Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3691
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,20
BIST 9.075,78

İmamoğlu’ndan görme engelli işçiye zulüm…

İmamoğlu’ndan görme engelli işçiye zulüm…
19.02.2020
A+
A-

Göreve geldiğinden bu yana tartışmalı kararlara imza atan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepkiler dinmek bilmiyor. İGDAŞ’ta çalışan görme engelli Ulaş Karanfil, Dünya Engelliler Günü’nde yaptığı paylaşım nedeniyle “mobbing”e maruz kalarak işinden ayrılmak zorunda kaldı. Karanfil, yaşanan olay sonrası İmamoğlu’na isyan etti.

İGDAŞ’ta 22 yıl 7 ay çalışan görme engelli Ulaş Karanfil, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde attığı tweet nedeniyle “mobbing”e maruz kalarak işinden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ’ta 22 yıl 7 ay çalışan görme engelli Ulaş Karanfil, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde attığı tweet nedeniyle “mobbing”e maruz kalarak işinden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

AA muhabirine konuşan Karanfil, 1997’de babası ile belediye önünde gördüğü Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına giderek tanıştıklarını ve babasının kendisi için Erdoğan’dan iş istediğini, 1 ay sonra da İGDAŞ’ta işe başladığını anlattı.

Erdoğan’ın kendisine referans olması dolayısıyla yüzünü karar çıkarmamak için özveriyle çalıştığını dile getiren Karanfil, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Twitter’dan yaptığı paylaşım sonrası “mobbing”e maruz kaldığını savundu.

Karanfil, sözlerine şöyle devam etti:

“O gün o tweeti atarken CHP’yi ya da İmamoğlu’nu kast etmemiştim. ‘Bence bugün kalbi körler, kulağı sağırlar, beyin özürlüler günü olarak kutlansaydı daha makbul olurdu’ diye yazdım. Sayın Cumhurbaşkanımızı da İGDAŞ’ı da İBB’yi de Sayın Süleyman Soylu’yu da okuduğum üniversiteleri de etiketledim. Bir gün sonra bana baskı yapıldı. Önce İnsan Kaynakları Müdürüne arattılar ve tweeti derhal silmemi istediler. Silmeyeceğimi söyleyince birim müdürü aradı. Defalarca arandım. Eve gidince de sildim. Genel Müdür, İnsan Kaynakları Müdürüne ‘tweetlerini silsin, silmediği takdirde bir saat içerisinde iş akdini fesih edin’ demiş. Bana genel müdürlükteki işten alınarak bölgede başka bir yere verileceğim bildirildi. Sendika başkanından genel müdürle görüşmesi için yardım istedim ancak genel müdür cevap vermedi. Annem de üzülmesin diye evrakları hazırlamaya başlamıştım. Bir görme engellinin başka bir binada çalışması, gidip gelmesi, adaptasyonu ciddi bir sıkıntı. Üzerimde zaten mobbing var. Ben bölgeye gitsem bile her gün endişe ve panik hali söz konusu olacaktı. Yapılan baskıları da görünce ayrılmak zorunda kaldım.”

İBB Sözcüsü Murat Ongun’un kendisi hakkında hedef gösterir gibi paylaşımda bulunduğunu söyleyen Karanfil, “Emeklilikle ilgili evrakı çıkaracaklarını biliyordum. Ben yapılan mobbing sebebiyle ayrılmak zorunda kaldım. Ayrılmak istemediğimi birim arkadaşlarım da orada çalışan herkes de biliyordu. Her işveren engelli personelin 15 yıl ve 3 bin 600 prim günüyle emekli olduğunu bilir. Ben emekliliğime zaten 2012’de hak kazanmıştım. Ben çalışıp üretmek istiyordum ama mobbingle ayrılmak zorunda kaldım.” ifadelerini kullandı.

Karanfil, “İnsanlara sosyal medyada nasıl davranması gerektiği konusunda bir evrak imzalatıldı. Belediyede çalışan insanlar ekmek korkusuyla düşüncelerini açıklamaktan çekiniyor. Mesai arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum. ‘Korkmayın, diklenmeyin ama dik durun.’ Belediyede çalışan 82 bin insan var ve dik durduklarında CHP yönetimi de geri adım atacaktır.” diye konuştu.

Olayın duyulmasının ardından iş teklifi aldığını belirten Karanfil, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın talimatıyla arandığını ve bakanlığa bağlı bir yerde iş teklif edildiğini” söyledi.

“Sosyal demokrat aileden geliyoruz”

Emekli öğretmen anne Saime Aydın ise oğlu Ulaş’ın kataraklı doğduğunu ve geçirdiği bir ameliyat sonrası sol gözünü kaybettiğini anlattı. Aydın, oğlunun diğer gözünü kurtarmak için Almanya, İsviçre gibi ülkelerde operasyon geçirdiğini ancak görme yetisini tamamen kaybettiğini aktardı.

Ulaş’ın isminden de anlaşılacağı gibi sosyal demokrat bir aileden geldiklerini ifade eden anne Aydın, “Biz sosyal demokrat bir aileyiz. Ulaş ise işe başlamadan önce de Tayyip Erdoğan’a hayranlık duyardı. İmamoğlu’na sormak istiyorum, bu nasıl sosyal demokratlık? Engelli bir insana mobbing uygulayarak işinden ayrılmasına yol açıyorsunuz. Üstelik tweeti silip görüşmek istediğinde de görüşme lütfunda bile bulunmadılar. İnsanları hor ve hakir görüyorlar.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.