Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kumarbaz Haluk’a bağış toplayan Oğuzhan Uğur tutuklandı!.
ABD Trump’ın talimatı ile İran’a yeni saldırılar başlattı!.
İran saldırıya geçince ABD’ye köpeklik yapan Kuveyt’i korku sardı!.
“Devlet Yok Ahbap Var” sözü ile milleti galeyana getiren Oğuzhan Uğur tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Trump ölen ve yaralanan ABD’li asker sayısını kamuoyundan gizliyor!.
Motorine son iki hafta da 10 lira zam geldi!.
CHP’li Başkanın Gezi İhaneti’nde yaptığı alçakça tweetler ortaya çıktı!.
Gazze’de İspanya’nın Dünya Kupası zaferi kutlandı..
2026 Dünya Kupası İspanya’nın oldu..
İran ile ABD arasındaki savaş yeniden alevlenmeye başladı!.
Ekrem’in yaveri Özgür Yeni Parti için patent başvurusu yaptı!.
Yunan siyasetçiden bomba itiraflar: Anadolu da Türkleri Katlettik!.
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında skandal iddia! Jülide Kural’ın maaşını İBB mi ödüyor?.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında skandal iddia! Jülide Kural’ın maaşını İBB mi ödüyor?.
14.01.2020
A+
A-

Gündeme bomba gibi düşen iddia! Terör suçundan tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın İBB sitesinden satışa çıkmasının ardından yeni bir skandal daha ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tepki çeken ve Demirtaş’ın yazdığı ‘Devran’ isimli kitaptan uyarlanan tiyatro oyununun mimarlarından Jülide Kural’ın maaşının İBB tarafından ödendiği, hiçbir oyunda rol almadan maaş almaya devam ettiği iddia edildi.

Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyununda tepkilere neden olan karenin ardından skandal bir gerçek daha gün yüzüne çıktı. 11 yıl içinde 6-7 oyunda rol alan söz konusu oyunun mimarlarından Jülide Kural’ın maaşının İBB tarafından ödendiği ve hiç bir oyunda rol almadan maaş almaya devam ettiği anlaşıldı.

Sanatçı Jülide Kural ve Ömer Şahin’in HDP eski Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabını sahneye uyarladığı haberlerini okudunuz. Aslında ortada oyun yok, bu bir ‘okuma tiyatrosu’. Ancak gala gecesinde verilen ‘toplu fotoğraf’ konunun önüne geçti.

Nasıl geçmesin ki, tiyatroyu izlemeye gelenler arasında, Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve Kadir İnanır da vardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bu ‘toplu fotoğrafı’ eleştirenlere karşı ‘Sosyal bir olaydır. Bu tür sosyal olaylar neden bu ülkede yadsınıyor anlamak mümkün değil’ açıklaması yaptı.

Öztrak’a hatırlatmak lazım. HDP Diyarbakır il binası önünde aylardır eylem yapan ve terör örgütü PKK’nın elinden evlatlarını kurtarmak için gözyaşı döken anne babaların dramı da ‘sosyal olaydır’.  Ancak, ne CHP’nin ne de Demirtaş için ‘toplu fotoğraf’ta buluşanların Diyarbakır Annelerine bir oyun kadar bile ilgi gösterdiklerini söyleyebiliriz.

Tam tersine, başta Yasin Börü olmak üzere 52 insanımızın hunharca katledilmesine neden olan Kobani provokasyonunun başmimarı olarak bugün tutuklu bulunan Demirtaş’a ağıt yakmakla meşguller.

Söz konusu okuma tiyatrosunun mimarlarından Jülide Kural’ın tiyatro geçmişine baktım. Orhan Alkaya’nın ahbabı olarak 2009 yılında İBB Şehir Tiyatroları’na kapağı atmış. Son dört yıldır sahneye çıkmasa bile maaşını çatır çatır almaya devam ediyor. En son 2016’da sahnelenen ‘Martı’ oyununda görülmüş. 11 yılda sadece 6-7 oyunda rol almış. Ortalama 9 bin liralık maaştan belediyeye olan maliyeti 1 milyon TL’den fazla. 6-7 oyun için iyi para.

Boş durmaktan canı sıkılınca ‘nasıl olsa belediyede devran döndü’ diyerek sahte sosyalistliğe soyunan Jülide Kural’ı hiçbir teatral başarısıyla hatırlamıyoruz. Yıllarca Kadir İnanır’ın hayat arkadaşı olarak anıldı.

Tiyatro çevrelerine göre yeteneksiz bir oyuncu olarak da kulislerde hava atıp maaş almak en iyi bildiği iş oldu. Hem de son 4 yıldır hiçbir oyunda rol almadan…

Geçen yıllarda da gündeme gelmişti; ödenekli tiyatrolarda yıllarca hiçbir oyunda rol almadan tıkır tıkır maaşları ödenen ‘bankamatik sanatçıları’ konusu vardı. Sahi, sözüm ona ‘tasarruf tedbirleri gereği’ muhafazakar yazarların oyunlarını repertuvardan çıkaran İBB Şehir Tiyatroları, ‘Bankamatik sanatçıları’ konusunda bir tedbir almayı düşünür mü acaba?.

Kaynak: Akşam / Bedir Acar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.