Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran anlaşmaya varmazsa İsrail’in saldırılarına destek olacak..
DEM Parti heyeti yarın İmralı’ya gidiyor..
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
3 polisimizi şehit eden DEAŞ’lılar 2 ay önce terör örgütü üyeliğinden beraat etmişler!.
Suriye’den çekilen ABD’nin üs sayısı 8’den 2’ye düştü..
Sarı sayfa üzerinden sahte ilan ve fiyat şişirme dönemi sona eriyor..
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
Ev hanımlarına emeklilik teklifi TBMM’ye sunuldu..
Sosyal medyada asıp kesen troll çetesi devri kapanıyor..
Bakırköy’deki 30 milyon dolar vurgununda İBB detayı..
Trump ikinci uçak gemisinide İran’a gönderdiğini açıkladı..
Yargı kepazeliği!. Yaşlı adamı döverek öldürdüler, hakim serbest bıraktı!.
CHP’li vekilin lüks yatında gurup seks partisi!.
Yine Ömer Gergerlioğu yine üfürükten zırvalar!.
Taksicilerin Basit Usül üzerinden vergi kaçırma dönemi sona eriyor..
Yenidoğan çetesi liderinin cezası belli oldu..
Taksilerde indi bindi ücreti 175 TL’den 210 TL’ye yükseldi..
Meteoroloji’den 49 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı!.
Epstein skandalı İngiliz Kraliyet Ailesine kadar sıçradı!.
Trump İran’a 1 ay süre tanıdığını açıkladı..
Aracından inip kavgaya tutuşana 180 bin TL ceza resmileşti!.
Günün en çok konuşulan karesi bu oldu..
Epstein dosyalarında adı geçen Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi yerden yere vurdu!.
Küçük kıza cinsel istismarda bulunan CHP’li Başkan görevden alındı!.
Jandarma polis kılığına girip altın taşıyan aracı gasp etti iddiası!.
Aziz İhsan Aktaş CHP’li belediyelere rüşvet yağdırmış!.
CHP’nin Meclis’teki provokasyonu dünya basınında..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İSRAİL İLE SAVAŞANA ZAMLI UMRE CEZASI!.

24.11.2019
A+
A-

Mısır’daki firavun Sisi ile Suudi’nin katil prensi bin Selman, İsrail’in 13 yıldır ablukayla dize getirmeye çalıştığı Gazze’yi sömürerek Siyonistlere uşaklık ediyor. Gazzelilerin umre ücretlerine zam yapan Sisi ile Prens, onlardan 14 günlük ziyaret için 1255 dolar alırken, Batı Yaka’daki Filistinlilerin ödediği rakam 352 dolar..

Siyonist ve ABD kuklası Arap liderlerin yaptığı uygulama pes dedirtti…

İsraille perde arkasında yakın ilişkileri bulunan Suudi Arabistan, “Filistin davası”nı sattığı gibi Gazzelileri de Siyonistlerin planına kurban etti.

Mısır’daki firavun Sisi ile Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın göreve gelmelerinden sonra sürekli artan Gazzelilere yönelik umre ücretleri tavan yaptı… İsrail’in 2006’dan beri abluka altında tutup ekonomik yaptırımlarla dize getirmeye çalıştığı Gazze’deki Müslümanlara Sisi ile Muhammed bin Selman’ın uyguladığı umre fiyatları Siyonist uşaklığını gözler önüne serdi. Gazze’de yokluk ve yoksulla boğuşan Filistinlilere hiçbir yardımda bulunmayan Mısır ile Suudiler aksine onların cebindeki son parayı da almak için umre ibadetini bile kullanmaktan geri durmadı. İsrail’le diyaloğu olan Mahmud Abbas yönetimindeki Batı Yaka’dan gelen Filistinliler, 14 günlük bir umre için 250 Ürdün dinarını aşmayan (352 ABD Doları) bir ücret öderken Gazze’den gelen Filistinlilerin ödediği rakam 890 Ürdün dinarı (1255 ABD Doları). Suudi ve Mısır’ın Umre ziyaretinin maliyetini artırma kararı kuşatma altındaki Gazzeli Filistinlileri kızdırdı. Gazzeliler boykot çağrısı yapıp eski fiyatlara dönene kadar umre ziyaretlerini dondurdu.

Mısır aktarma ücreti alıyor

Kahire ve Riyad, 2012’den itibaren Gazze Şeridi sakinleri için Umre’nin maliyetini kademeli olarak artırmaya başladı. 2012’de ücretler, 500 dinar (705 $) iken bu yıl 890 dinara kadar yükseldi. Gazze’deki Hac ve Umre Şirketler Birliği başkanı Awad Abu Madkour, Gazze sakinleri için yüksek Umre ücretlerinin ardındaki temel nedenlerin Suudi yetkililerin vize ve seyahat ücretlerini artırmasının yattığını söyledi.

Abu Madkour, Al Khaleej Online’a verdiği demeçte, “Yeni prosedürler, Suudi Arabistan’a Umre vizesi almak isteyen her hacıdan 890 dinarın tahsil edilmesine neden oldu. Mısır yönetiminin, her kişi için 75 dolar transfer ücreti alınması da unutulmamalı” dedi.

Hac döneminde de soydular

Suudi Arabistan ve Mısır’ın Gazzelileri Umre üzerinden soyması hac döneminde de yaşanmıştı. Geçtiğimiz aylardaki hac döneminde Batı Yaka’dan kutsal topraklara giderek hacı olan Filistinliler kurban kesim ücreti dahil en fazla 3 bin dolar öderken, Gazze’lilerin hacı olmak için ödediği rakam en az 3720 dolar oldu.

Bu yüksek ücrette Mısır’ın Refah kapısından geçen Filistinlileri daha önce 310 dolara taşırken Temmuz ayında 610 dolara taşıması da etkendi.

Sisi’nin Mısır’da iktidara gelmesinden önce Kahire, Gazzelilerden transfer ücreti olarak 100 doların altında bir rakam tahsil ediyordu. Suudiler de en fazla 400 dolar olması gereken havayolu ücretini Gazzeliler için 1100 yapıp, konaklama ücretini de artırmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.