra öğrenci evi gibi tutulan bir eve davet etti. Bu evde yatılı kaldığımız zamanlar da olurdu. Askeri liseyi, örgüt evine gelen bir arkadaşımla birlikte kazandık ancak o, ailesi izin vermediği için askeri liseye gitmedi. Ben askeri liseyi kazandıktan sonra grubumu değiştirdiler. Lisedeyken ortaokulda benimle ilgilenen kişi, hafta sonları İzmir’e gelirdi. Lise bitimine yakın başka birisi benimle görüşmeye başladı ancak samimi bulmadığımdan görüşmeye gitmek istemedim. Sürecin daha fazla siyasete karışmasından dolayı rahatsızlık duydum ve görüşmek istemediğimi belirttim. Bir süre daha ısrar etti ama sonrasında FETÖ bağlantısı olan hiç kimseyle görüşmedim.”

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Terör örgütünün mahrem yapılanmasında yer alan 50 kişinin isimlerini paylaşan, onları fotoğraflarından teşhis edip bildiklerini anlatan O.R. ve Z.Ö, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, deşifre edilen örgüt üyeleriyle ilgili başlatılan soruşturmalar sürüyor.

OPERASYON

FETÖ’nün mahrem yapılanmasına yönelik İzmir merkezli soruşturma kapsamında 8 Kasım‘da gözaltına alınan 27 şüpheliden 1’i tutuklanmış, bazı örgüt üyeleri de itirafçı olmuştu. Serbest bırakılan şüphelilerden biri için “elektronik kelepçe”, 24’üne “imza verme” adli kontrol şartı getirilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.