Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kumarbaz Haluk’a bağış toplayan Oğuzhan Uğur tutuklandı!.
ABD Trump’ın talimatı ile İran’a yeni saldırılar başlattı!.
İran saldırıya geçince ABD’ye köpeklik yapan Kuveyt’i korku sardı!.
“Devlet Yok Ahbap Var” sözü ile milleti galeyana getiren Oğuzhan Uğur tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Trump ölen ve yaralanan ABD’li asker sayısını kamuoyundan gizliyor!.
Motorine son iki hafta da 10 lira zam geldi!.
CHP’li Başkanın Gezi İhaneti’nde yaptığı alçakça tweetler ortaya çıktı!.
Gazze’de İspanya’nın Dünya Kupası zaferi kutlandı..
2026 Dünya Kupası İspanya’nın oldu..
İran ile ABD arasındaki savaş yeniden alevlenmeye başladı!.
Ekrem’in yaveri Özgür Yeni Parti için patent başvurusu yaptı!.
Yunan siyasetçiden bomba itiraflar: Anadolu da Türkleri Katlettik!.
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstanbul Aydın Üniversitesi TÖMER öğrencileri mezun oldu

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) Türkçe dil eğitimi alan uluslararası öğrenciler mezun oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi TÖMER öğrencileri mezun oldu
23.07.2019
A+
A-

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) Türkçe dil eğitimi alan uluslararası öğrenciler mezun oldu.

TÖMER’de eğitimi gören uluslararası öğrenciler mezuniyet törenlerini Türkçe hazırladıkları çeşitli etkinliklerle kutladı. Türk kültürünü ve Türkçeyi tanıtmayı amaçlayan kursun mezuniyet töreninde şarkılar, şiirler söylendi ve tiyatro gösterisi yapıldı. İstiklal Marşı’nın her kıtasının uluslararası öğrenciler tarafından Türkçe olarak okunmasının ardından  roman havası, zeybek ve halay gibi Türk kültürüne ait halk oyunlarını sergilendi.

"TÜRKÇE EN YAYGIN KULLANILAN DİLLER ARASINDA"

Mezuniyet töreninin açılışında konuşan İAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Aslan, Türkçe’nin dünyada en yaygın kullanılan dillerden biri olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Aslan, “Dil gerçekten çok önemli bir kavram, iletişim, erişim, içselleştirmek, paylaşım birçok şeyi beraberinde getiriyor. Sadece iletişimde değil Türk Bilişim Vakfı’nın da oluşturduğu projelere baktığımızda programlamaya en yatkın dil olarak da tescillenmiş, kullanıcılarına bir avantaj sunuyor” dedi. Prof. Dr. Aslan programı düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

8 YILDA 3 BİNİN ÜZERİNDE MEZUN VERİLDİ

İAÜ TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Boylu ise “Aydın TÖMER 2011 yılından itibaren faaliyetlerine başladı. Bugün itibariyle binlerce öğrencimize Türkçe öğretip çeşitli üniversitelerin çeşitli bölümlerinde ders almalarını sağlamış bulunmaktayız. Sadece İstanbul’da değil, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Karaman, Mersin gibi illerde de Türkçe öğretme faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Kurulma amacımız uluslararası öğrencilere Türkçeyi ve Türk kültürünü öğretmek. Türkçeyi günlük yaşamında kullanmak isteyen, izlediği dizi ve filmleri anlamak isteyen öğrencilerimize yönelik de kurslarımız oluyor. 2011 yılından beri 3 binin üzerinde öğrencimiz mezun oldu. Ayrıca Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın (YTB) önemli bir projesi bulunuyor. Özellikle bu Suriyeli sığınmacılara ileri düzey Türkçe eğitimleri veriliyor. Bu ay yaptığımız mezuniyet programıyla 740 öğrenci C1 diplomasını alarak mezun oldu" diye konuştu.

Tören, uluslararası öğrencilere diplomalarının verilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.