Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakma kararı aldı!.
Parti kurup “En Müslüman Benim” rolleri kesmeye başladılar!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a verilen 860 bin dolar rüşvet dava dosyasında!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yolsuzluktan paketlendi!.
Yol-Köprü-Tünel ücretleri ile trafik cezalarını ödemeyen gurbetçilere sınırdan geçiş izni verilmeyecek..
CHP’nin sapık başkanı Özkan Yalım’ın Kamuya verdiği zarar 17 milyon!.
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İt yattığı duvarın gölgesini kendi gölgesi zannedermiş!. Doğu Akdeniz’deki ganimeti Türkiye olmadan paylaşacaklarmış!.

İt yattığı duvarın gölgesini kendi gölgesi zannedermiş!. Doğu Akdeniz’deki ganimeti Türkiye olmadan paylaşacaklarmış!.
12.11.2020
A+
A-

Yunanistan’ın çapsız Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile ABD köpekliği yapan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Doğu Akdeniz için imzalanan sözde Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmasını genişletme yönünde karar aldı!.

Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin haklarını hiçe sayarak adımlar atmaya devam eden Yunanistan ve Mısır, aralarında imzaladıkları kısmi Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmasını genişletmeyi kabul etti.

KENDİLERİNCE DOĞU AKDENİZ’DEKİ PAYLARINI ARTIRDILAR

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Maksimu Sarayı’ndaki görüşmesinin ardından yapılan ortak basın açıklamasında konuştu.

Yunanistan ve Mısır’ın, Doğu Akdeniz’deki kısmi MEB anlaşmasını “genişletme yönünde ortak niyetleri olduğunu” söyleyen Miçotakis, bu anlaşmanın “refah, barış ve iş birliğine yönelik bir örnek teşkil ettiğini” savundu.

Yunanistan ile Mısır, Doğu Akdeniz de genişlemek istiyor #1

“BIDEN DÖNEMİNDE İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENECEK”

Miçotakis, tahriklerden uzak kalan ve uluslararası yasallığa saygı gösteren her ülkenin “EastMed” projesine katılabileceğini iddia ederek Sisi’nin Atina ziyaretinin ABD’deki seçimin hemen sonrasına denk geldiğine dikkati çekti.

ABD Başkanı seçilen Joe Biden döneminde ABD ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğini savunan Miçotakis, Washington yönetiminin “gücünü ortaya koyarak bölgedeki güvenliğe katkıda bulunacağını” ileri sürdü.

Yunanistan ile Mısır, Doğu Akdeniz de genişlemek istiyor #2

SİSİ’DEN LİBYA VE KIBRIS ÇIKIŞI

Sisi ise Miçotakis ile bölgedeki barışı tehlikeye düşürmek isteyenlere karşı ortak tavır izleme yönünde mutabık olduklarını belirterek, Kahire ile Atina arasındaki savunma iş birliğini güçlendirme arzusunda olduklarını dile getirdi..

Kıbrıs sorununun uluslararası hukuk temelinde adil çözümünden yana olduklarını savunan Sisi, Libya’da istikrar ve barış sağlayacak siyasi bir çözüm gerektiği konusunda Miçotakis ile hemfikir olduklarını vurguladı..

Sisi, Yunan Başbakan ile görüşmesinde uluslararası terörün de ele alındığının altını çizerek “terör eylemlerini destekleyen, teröristlere yardım eden ve onları cesaretlendiren ülkelerin hesap vermeleri gerektiğini” savundu.

Öte yandan Sisi, Miçotakis ile görüşmesinin öncesinde Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile de bir araya geldi.

Yunanistan ile Mısır, Doğu Akdeniz de genişlemek istiyor #3

TÜRKİYE İÇİN “YOK HÜKMÜNDE”

Atina yönetimi, 6 Ağustos’ta Mısır ile MEB anlaşması imzalamıştı.

Türk Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ile Mısır arasındaki MEB anlaşmasına ilişkin, “İmzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması, Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız, sahada ve masada ortaya konacaktır.” açıklamasında bulunmuştu.

Kahire ile Atina yönetimleri arasında imzalanan sözde anlaşma, 18 Ağustos’ta Mısır Meclis Anayasa ve Yasama Komisyonu tarafından onaylanmıştı.

Söz konusu anlaşma, 27 Ağustos’ta da Yunanistan meclisinde kabul edilmişti.

TÜRKİYE VE KKTC, DOĞU AKDENİZ’DE HAKLARINI SAVUNUYOR

Türkiye, Doğu Akdeniz’deki kendi kara suları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Türk Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) verdiği ruhsat sahalarında uluslararası hukuktan doğan hakları çerçevesinde araştırma ve sondaj faaliyetleri yürütüyor.

Libya ile yaptığı Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de tescillenen Türkiye, deniz sahalarındaki doğal zenginliklerin kullanılmasında “adalet ve hakça paylaşım” ilkelerine vurgu yapıyor.

Kendi deniz yetki alanlarındaki meşru faaliyetleri nedeniyle Türkiye’yi “provokasyonla” suçlayan Yunan-Rum ikilisi ise haksız ve gayrimeşru taleplerini dayatmak için Avrupa Birliği’ni (AB) öne sürüyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.