Site Rengi

HABER ÖZETİ
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İtalyan Basını: “Coronavirüsü bıraktılar Türkiye’yi konuşuyorlar, bu her açıdan Erdoğan için zafer!”

İtalyan Basını: “Coronavirüsü bıraktılar Türkiye’yi konuşuyorlar, bu her açıdan Erdoğan için zafer!”
12.05.2020
A+
A-

Coronavirüsten en büyük darbeyi yiyen ülkelerden biri olan İtalya’da ilk defa coronavirüs dışında bir haber gündeme oturdu. İtalyan basını, MİT’in Somali’de 18 aydır rehin tutulan İtalyan kadını kurtarmasıyla ilgili, ‘Libya ve Somali eskiden İtalyan kolonisiydi. Buralarda artık Türkler hüküm sürüyor’ diye yazdı. Haberde ‘Bu her açıdan Erdoğan için zafer. O, ülkesinin Afrika dünyasındaki ilişkilerini nasıl koruyacağını ve güçlendireceğini bilen, neo-Osmanlı stratejisinde kendini teyit eden, usta bir diplomasi, askerî strateji ve ittifaklar uzmanı lider’ ifadeleri dikkat çekti.

Afrikalı çocuklara yardım için gittiği Kenya’da 20 Kasım 2018’de kaçırılan Silvia Romano’nun önceki gün MİT operasyonuyla özgürlüğüne kavuşması İtalya’da yankı bulmaya devam ediyor…  İtalyan basınında, Romano’nun Müslüman olması gündemin ilk sırasını teşkil ederken operasyon detayları da yazılıp çiziliyor.

Operasyona dair ayrıntılar şimdilik sır olsa da İtalyan makamları Silvia Romano’nun yaşadığına dair bir videonun ortaya çıkması üzerine MİT’e talepte bulundu. Bunun üzerine MİT, Aralık 2019’da Romano’nun durumuna dair bölgede bir çalışma başlattı.

Bölgedeki yerel istihbarat ağını devreye sokan MİT, önce Romano’nun sağ olduğunu tespit etti. MİT, bölgedeki teknik imkânlarını da seferber ederek özgün istihbari metotlar üzerinden çalıştı. Somali ve İtalya’nın ilgili birimleriyle yürütülen koordineli çalışma neticesinde sağ kurtarılan Romano’nun, MİT tarafından önceki gün Somali’nin başkenti Mogadişu’da İtalyan makamlarına teslim edilmesi sağlandı.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre “Insideover” isimli haber sitesinde yer alan bir değerlendirmede, İtalya’nın bölgesel gücünü kaybettiğini belirterek, “Libya’da olduğu gibi Somali de eskiden İtalyan kolonisiydi ve onlar bağımsızlıklarına kavuştuklarında dahi Roma’nın iyi ilişkileri vardı. Şimdi bu bölgeler Türk nüfuzunun hüküm sürdüğü yerler. Bu her açıdan Erdoğan için zafer. O, ülkesinin Afrika dünyasındaki ilişkilerini nasıl koruyacağını ve güçlendireceğini bilen, neo-Osmanlı stratejisinde kendini teyit eden, usta bir diplomasi, askerî strateji ve ittifaklar uzmanı lider” ifadeleri kullanıldı.

İtalyan basınındaki haberlerde, Romano’nun Türk, Somalili ve İtalyan gizli servislerinin iş birliğiyle yürütülen operasyon sonucunda kurtarıldığı vurgulanırken, yapılan yorumlarda Türkiye’nin bölgedeki etkisine dikkat çekildi.

İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Marina Sereni de yaptığı açıklamada, “Yerinin tespit edilmesi ve doğru zamanda harekete geçilmesi için bölgede bulunan Türk gizli servisiyle iş birliği olmuştur” dedi.

CIA, terör örgütü lideri Öcalan’ı Kenya’da Türkiye’ye teslim etmişti. Aynı coğrafyada 21 yıl sonra MİT bu sefer kendi imkânlarıyla bir operasyon yaptı.

MÜSLÜMAN OLUP AYŞE İSMİNİ ALDI

MİT’in Eş Şebab’ın elinden kurtardığı Silvia Romano, herhangi bir zorlamaya maruz kalmadığını belirterek, İslamiyet’i seçmesinin ardından Hazret-i Muhammed’in eşi Hazret-i Ayşe’nin ismini aldığını açıkladı. Kendisini esir alanlardan Arapça öğrendiğini aktaran Romano “Onlar bana kendi gerekçelerini ve kültürlerini açıkladı. Benim din değiştirme sürecim de yavaş biçimde son aylarda oldu. Bu ne bir ilişkiyle ne de bir evlilikle oldu, sadece saygıdan” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.