Site Rengi

HABER ÖZETİ
İsrail’de Netenyahu hükümeti ile askeri kanat arasıda gerilim tırmanıyor..
ABD’de petrolün galın fiyatı 2 dolardan 5 dolara yükseldi..
Kahpe İsrail alev alev yanıyor!.
CHP’li başkanın taciz mesajlarını ifşa eden 16 yaşındaki kıza araba çarptı!.
CHP’li Çapkın Başkanın ikinci bankamatik sevgilisi Kocaeli’de gözaltına alındı..
Parti hırsızlık ve sapıklık skandalları ile ülkenin gündemindeyken CHP’liler “Kadıköy’e Camii Yaptırmayız” eylemi düzenlediler..
İran Suudi Arabistan’daki ABD üssünü yerle bir etti..
ABD’de Trump karşıtı isyanlar başladı!.
CHP’nin Uşak Belediye Başkanı için kurduğu destek meydanı bomboş kaldı..
CHP’li çapkın başkan yedek telefonunu sevgilisinin iç çamaşırına saklamış!.
Eşel Mobil sistemi devreye alınmasaydı akaryakıt fiyatları 90 TL’yi aşacaktı..
İşte Amerikan köpekliğinin hazin sonucu!. Trump şimdi de Arapları suçladı!.
ABD istihbaratı Trump’ın “İran’ın Füze Stokları Bitti” açıklamasını yalanladı..
İran İsrail’i bomba ve füze manyağı yaptı!.
Başkan otel de 37 yaş küçük çalışanıyla basıldı, CHP’liler belediye önünde demokrasi nöbetine başladı!.
İzzet Ulvi Yönter MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa etti..
Volkswagen İsrail’in demir kubbesi için silah üretecek!.
ABD’nin “Kara Harekâtı” açıklamasına İran’dan cevap: Askerlerini Kendi Üslerinde Otellerde Saklayanlar Bizden Nasıl Koruyacaklar!.
Kendisinden 37 yaş küçük çalışanı ile otelde basılan başkanını savundu!.
Çocuğu suç işleyen anne babalara hapis cezası geliyor..
Salı günü rakibimiz Kosova..
Yine CHP’li belediye, yine karı kız, yine rüşvet yolsuzluk!.
İran’dan izin almadan Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemiler anında vuruluyor..
ABD’ye asla güvenilmeyeciğini en iyi Trump gösteriyor!.
İran duvarına toslayan Trump yine ateşkes palavrasına sarıldı..
İran’da rezil olan Trump ABD’nin karizmasını kurtarmak için yalan makinesine döndü!.
Tel Aviv’i Gazze’ye İran’a selamlar olsun..
A Millilerimiz Romanya’yı 1-0 mağlup etti..
Muhittin Böcek’in iki şoförü yolsuzluk kapsamında tutuklandı..
The Economist’ten dikkat çeken İran kapağı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstanbul’da ekmeğe gizli zam..

İstanbul’da ekmeğe gizli zam..
05.12.2021
A+
A-

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 10 Kasım’da aldığı karar ile 230 gram ekmek 2,5 TL’den satılmaya başladı. Aradan kısa süre geçmesine rağmen bazı ilçelerde fırınlar ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkardı. 3 liraya ekmek satan fırınlardan birçoğu gramajı da 210’a düşürdü.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 10 Kasım’da aldığı karar ile 230 gram ekmek 2,5 TL’den satılmaya başladı. Ancak aradan kısa süre geçmesine rağmen birçok fırında ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkarıldı. 3 liraya ekmek satan fırınlardan bazıları gramajı da 210 grama düşürdü. Ekmeğin 3 liradan satıldığı ilçelerden arasında Ümraniye ve Üsküdar’da bulunuyor.

“FİYATLAR YÜKSELELİ BİRKAÇ GÜN OLDU”

Fırıncılar başta un fiyatları olmak üzere artan maliyetler nedeniyle zam yaptıklarını belirtti. Ümraniye’deki bir fırıncı zammın nedenine maliyetleri göstererek. “Fiyatlar yükseleli birkaç gün oldu, ayın 1’inden bu yana böyle” dedi.

Fırıncı olan Ahmet Demir ise, “Un fiyatları, poşet, maya gibi bir sürü şey var. Sadece bir unla bitmiyor ki, burada çalışanların da gideri arttı. Mecbursun, ne yapacaksın başka. Sadece un fiyatları değil, her şey etkiliyor. İşlerde düşüş oldu ama yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu.

“ÇOK ŞİKAYETÇİYİZ”

Vatandaşlar ise, “Çok şikayetçiyiz” diyerek gizli zamma tepki gösterdi. Mehmet Arı, “Ekmek bugün 2,5 lira olmuş, yarın 6 lira olmuş, eğer insanlar bunu sorgulayamıyorsa yaşam standartlarını da belirleyemezler” dedi. Gülhanım Kardeş ise fırından ekmek aldıktan sonra, “Çok şikayetçiyiz, simit oldu 3,5 lira, biz ne yiyeceğiz ne içeceğiz. 3 tane ekmek aldım, bir de simit 20 lira” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.