Site Rengi

HABER ÖZETİ
Koca devlet bir avuç köpekperest şerefsize güç yettiremiyor!.
1 yılda 6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal ediliyor!.
Petrol fiyatlarına yine kazık gibi zam!.
İbadeti şova çevirenlerin yeni taktiği Umre Mevlidi!.
Altın rekor tazelemeye devam ediyor..
YÖK İmamoğlu’nun sahte diploması ile ilgili kararını verdi!.
DEM Partili Önder Başkan Erdoğan ile ne konuştuklarını açıkladı..
Flash TV ve Pozitifbank’a şafak operasyonu!.
Mansur Yavaş’tan İmamoğlu’na “Kimsenin Yedeği Değilim” göndermesi!.
Üsküdar Belediyesi’nde çalıştığı ortaya çıkan Yeni Akit yazarı kovuldu!.
Rusya Devlet Başkanı Putin ateşkese olumlu baktığını açıkladı!.
ABD’nin fonunu kestiği Gazete Duvar iflas ettiğini açıkladı!.
Siber Güvenlik teklifi TBMM’den geçti…
FETÖ’cü hainlerin finans ve para aklama merkezleri ifşa oldu..
Trafik kurallarına uymayan motosiklet sürücülerini yakacak karar!.
Başsavcılıktan İmamoğlu’nun diploması için “Süreci Hızlandırın” talimatı…
Trafikte Beyaz Far kâbusu sona eriyor!.
Zorlu Holding’in amiral gemisi Vestel’in dudak uçuklatan zararı!.
Mansur Yavaş’tan Ekrem İmamoğlu’na anket göndermesi!.
ABD Başkanı Trump’un Ukrayna ile ateşkes çağrısına Rusya Devlet Başkanı Putin’den üniformalı gönderme!.
CHP’de ortalığı karıştıracak İmamoğlu-Yavaş anketi!.
İmamoğlu’nu gammazlayan Akşener’miş!.
Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruya cevap veremedi!.
İmamoğlu ile Yavaş arasındaki adaylık çatlağı büyümeye devam ediyor!.
Bayram fırsatçıları iş başında!.
Sendikaların okullardaki skandal LGBT çağrısına Bakan’dan sert tepki!.
Karakter fukarası Zelenski’den Trump’a özür mektubu!.
Emekli Bayram İkramiyesi 4 bin TL olarak belirlendi..
Terör örgütü PKK/YPG ile Suriye hükümeti arasında anlaşma sağlandı!.
Trabzonspor’da Şenol Güneş dönemi sona erdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstanbul’da otobüs şoföründen sağlık çalışanına aşağılayıcı sözler! “Bedavadan biniyorsunuz, konuşmayın!.” (video haber)

İstanbul’da otobüs şoföründen sağlık çalışanına aşağılayıcı sözler!  “Bedavadan biniyorsunuz, konuşmayın!.” (video haber)
26.04.2020
A+
A-

Coronavirüs salgınıyla mücadelede gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık personelleri özellikle İstanbul’da ulaşım sıkıntısı yaşarken, bindikleri araçlarda da kurallara uyulmamasına tepki gösterdi. Bir otobüs şoförüyle bu konu nedeniyle tartışma yaşayan sağlık çalışanı Suna Işık, “Şoför bey siz neden maskesiz alıyorsunuz dedim, ‘E ne yapayım almayayım mı, siz sağlık personelleri bedavadan biniyorsunuz konuşmayın biz aç kaldık, siz mi bizim paramızı veriyorsunuz’ dediğini anlattı.

Çin’in Vuhan kentinde görülen ilk vakanın ardından dünya ülkelerine yayılan korona virüse (Covid-19) karşı mücadelede sağlık çalışanları en ön saflarda yer alıyor. Gecelerini gündüzlerine katarak hastaları iyileştirmek için çalışan sağlık görevlileri, bu nedenle sevdiklerinden de uzak kalıyor. Birçok sağlık çalışanı otel ve yurtlarda kalıyor. Bugünlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle toplu taşıma araçlarının seferleri de azaltılınca sağlık çalışanları, çalıştıkları hastane ve kaldıkları yurtlar arasında geliş, gidişlerde zorluk çekmeye başladı. Birçok sağlık çalışanı otobüs ve metrobüs seferlerinin yetersizliğinden şikayet ederken araçların kalabalık olması ve sosyal mesafe kuralına uyulmamasına da tepki gösterdi.

Bir otobüs şoförüyle arasında geçen tartışmayı anlatan sağlık personellerinden Suna Işık, kurallara uymadığı için tepki gösterdiği otobüs şoförünün kendisine bedava bindiği için konuşmaması gerektiğini söylediğini ifade etti. Işık, duruma tepki gösterirken araçlarda kurallara uyulmasını istedi.

“SİZ SAĞLIK PERSONELLERİ BEDAVADAN BİNİYORSUNUZ, KONUŞMAYIN”
Yaşadığı zorluğu anlatan yardımcı sağlık personellerinden Suna Işık, “Seferler kesinlikle yeterli değil, çalışanlar biniyorlar ayakta durmak zorunda kalıyorlar. Çünkü çok geç aralıklarla geliyor. Yarım saat beklesek her metrobüsü nöbetimize geç kalacağız. Otobüsler gene öyle, biz sağlık personelleri için metrobüs yetersiz. Biz tıklım tıklım biniyoruz çünkü nöbete yetişmek zorundayız. Ben uyarmaktan yoruldum, şikayette bulunuyorum. 153’ü arıyorum, otobüs şoförüyle tartışıyorum. Adam geldi benim yanıma oturdu. Beyefendi neden maskeniz yok dedim, ses çıkarmadı. Şoför bey siz neden maskesiz alıyorsunuz dedim, ‘E ne yapayım almayayım mı’ diyor. Bizler eğer ki bu kurala uyuyorsak siz neden uymuyorsunuz dedim. ‘Siz sağlık personelleri bedavadan biniyorsunuz konuşmayın biz aç kaldık, siz mi bizim paramızı veriyorsunuz ben almak zorundayım’ dedi. Aldı ve indirmedi, en son çok tartışınca indirdi” şeklinde konuştu.

“METROBÜS TIKLIM TIKLIM OLUYOR”
Ulaşım sıkıntısı çektiğini ifade eden sağlık personellerinden Melike Bahçeci, “Çok zor şartlar altındayız. Göründüğünden daha beter durumdayız. Özellikle ulaşım imkanı gerçekten çok kötü, kendi şartlarımızla gelmeye çalışıyoruz. Otobüsler belli saatlerde gelmiyor. Yarım saatte bir deniliyor ama yarım saatte de denk gelmedim. Sabah saatlerinde metrobüs tıklım tıklım oluyor” dedi.

“ÇOK KALABALIK OLUYOR”
Araçlarda kurallara uyulmadığını belirten sağlık personellerinden Hamdi Güvenbaba, “Ek seferlere ihtiyaç duyuyoruz. Sosyal mesafeye uyulduğunu düşünmüyorum. Çok kalabalık oluyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.