Site Rengi

HABER ÖZETİ
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara’da..
Kripto para piyasasındaki kayıp 1 trilyon doları geçti!.
ABD Başkanı Trump Anıtkabir ziyaretini iptal etii..
Venezuela’da ölü sayısı 3 bin 842’ye yükseldi!.
Usta oyuncu Zihni Göktay hayatını kaybetti..
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Laikleri kudurtacak müfredat değişiklikleri!.
Netenyahu iti ABD ile İsrail’in geleceğinden endişe ettiğini açıkladı!.
Özgür yine Ekrem’den talimat almaya gitti!.
Kılıçdaroğlu kendisine biat etmeyen tüm ilçe başkanlarını görevden alacak..
İstanbul’un başıboş sokak köpekleri sorunu 2 ay içinde bitecek!.
Bakan eskisi Hüseyin’in muhaliflere şirin gözükme çabaları!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İsrailli Yazar Gideon Levy: “İsrail asla zafere ulaşamayacak!.”

İsrailli Yazar Gideon Levy: “İsrail asla zafere ulaşamayacak!.”
14.05.2021
A+
A-

İşgal devleti İsrail’in Filistin halkına ve Mescid-i Aksa saldırılarına tepki gösteren Haaretz gazetesi yazarı Gideon Levy, “İsrail asla zafere ulaşmayacak. Filistin’i asla teslim alamayacak” dedi.

İsrail Haaretz gazetesi yazarı Gideon Levy, “Filistinliler dizlerinin üzerine çökene, İsrail’in önünde eğilene ve koşulsuz sonsuza dek İsrail’e teslim olana kadar – tatmin olmayacaklar. Bir zafer fotoğrafı istiyorlar, çok arzuladıkları yalanın zaferini istiyorlar ve bu asla elde edilemeyecek” dedi.

Gideon Levy’in “Kana Susayanlar” başlıklı makalesinden satır başları şöyle:

Her “mermi” beraberinde kana susamış olanları da getirir, her turda fare gibi deliklerinden çıkıp politik olarak doğru maskelerini çıkarırlar ve gerçek yüzleri herkese maruz kalır: Tek istedikleri kan görmek. Arap kanı, olabildiğince – kan, ne kadar iyi olursa – kan, asıl mesele Arap kanı dökülmesidir. Gazze’de konut kuleleri kart evleri gibi çöküyor ve altlarındaki harap dünyalar onlar için hafif bir şaka. Sadece harabeler, korku ve yıkım değil, kan görmek istiyorlar.

İlk 24 saatte onlarca ölü, yaklaşık yarısı kadın ve çocuk onlar için hiçbir şey ifade etmiyor. Daha çok kan istiyorlar. Gazze’deki kan nehirleri akıncaya kadar ve bununla birlikte Lod, iştahları ancak kısmen doyacak. Filistinliler dizlerinin üzerine çökene, İsrail’in önünde eğilene ve koşulsuz sonsuza dek İsrail’e teslim olana kadar ama asla tatmin olmayacaklar. Bir zafer fotoğrafı istiyorlar, çok arzuladıkları yalanın zaferini istiyorlar ve bu asla elde edilemeyecek.

Kana susamış olanlar iki gruba ayrılır: güvenlik ustaları ve ırkçılar. TV ve radyo stüdyolarını ve sosyal ağları büyük güçlerle, generallerle, yorumcularla, uzmanlarla doldururlar.  Savaş sırasında başka sözcüler yoktur – ve her şey bu şeye gittikçe daha fazla teşvik eder, savaşı, niçin boşver, neyi umursama amaç. Asıl mesele onların kanını içmemiz.

Güvenlik uzmanları olabildiğince çok savaş istiyor; çünkü kalplerinin kalbinde savaşları seviyorlar, bunlar en güçlü hatıraları. Onlara asla yetmeyecek bir savaş, sadece onları vurmak, güçlü olduğumuzu kanıtlamak için. Gazze ve Lübnan’da hiçbir şey başaramayan tüm savaşlar da onlara hiçbir şey öğretmedi. Silahlarına yapışırlar. O sırada onları dinlemiş olsaydık, onbinlerce ölü olurdu ve ancak o zaman arzu edilen zafere ulaşılırdı ki bu asla elde edilemeyecektir.

Çöldeki fata morgana gibi zafere yaklaşırlar ve onlardan uzaklaşır. Asla zorla elde edilmeyecek. Onları dinlemediğimiz için tekrar deniyorlar. Vurmak ve parçalamak, bir zamanlar general olanların ya da general olmayı hayal edip general olmayanların ağzından gülünç bir karikatür.

Normalde hiçbir şey hakkında fikrini açıklamayan devlet adamı benzeri gazeteci Danny Kushmaro masumca soruyor: “Yihya Sinwar [Gazze Şeridi’ndeki Hamas lideri] neden hala bir eve sahip?” Keşke insanlar motosikletin üzerindeki adamın sesini dinleseydi, Sinwar artık ölen selefleri gibi bir evi, karısı, çocukları, komşuları olmayacak ve o zaman biz kazanacaktık.

Kaynak: haaretz.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.