Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
Motorine kazık gibi bir zam daha!.
İran ile ABD arasında tansiyon yükseldikçe petrol fiyatları yeni rekorlar kırıyor!.
“Paraları Ahbap’a Yatırın” çağrısı yapanlar tek tek ifadeye çağrılıyor!.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye mi geçiyor?.
Merkez Bankası faizi sabit bıraktı!.
Özgür Özel’i satan satana!.
0,20 promil alkollü trafiğe çıkanın ehliyetine el konulacak!.
Ahbapçılar için hesap vakti!.
FİFA Başkanının Trump yalakalığı boşuna değilmiş!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İstanbul’da taksiciler ve müşteriler arasında ücretli yol gerilimi..

İstanbul’da taksiciler ve müşteriler arasında ücretli yol gerilimi..
10.08.2021
A+
A-
İstanbul’da ücretli yolların paraları taksimetreye ek olarak alınırken, bazı taksicilerin fırsattan istifade ederek fazla ücret alması vatandaşları isyan ettiriyor.

İstanbul’da taksiyle ücretli yolları kullananlar, paralı yola ne kadar ücret vereceğini bilmezken, bu durum sürücü ve yolcular arasında sık sık tartışma yaratıyor.

İddiaya göre bazı taksiciler, durumu fırsata çevirmeye çalışıyor.

Bu sorunun; havadan geçiş sistemlerinin ayırt edilememesi, ücretli geçişlerde uyarı verilmemesi, vatandaşın hangi yola ne kadar ödediğini bilememesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

“70 LİRA OTOYOL ÜCRETİ İSTEDİ”

Yolculuk yaptığı taksilerde benzer durumla karşılaştığını belirten Emirhan Karaca, “Normalde taksi ücreti 130 lira tutmasına rağmen, taksici benden 200 lira istiyor. ‘Neden 70 lira fazla istiyorsunuz’ deyince ya ‘köprüden geçtim’ ya da ‘Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullandım’ diyor. Ben de ücreti vermek zorunda kalıyorum. Çünkü uçağımı kaçırma ihtimalim olabilir. Geçen pazartesi günü Sabiha Gökçen Havalimanı’nda aynı sorunu yaşadım. Taksici benden 70 lira otoyol ücreti istedi. dedi.

Taksiciler ve müşteriler arasında  ücretli yol  meselesi #1

“TAKSİCİLER İNSAN KULLANMAYI SEVİYOR”

Köprüden geçişin şu an 12 lira olduğunu belirten Karaca, “Yine geçen gün taksici, ‘köprüden geçtim’ diyerek benden 50 lira istedi. Merak ediyorum 38 lira hava parası mı oluyor. Buradan anlıyorum ki, taksiciler insanları kullanmayı seviyor. Taksicilerin bu yaptıkları fırsatçılık oluyor. En son yaşadığım olaydan sonra bir daha hayatta taksiye binmem. Telefonumda taksi uygulaması vardı, ancak uygulamayı sildim ve üyeliğimi iptal ettim.” ifadelerini kullandı.

Ücretli otoyol ücretlerini bilmediğini söyleyen Ömer Faruk Nacak ise “Geçen gün taksici beden ücretli otoyol parası olarak 6 lira aldı. Ücretli otoyol parasının gerçekten 6 lira olduğunda emin değilim. Ancak o parayı verdim. Çünkü bilmiyorum ücretleri. Taksici, ’70 lira vermen gerekiyor’ deseydi 70 lira verirdim.” şeklinde konuştu.

Taksiciler ve müşteriler arasında  ücretli yol  meselesi #2

“UYGUN ÜCRETLENDİRME YOK”

Bu duruma yetkililerin bir an önce el atması gerektiğini söyleyen Samet Kahiri de “Özellikle İstanbul Havalimanı’na gittiğimde taksiciler yol ücreti diye 50- 60 lira fazla ücret talep ediyor. Bazen yanımızda misafirlerimiz olduğu için pazarlık yapamıyorum ve ücreti vermek zorunda kalıyorum. Hatta bazen bu ücretler yüzünden kavga bile çıkabiliyor. Ben bu durumdan şikayetçiyim. Çünkü uygun bir ücretlendirme yapılmıyor.” ifadelerini kullandı.

Taksiciler ve müşteriler arasında  ücretli yol  meselesi #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.