Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstanbul 1. Ceza Dairesi’nin Adnan Oktar skandalları bitmiyor!.

İstanbul 1. Ceza Dairesi’nin Adnan Oktar skandalları bitmiyor!.
28.03.2022
A+
A-

Adnan Oktar’ın yıllardır yayın yaptığı A9 TV’ye 11 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen bir operasyonun ardından el konulmuştu!. İstanbul 1. Ceza Dairesi geçtiğimiz günlerde skandal bir karara imza atarak 68 sanığı serbest bırakmış, davanın içini boşaltmış ve 1 milyar 50 milyonluk mal varlığını da iade etmişti!. Mahkemenin A9 TV’yi de Adnan Oktar’a iade ettiği ortaya çıktı!.

Türkiye, mahkeme iddianamesinde Adnan Oktar Suç Örgütü olarak belirtilen yapılanma hakkında verilen skandal kararı konuşuyor.

15 Mart tarihinde İstanbul Bölge Asliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi‘nin verdiği Adnan Oktar davasından tutuklu 68 sanığı serbest bırakmış, şikayetçi 180 kişiyi adeta iftiracı durumuna düşürdüğü, 10 yaşında cinsel tacize uğrayan kızlara “rızası vardı” şeklinde karar verdiği iddia edilmişti.Yine aynı kararda, örgütün yaklaşık 1 milyar 50 milyon liralık mal varlığını da iade ettiği anlaşılmıştı. SuperHaber‘in yaptığı araştırmada, aynı mahkemenin yeni bir skandal kararı daha ortaya çıktı.

GENÇ KIZLARIN DANS ETTİRİLDİĞİ KANAL ADNAN OKTAR’A İADE EDİLDİ

Adnan Oktar ve ekibinin, yıllardır canlı yayın yaptığı çeşitli skandal programlarla zaman zaman büyük tepki topladığı A9 TV’nin de Adnan Oktar‘a iade edildiği belirlendi.

21 Mart 2011 yılında kurulan A9 TV’de, dini telkinlerle kandırıldığı ifade edilen genç kızlar, Adnan Oktar karşısında yarı çıplak şekilde dans ettiriliyordu. Kamuoyunda büyük tepki toplayan bu kanal, RTÜK’ten sayısız uyarı almıştı. Birçok aile kızının çıplak şekilde, dedesi yaşındaki bir sözde hocanın karşısında dans ettirildiğini görünce soluğu savcılıklarda almıştı. Bu konuda defalarca hakkında suç duyurusunda bulunulan Adnan Oktar hakkında, hiçbir işlem yapılmadığı iddiaları gündeme gelmişti.

ADNAN OKTAR CANLI YAYINDA İNSANLARI TEHDİD EDİYORDU İDDİASI

Adnan Oktar‘ın A9 TV’deki canlı yayınlarda, dini sohbet adı altında sadece genç kızlarla birlikte dans etmiyordu. Birçok siyasetçi, sanatçı ve gazeteciyi canlı yayınlarda hedef alan Adnan Oktar, adeta kendisinden farklı düşünen insanlara karşı bir itibar suikasti kampanyası yürüttüğü öne sürülmüştü. Ayrılmaya çalışan insanları, canlı yayınlarda adeta deşifre eden Adnan Oktar’ın, sözde dini sohbetlerinde insanları müşrif, münafık gibi sınıflara ayırdığı eleştirileri olmuştu.

A9 TV’NİN YAYINI 31 TEMMUZ 2018’DE DURDURULMUŞTU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü polislerinin, 11 Temmuz 2018 yapılanmaya yönelik operasyonunun ardından, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayını tamamen durdurulan A9 TV, TMSF tarafından yönetiliyordu.İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi yeni bir skandal karara imza atarak, kamuoyunda büyük tepki toplayan A9 TV’yi Adnan Oktar Suç Örgütü’ne iade etti.
 

ADNAN OKTAR YENİDEN EKRANA ÇIKACAK MI?

Davada, 400 sayfalık rekor bir gerekçeli karara imza atan mahkemenin, A9 TV’yi de iade etmesi akıllara bazı soruları getirdi. Bu sorular arasında, “Acaba Adnan Oktar serbest mi bırakılacak? Adnan Oktar davasının içi boşaltıldıktan sonra örgüte yeniden propaganda yapması için zemin mi hazırlanıyor?” gibi sorular bulunuyor.

SUPERHABER’İN YAYINI BÜYÜK SES GETİRDİ!.

Öte yandan, Superhaber’in dün yayınladığı “Adnan Oktar’ın 1 milyar 50 milyon liralık mal varlığı iade edildi!” başlıklı özel haberi gündeme bomba gibi düştü.

Hukukçuların “yangından mal kaçırır gibi verilen karar” şeklinde yorumladığı bu skandal karar, Türkiye hukuk dünyasında günün konusu haline geldi.

AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci, “Bu karar Yassıada yargılamalarından sonra en büyük hukuk skandalıdır” dedi.

Gazeteci Nedim Şener şunu yazdı: “Çok büyük şaşkınlık içindeyim. Kamuoyu neden susuyor. Adalet Bakanlığı’ndan bir adım bekliyorum.”

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan da, “Tam bir hukuk katliamı. BAM 2. Ceza Dairesi’nin kararını bekliyoruz.Adalet tecelli edene kadar susmayacağız” dedi.

Hukukçu Burak Bekiroğlu da skandal karara imza atan mahkeme heyetine seslenerek, “9 yaşında 17 yaşında cinsel istismar olayları ortada iken çeşitli bahanelerle bozmak nedir. Senin çocuğun yok mu?” diye yazdı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.