Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran Hürmüz Boğazı’nı kapatıyor!.
Fatih Altaylı tutuklandı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savaşı bitirme planı!.
İran misilleme saldırıları ile İsrail’i enkaza boğdu!.
Amerika İran’ı vura vura anlaşmaya zorluyor!.
Amerika İran’ın nükleer santralini vurdu!.
Fatih Altaylı’nın ifadesi ortaya çıktı…
İsrail savaş uçakları sınıra yaklaşınca Türk F-16’ları anında tepelerine bindi!.
Fatih Altaylı gözaltına alındı!.
Kahpe İsrail İran nükleer santralini vurdu!.
Okullarda Serbest Kıyafet dönemi resmen kapandı..
Kahpe İsrail’in İran’ı karıştırma planları ters tepti!.
Akaryakıta bu gece Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı geliyor!.
Rusya’dan İsrail’e sert uyarı: Pandora’nın kutusu açılır!.
İzmir’i b*k götürüyor!. Temizlik işçileri yine grevde!.
İmamoğlu’nun avukatıda paketlendi!.
Merkez Bankası faizi yüzde 46’da sabit bıraktı…
Muharrem İnce CHP’ye geri dönüyor…
Trump itinin İran’a yönelik saldırı planlarını gizlice onayladığı ortaya çıktı!.
İmamoğlu‘nun yolsuzluklarını deşifre eden MASAK raporu ortaya çıktı!.
Kahpe Amerika Kuduz Köpeği İsrail’i resmen savaşa hazırlıyor!.
Washington Post: Amerika Destek Vermezse İsrail 12 Günde Yıkılır!.
Deprem Bilimci profesör villasına kaçak kat çıktı!.
İsrailli itten haddi aşan sözler!.
İran Kahpe İsrail’e yeniden füze saldırısı başlattı!.
İsrailli liderler başlarını saklandıkları deliklerden çıkaramıyorlar!.
ABD ve İsrail’in tüm tehditlerine rağmen İran geri adım atmıyor!.
Selçuk Tepeli NOW TV’den kovuldu!.
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ tahliye edildi..
Özgür Özel’in “Temiz Kurultay” sözlerine Kılıçdaoğlu’nun avukatından yalanlama!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İşçilerden Tunç Soyer’e isyan! “İzmir’de metro ve tramvayda şalter iner!.”

İşçilerden Tunç Soyer’e isyan! “İzmir’de metro ve tramvayda şalter iner!.”
17.06.2023
A+
A-

CHP’li Tunç Soyer’in yönettiği İzmir İzmir’de ulaşımın ana damarlarından biri olan metro ve tramvayda toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine işçiler, grev ilanını astı. Açlık sınırında ücretlere mahkum edildiğini ifade eden işçiler, taleplerinin karşılanmaması halinde, ‘Metro ve tramvayda şalter iner.’ açıklamasında bulundu.

İzmir’de metro ve tramvayda toplamda 625 çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı sağlanamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş ve İzBB’nin işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile metro ve tramvayda örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan arabulucu süreci de sona erdi. Halkapınar’daki Metro A.Ş binası önünde basın açıklaması yapan işçiler, grev ilanını astı. Grevin başlayacağı tarihin daha sonra duyurulacağı belirtilirken, Sendika Başkanı Hamdullah Giral, SODEM-Sen ve Metro A.Ş’ye çağrı yaptı. Giral, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşeceğini de ifade etti.

“METRO VE TRAMVAYDA ŞALTER İNER”

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, “Toplu sözleşmemizin başladığı 27 Şubat 2023 tarihinden bu güne kadar yapılan bütün görüşmelerde, Demiryol-İş Sendikası olarak, yasal sürelerin tamamını kullanıp, müzakere ve mücadele ederek, süreci masada sonlandırmak için her türlü çabayı göstermiş bulunmaktayız. Kimseden sadaka istemiyoruz. Emeğimizin karşılığını, evimizi geçindirebileceğimiz ve insanca yaşayabileceğimiz ücretler istiyoruz. Aldığımız ücretler bordrolarımızda belli, niyetimiz kimseyi yanıltmak değil, gerçekleri inkar ederek hiç bir yere varamazsınız. Açlık sınırındaki ücretlere mahkum ettiğiniz İzmir metro çalışanlarının artık karınları doymuyor, evlerini geçindiremez duruma geldiler. Haklı taleplerimiz ile ilgili 625 metro çalışanı arkadaşımızla birlikte yürüttüğümüz hak arama mücadelemizde sesimizi duyurmak, hak ettiğimiz ücretleri almak için kararlı olduğumuzu, taleplerimiz kabul edilene kadarda mücadeleye devam edeceğimizi buradan bir kez daha haykırarak dile getiriyoruz. Çalışanlar olarak talebimiz, emeğimizin karşılığını almak, çocuklarımızın geleceği için, insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürmek için, kısacası yaşayabilmek için, ücretlerimizin ve çalışma şartlarımızın düzeltilmesidir. Emekçinin sesine kulak verin, emeğine değer verin! Eğer vermezseniz hesabını kötü soracağız. Eğer Metro emekçisinin alın terinin karşılığını vermemek için inadınıza devam ederseniz, metro ve tramvayda şalter iner. Sözleşme sürecinde hırslarına yenik düşüp iş akdi fesihleriyle karşımıza gelenlere, arabalarımızı iş yerlerine almayanlara bunların hesabını tek tek soracağım” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.