Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
DOLAR 32,4643
EURO 34,7320
ALTIN 2.435,54
BIST 9.915,62

İngiltere bunu konuşuyor! O ilaç coronadan ölmek üzere olan doktoru 3 günde iyileştirdi!.

İngiltere bunu konuşuyor! O ilaç coronadan ölmek üzere olan doktoru 3 günde iyileştirdi!.
12.05.2020
A+
A-

İNGİLTERE’de 30 yaşındaki genç doktor koronavirüse (Covid-19) yakalandı ve durumu hızla ağırlaştı. Doktorlar genç kadının hayatta kalamayacağı düşünüyordu. Ancak deneme aşamasındaki ilaç uygulanan genç doktor üç günde iyileşti ve sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Nefes almak için mücadele eden, boğuluyormuş gibi hisseden Doktor Geraldine McGroarty, acil serviste cerrah olarak çalıştığı yerde, kendini Covid-19 nedeniyle yaşam mücadelesi verirken ve hayatta kalıp kalamayacağını merak ederek hastane yatağında buldu.

Foto - 30 yaşındaki genç doktor Geraldine McGroarty, koronavirüse yakalandıktan sonra durumu hızla ağırlaştı. Hastaneye kaldırılan ve solunum cihazına bağlanan genç kadının hayatta kalamayacağı düşünülüyordu. Ancak doktorlar tarafından denenmekte olan ilaçla, sadece üç günde iyileşti ve sağlığına kavuşarak taburcu oldu. Vekil doktor McGroarty, yaşadıklarını tüm ayrıntılarıyla anlattı...

30 yaşındaki genç doktor Geraldine McGroarty, koronavirüse yakalandıktan sonra durumu hızla ağırlaştı. Hastaneye kaldırılan ve solunum cihazına bağlanan genç kadının hayatta kalamayacağı düşünülüyordu. Ancak doktorlar tarafından denenmekte olan ilaçla, sadece üç günde iyileşti ve sağlığına kavuşarak taburcu oldu. Vekil doktor McGroarty, yaşadıklarını tüm ayrıntılarıyla anlattı..

Foto - Başarılı doktor, geçen ay Londra'daki Royal Free Hospital'a kabul edildiği günü anlatırken, “Kendimi çok kötü ve çok zayıf bir şekilde, kontrol edilemeyen ve sürekli yükselen 40 derece ateşle mücadele ederken buldum

Başarılı doktor, geçen ay Londra’daki Royal Free Hospital’a kabul edildiği günü anlatırken, “Kendimi çok kötü ve çok zayıf bir şekilde, kontrol edilemeyen ve sürekli yükselen 40 derece ateşle mücadele ederken buldum” diyor.

Foto - Burada acil serviste vekil doktor olarak çalışan Geraldine McGroarty ve King's College Hastanesi'nde de cerrahi kayıt memuru olarak görev yapıyordu. “O günün erken saatlerinde kalp atış hızım üç katına çıkmıştı ve öksürürken su benzeri bir sıvı çıkartmıştım” diyor 30 yaşındaki Geraldine.

Burada acil serviste vekil doktor olarak çalışan Geraldine McGroarty ve King’s College Hastanesi’nde de cerrahi kayıt memuru olarak görev yapıyordu. “O günün erken saatlerinde kalp atış hızım üç katına çıkmıştı ve öksürürken su benzeri bir sıvı çıkartmıştım” diyor 30 yaşındaki Geraldine.

Foto -
Foto - Salgınla savaşta ön cephede mücadele eden doktorlar, hemşireler ve yöneticileri takip eden belgesel, duygusal ve göz yaşartan anlara sahne olduğu gibi zaman zaman da izleyicisini dehşete düşürüyor. Belgesel, hastaların hayatta kalma mücadelesinde karşılaştıkları zorlukları gözler önüne sererken, hastane personeli üzerindeki baskıyı da izleyiciye sunuyor.

Salgınla savaşta ön cephede mücadele eden doktorlar, hemşireler ve yöneticileri takip eden belgesel, duygusal ve göz yaşartan anlara sahne olduğu gibi zaman zaman da izleyicisini dehşete düşürüyor. Belgesel, hastaların hayatta kalma mücadelesinde karşılaştıkları zorlukları gözler önüne sererken, hastane personeli üzerindeki baskıyı da izleyiciye sunuyor.

Foto - Duygu dolu sahnelerde doktorların, hayatlarını kaybeden hastaların akrabalarına telefonla kötü haberleri verdikçe gözyaşlarına boğulmaları ve ölümcül hastaları son kez görmeleri için görüntülü arama yapmaları gibi yürek yakan olaylar görülüyor. Belgesel aynı zamanda da hastalık için başarılı bir tedavi için gerekenlere de ışık tutuyor. Belgesel'de Geraldine'in, tedavide umut olan bir ilacı deneme şansını kabul ettiği görülürken, diğer iki hasta bu fırsatı geri çeviriyor.

Duygu dolu sahnelerde doktorların, hayatlarını kaybeden hastaların akrabalarına telefonla kötü haberleri verdikçe gözyaşlarına boğulmaları ve ölümcül hastaları son kez görmeleri için görüntülü arama yapmaları gibi yürek yakan olaylar görülüyor. Belgesel aynı zamanda da hastalık için başarılı bir tedavi için gerekenlere de ışık tutuyor. Belgesel’de Geraldine’in, tedavide umut olan bir ilacı deneme şansını kabul ettiği görülürken, diğer iki hasta bu fırsatı geri çeviriyor.

Foto - Doktor Geraldine McGroarty, Covid-19 için ilacı deneme tecrübesi hakkında konuşurken filme alınan ilk kişi olma özelliğini taşıyor. Belgeseli izleme şansı bulanların şahit olduğu gibi, ilacın Geraldine'e olan etkisi muhteşemdi. Öleceğinden korkulan ve durumu kritik olan genç doktor, ilacın ilk dozunu aldıktan birkaç gün sonra taburcu olarak eve gidecek kadar iyiydi.

Doktor Geraldine McGroarty, Covid-19 için ilacı deneme tecrübesi hakkında konuşurken filme alınan ilk kişi olma özelliğini taşıyor. Belgeseli izleme şansı bulanların şahit olduğu gibi, ilacın Geraldine’e olan etkisi muhteşemdi. Öleceğinden korkulan ve durumu kritik olan genç doktor, ilacın ilk dozunu aldıktan birkaç gün sonra taburcu olarak eve gidecek kadar iyiydi.

Foto - Geraldine'in finans alanında çalışan 32 yaşındaki eşi Guy, çiftin Londra'daki evinden ambulansı aradıktan sonra genç doktor Covid-19 ile şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Orada genç kadına maske ile oksijen verildi. Göğüs röntgeninde, Geraldine'in sol akciğerini etkileyen şiddetli pnömoni olduğu ortaya çıktı.

Geraldine’in finans alanında çalışan 32 yaşındaki eşi Guy, çiftin Londra’daki evinden ambulansı aradıktan sonra genç doktor Covid-19 ile şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Orada genç kadına maske ile oksijen verildi. Göğüs röntgeninde, Geraldine’in sol akciğerini etkileyen şiddetli pnömoni olduğu ortaya çıktı.

Foto - Kan testleri, kan dolaşımında yüksek düzeyde inflamatuvar belirteçler olduğunu ortaya çıkardı. Bu, vücudunun ciddi bir enfeksiyonla savaştığı anlamına geliyordu. Doktor Geraldine McGroarty, verdiği röportajda “Olanlara inanamadım, çok korkutucuydu,” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

Kan testleri, kan dolaşımında yüksek düzeyde inflamatuvar belirteçler olduğunu ortaya çıkardı. Bu, vücudunun ciddi bir enfeksiyonla savaştığı anlamına geliyordu. Doktor Geraldine McGroarty, verdiği röportajda “Olanlara inanamadım, çok korkutucuydu,” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Genç ve formdaydım. Bir ragbi takımında oynuyordum ve düzenli olarak 10 km koşuyorum. Bunu 46 dakikada başarıyordum. Şimdi, burada hayatta kalıp kalamayacağımı merak ederken bir Covid-19 koğuşundaydım.”

Foto - Geraldine altı gün önce kendini iyi hissetmemeye başlamıştı. İlk önce hafif bir grip geçirdiğini düşündüğü için Covid-19 semptomları olabileceğini gözardı etmişti.

Geraldine altı gün önce kendini iyi hissetmemeye başlamıştı. İlk önce hafif bir grip geçirdiğini düşündüğü için Covid-19 semptomları olabileceğini gözardı etmişti. “İş yerinde her yerimin ağrıdığını hissettim ve çok üşümeye başladım. Kendimi izole etmek için eve gittim” diyor Geraldine ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bunun Covid-19 olduğunu düşünmemiştim çünkü hastaları tedavi ederken kişisel koruyucu ekipmanımı giymiş, maskemi takmıştım.”

Foto -

“Ancak başka nedenlerle hastanede bulunan ve hiçbir semptomu olmayan Covid hastaları ile temasa geçmiş olabilirdim. Aynı şekilde, işe gelip giderken metro kullanıyordum. Ve metro istasyonları her zaman olduğu gibi doluydu, bu yüzden hastalığı orada da almış olabilirdim.” Geraldine, hastalığı kapmış olsa bile, genç ve formda olduğu ve başka kronik bir hastalığı olmadığı için ciddi olmayacağını ve rahatlıkla atlatacağını düşündü.

Foto - 30'uncu doğum gününe iki gün kalmış olan genç doktor, kendini toparlamak ve istirahat etmek için yataktan çıkmadı. Ancak doğum gününde daha da kötü hissediyordu ve gerçek anlamda nefessizdi. Ebeveynleriyle video görüşmesi sırasında konuşmaya çalışırken çok zorlandı. Dört gün sonra durumu daha da kötüleşti. “Boğulduğum ve yataktan asla çıkamayacağım hissine kapıldım çünkü çok zayıftım” diyor Geraldine.

30’uncu doğum gününe iki gün kalmış olan genç doktor, kendini toparlamak ve istirahat etmek için yataktan çıkmadı. Ancak doğum gününde daha da kötü hissediyordu ve gerçek anlamda nefessizdi. Ebeveynleriyle video görüşmesi sırasında konuşmaya çalışırken çok zorlandı. Dört gün sonra durumu daha da kötüleşti. “Boğulduğum ve yataktan asla çıkamayacağım hissine kapıldım çünkü çok zayıftım” diyor Geraldine.

Foto -

“Ambulansı aradık ve sağlık görevlileri beni hastaneye getirdiler. Çalıştığım yerde sabırlı olmak durumunda kalmak ve bir yandan da tanıdık yüzleri görmek garipti.” Geraldine’e hemen oksijen verildi ve Covid testi yapıldı, test sonuçları ise pozitif çıktı. “BT taraması sol akciğerimde neredeyse hiç normal akciğer dokusu olmadığımı gösterdi,” diyor Geraldine: “Oldukça gözyaşı döktüm. Öleceğinden endişeliydim.”

Foto -

“En büyük endişem nefes alıp vermediğimde solunum cihazına bağlanmak zorunda kalmaktı. Ventilasyon sonrasında sağ kalma oranı hakkında doktorlar tarafından söylenenler göz önüne alındığında, bunun olmasını istemedim.” Ertesi sabah Geraldine, daha önce ebola hastalarını tedavi etmek için kullanılan antiviral ilaç Remdesivir için bir denemeye katılmak isteyip istemediğini sorduğunda kendini şanslı hissetti.

Foto - İlaç, virüslerin çoğalmasını durduruyor ve laboratuvar testlerinde ümit verici olduğu için corona virüse karşı kullanımı deneniyor. Ancak denemelerden elde edilen sonuçlar karışık. 29 Nisan'da ABD'de bin 063 Covid hastasını içeren Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmada açıklanan veriler, ilacın iyileşme süresini yüzde 31 hızlandırdığını buldu.

İlaç, virüslerin çoğalmasını durduruyor ve laboratuvar testlerinde ümit verici olduğu için corona virüse karşı kullanımı deneniyor. Ancak denemelerden elde edilen sonuçlar karışık. 29 Nisan’da ABD’de bin 063 Covid hastasını içeren Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmada açıklanan veriler, ilacın iyileşme süresini yüzde 31 hızlandırdığını buldu.

Foto - Bununla birlikte, geçen ay bir bilim dergisinde yayınlanan Çin'de yapılan bir araştırmanın sonuçları, Remdesivir'in ciddi hastalarda hiçbir faydası olmadığını sadece plasebo etkisi oluşturduğunu gösterdi. Ancak ilaçla ilgili denemeler yapılmaya devam ediliyor. Royal Free hastanesi'nde Geraldine dahil 24 hasta, 1000 kişilik küresel bir çalışmanın parçası olarak tedavi edildi. Sonuçlar ay sonunda yayınlanacak. Deney, ilaç verilen hastaların sonuçları ile standart antibiyotik, sıvı ve oksijen bakımı alan hastalarla karşılaştırıyor. Geraldine, 'Bu ilaç hakkında çok şey bilmiyordum, ama kendime Covid-19 ile savaşmak ve hayatta kalmak için en iyi şansı vermek istedim.' diyor.

Bununla birlikte, geçen ay bir bilim dergisinde yayınlanan Çin’de yapılan bir araştırmanın sonuçları, Remdesivir’in ciddi hastalarda hiçbir faydası olmadığını sadece plasebo etkisi oluşturduğunu gösterdi. Ancak ilaçla ilgili denemeler yapılmaya devam ediliyor. Royal Free hastanesi’nde Geraldine dahil 24 hasta, 1000 kişilik küresel bir çalışmanın parçası olarak tedavi edildi. Sonuçlar ay sonunda yayınlanacak. Deney, ilaç verilen hastaların sonuçları ile standart antibiyotik, sıvı ve oksijen bakımı alan hastalarla karşılaştırıyor. Geraldine, ‘Bu ilaç hakkında çok şey bilmiyordum, ama kendime Covid-19 ile savaşmak ve hayatta kalmak için en iyi şansı vermek istedim.’ diyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.