Site Rengi

HABER ÖZETİ
İmamoğlu’nun diploma iptaline karşı açtığı dava reddedildi!.
Silivri’ye gidip Ekrem’den talimat almadan CHP’nin komisyon kararını açıklayamadı!.
8,8’lik deprem ve tsunaminin ardından şimdi de yanardağ patlaması!.
Tsunami hızla ilerlemeye devam ediyor!. Birçok ülke alarmda!.
Rusya’daki depremin etkisi atom bombasının 11 bin katı gücünde!.
Gelecek partili il başkanı cinsel tacizden gözaltına alındı!.
Hurda araç teşviki Meclis’te.. Hurda belgesini sunan ÖTV ödemeyecek…
Rusya’da son 73 yılın 8,8’lik en şiddetli depremi!.
Öğrenci indirimine yaş sınırı kararı mahkeme tarafından iptal edildi..
Filistin’i tanıyan İngiltere’ye Kahpe İsrail’den skandal tehdit: ATEŞKESE ENGEL OLUR!.
Yerli ve Milli sosyal medya platformu Next 500 bin kullanıcıya ulaştı..
CHP Lideri Özel Terörsüz Türkiye Komisyonu’na katıl a şartını açıkladı!.
Sıcaktan kavrulan İstanbul için sağanak yağış müjdesi!.
CHP’deki Atatürk yerine İmamoğlu portresine tepkiler büyümeye devam ediyor..
Fransa’dan sonra İngiltere’de Filistin’i devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
DEM Parti istedi “Terörsüz Türkiye” ismi “Kardeşlik ve Dayanışma” olarak değişti..
İnan Kıraç’a atanan vasi avukatlarının 128 milyonluk vurgun oyunu!.
Ayaklarını dışarı çıkarıp araç kullanan Başsavcıya ceza kesemediler!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan adı skandallarla anılan avukatının işine son verdi!.
Trump’un yaptırım tehdidine Rusya’dan savaş resti!.
CHP’li Başkan Dalaman Belediyesi’ni aile çiftliğine döndürdü!.
İmamoğlu’nun sahte diplomasından sonra yüksek lisansıda iptal edildi!.
DEM Parti’de Terörsüz Türkiye rahatsızlığı!.
Ekrem’in müdürü İBB’yi nasıl soyup soğana çevirdiklerini tek tek anlattı!.
Gıda satış ve tüketim yerlerinde karekod dönemi başlıyor..
Yine İbrahim Tatlıses‘in kızı, yine görgüsüzlük, yine polise hakaret!.
CHP Lideri Özel’den Hakan Fidan’a haddi aşan küstah sözler!.
Devletin yanlış uygulaması yine piyasaları allak bullak etti!.
MHRS’de yeni dönem resmen başladı..
İki askerin susuzluktan şehit olmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İMAMOĞLU 500 MİLYON DOLARLIK TAHVİL İHRACI İÇİN LONDRA’DA YATIRIMCILARLA GÖRÜŞTÜ!.

İMAMOĞLU 500 MİLYON DOLARLIK TAHVİL İHRACI İÇİN LONDRA’DA YATIRIMCILARLA GÖRÜŞTÜ!.
15.11.2019
A+
A-

3 günlük ziyaret kapsamında İngiltere’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 500 milyon dolarlık tahvil ihracı için Londra’da yatırımcılarla görüştü. İmamoğlu, “İstanbul’un ihtiyaçları var ama aynı zamanda kaynakları da var. O kaynaklarıyla ürettiği bazı projelerin de borcunu ödeyecek kapasitesi var” dedi.

3 günlük ziyaret kapsamında İngiltere’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Bloomberg International‘ın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, İstanbul’un finans ve ticaret merkezi olmaktan başka şansı olmadığını, yatırım ajansları, istatistik ofisleri, yaratıcılık merkezleri kurarak da bu süreci hazırlayacaklarını belirtti.

Londra’da finans kuruluşlarıyla yapacağı görüşmeler öncesi Bloomberg‘e konuşan İmamoğlu yatırımcılara İstanbul’un potansiyelini anlatacağını belirtti. İmamoğlu “İstanbul’un cazibe merkezi olduğunu, tüm Türkiye’nin yüzde 55’e yakın ekonomisinin İstanbul’da döndüğünü, bütün bunları yöneten mekanizmanın İBB olduğunu, İstanbul gibi dinamik bir kentin dünyada bile çok az olduğunu anlatacağım” dedi.

Kuvvetli finansman kaynaklarına ihtiyaçları olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Eminim ki diyalogun karşılık bulduğu bir toplantı olacak. İstanbul potansiyeli olduğu kadar yeteneği de yüksek bir kent. Birbirimizi ikna etmekte sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

‘İstanbul’un büyük potansiyeli var’

İstanbul’un büyük bir potansiyeli olduğunu belirten İmamoğlu “Tüm İstanbul’un kaynağını İstanbul ile paylaşan, şeffaf, denetlenebilir ve katılımcı bir demokratik anlayışı var eden bir belediye başkanı var, bence finans dünyasının görmesi gereken unsur bu” şeklinde yorum yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 500 milyon dolarlık tahvil ihracına hazırlandığını anlatan İmamoğlu borcunu ödeyecek kapasiteye sahip olduklarını vurguladı. İmamoğlu konuya ilişkin olarak “Şu an netleşmiş bir süreç yok, bu bir hazırlık, daha satışa dönük işlemlerin ve ortamın oluştuğu bir süreç değil. Ama bunu finans kuruluşlarıyla konuşuyoruz. İstanbul’un konsolide yıllık bütçesi yaklaşık 9 milyar dolar civarında. İstanbul’un devam eden sadece metro projeleri 2 milyar dolar civarında. İstanbul’un ihtiyaçları var ama aynı zamanda kaynakları da var. O kaynaklarıyla ürettiği bazı projelerin de borcunu ödeyecek kapasitesi var…Başta ulaşım olmak üzere, metro olmak üzere, bir takım enerji projeleri olmak üzere her birisi kendini finanse etme kapasitesine sahip projeler. Onun için bahsettiğiniz rakamlar İstanbul finansmanı için küçük rakamlar” yorumunu yaptı.

İstanbul’un Türkiye’nin finans merkezi olduğunu belirten İmamoğlu “İstanbul Yatırım Ajansı’nı, İstanbul İstatistik Ofisi’ni, Küresel Kent Akademisi’ni kuruyoruz, yaratıcılık merkezleri kuruyoruz, start-up’lara imkan tanıyan alanlar oluşturuyoruz. Bunların oluşmasında en önemli motivasyon İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.