Site Rengi

HABER ÖZETİ
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
ABD’den Türkiye’ye füze satışına sürpriz onay..
İstanbul’da suya yeni bir zam daha geliyor..
PKK’nın fesih sürecine ilişkin kamuoyunun merak ettiği 5 soru yanıt buldu..
Konu ülkede barış ve istikrar olunca yine zırvalamaya başladılar!.
DEM Parti Terörsüz Türkiye’yi anlatma turlarına çıkıyor!.
Rusya-Ukrayna barış için İstanbul’da bir araya geliyor..
Akdeniz’de 6 büyüklüğünde korkutan deprem!.
DEM Parti PKK’nın şartlarının getirilmesi için tarih verdi!.
Şu akılla gazetecilik yapanların Türkiye’si!.
Fesih kararından sonra üst düzey PKK’lıların durumu ne olacak!.
Terörsüz Türkiye kararının ardından piyasaların tansiyonu düşmeye devam ediyor!.
PKK fesih kararını duyurarak silah bıraktığını açıkladı..
Kadir Topbaş’ın FETÖ’cü damadına ait lüks evler satışa çıkarıldı!.
Putin-Zelensky İstanbul’da bir araya geliyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı..
Trump’tan Netenyahu’ya veto!.
Camiide Baby Shower rezaleti!.
PKK kongrede aldığı kararları ne zaman açıklayacak?.
DEM Parti’den PKK Kongresi ile ilgili açıklama..
Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı kapatıldı!.
FETÖ’cü Boydaklardan alınan Bellona 8 milyara satıldı!.
İyice zıvanadan çıkan itperestler AYM’yi basmaya kalkıştı!.
“BU PAZAR SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ” anketi!.
Bankamatik Arif gözaltına alındı!.
Öcalan’a af gelecek mi?.
Pakistan-Hindistan savaşı patlak verdi!. 3. Dünya Savaşı kapıda!.
Trendyol 700 milyon dolara UBER’e satıldı!.
Tüm şarkılarını 700 milyon TL’ye İsrail destekçisi Yahudilere sattı!.
Petrolün varil fiyatı 90 dolardan 56 dolara düştü bizde halâ zam yapılıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İslam alimlerinden Türkiye’ye destek mesajları…

İslam alimlerinden Türkiye’ye destek mesajları…
29.02.2020
A+
A-

Arap ülkelerindeki bazı yazarlar ve İslam alimleri, 27 Şubat’ta İdlib’de rejimin saldırıları sonucu 33 askerin şehit olması üzerine sosyal medyada Türkiye’ye destek mesajları yayınladı.

Kuveytli tanınmış İslam alimi Nebil el-Avadi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye, dünyanın birçok bölgesinde Müslümanların davalarını savunmada büyük rol oynamaktadır.” ifadesini kullandı.

Avadi, Allah’tan Türkiye’yi koruması, düşmanlara karşı (verdiği savaşta) yardımcı olması ve her yerde Müslümanları koruması dileğinde bulundu.

Mısırlı yazar Cemal Sultan da paylaşımında, “Arap bölgesine yönelik yabancı medyayı takip edenler, Türkiye’nin ekonomik ve askeri yeteneklerinin gelişmesi konusundan derin endişe duyulduğunu kolayca fark eder. O gücü yok etmek için ciddi bir istek var.” değerlendirmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sadece Rusya’ya karşı mücadele vermediğini” ve durumun çok karmaşık olduğunu kaydeden Sultan, “Kalplerimiz Türkiye’nin yanında. Ruslar, İranlılar ve mezhepçi rejimin Suriye’deki ortak cinayet koalisyonuna karşı Türkiye’yi muzaffer kılması için Allah’a dua ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin yanında yer aldıklarını belirten Sultan, şunları kaydetti:

“Türkiye sadece ulusal güvenliğini savunmuyor. Türkiye, İslam ümmetinin tamamının geleceği için çok tehlikeli ve önemli çıkarları savunuyor. Tarih, bugün hainleri de vefa gösterenleri de yazacak. Bunu unutmayacağız.”

Mısırlı gazeteci Ahmed Mansur “Hepimiz Türkiye’nin yanındayız” vurgusu yaparken Moritanyalı akademisyen Muhammed Muhtar eş-Şankiti de “Türkler ve Araplar halkların onuru ve hakkı ayakta tutmak için aynı siperde omuz omuza savaşırken kanları birbirine karıştığında bil ki İslam medeniyeti yeniden dirilmek için harekete geçmiştir.” paylaşımı yaptı.

Katarlı yazar Mansur el-Kahtani ise Arap ülkelerinin yöneticilerinin Türkiye’yi yalnız bırakmasına tepki göstererek, “Türkiye, Müslüman Arap ülkelerinin desteğinden yoksun bir şekilde büyük devletlere karşı mücadele veriyor. Türkiye’nin size asla ihtiyacı olmadığı kesindir.” değerlendirmesinde bulundu.

Katarlı yazar Cabir el-Harami de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İdlib’de Suriye halkını savunmak için Beşşar Esed rejimi ve onun müttefikleri Rusya ve İran’a karşı ciddi ve samimi duruşunun, Rusya, Fransa ve Almanya’yı gelecek ay dörtlü bir zirve çağrısında bulunmaya sevk ettiğini vurguladı.

Harami, “Arap devleri (ABD’nin geçen ay ilan ettiği sözde barış planı) Yüzyılın Anlaşması’nı uygulamaya ve halkların iradesine karşı komplo kurmaya çalışmakla meşgul iken (Suriye halkını savunan) Fatih’in torununa (Cumhurbaşkanı Erdoğan’a) teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

Ürdünlü gazeteci Yasir Ebu Hilale de “Kalplerimiz, ekini ve nesli yok eden en kötü zalimlere karşı mücadele veren Suriyeliler ve Türklerin yanında.” değerlendirmesinde bulunarak Türkiye’ye desteğini ifade etti.

Ebu Hilale, mücadelenin Beşşar Esed’e karşı değil onu açıktan destekleyen Rusya ve İran’ın yanı sıra gizli bir şekilde destekleyen İsrail’e karşı verildiğini belirtti.

Kuveytli milletvekili Velid et-Tabtabai de Türkiye halkına ve hükümetine başsağlığı dileğinde bulunarak, Esed rejiminin ve destekçilerinin cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.