Site Rengi

HABER ÖZETİ
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
Trump’un katıldığı yemeğe silahlı saldırı girişimi!.
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İYİ Parti karıştı! “Ses kayıtlarını mahkemeye veririm!.”

İYİ Parti karıştı! “Ses kayıtlarını mahkemeye veririm!.”
15.11.2020
A+
A-

İYİ Parti, CHP, SP ve HDP’yle birlikte “federasyon anayasası” hazırladıklarını tüm tanıklıklara rağmen inkar edince eski partili Adem Taşkaya’dan flaş çıkış geldi. “Gizlice anayasa hazırladığınız yalansa beni savcılığa verin” diyen Taşkaya “Ses kayıtlarını ve daha vahim olan şeyleri yüce Türk mahkemelerine vermekten ve maskelerinizi düşürmekten şeref duyarım” ifadelerini kullandı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP’nin hazırladığı federasyon içeren anayasa taslağını İYİ Parti yalanlarken, İYİ Parti’den istifa eden Adem Taşkaya sosyal medya hesabından dikkat çekici bir mesaj paylaştı. Taşkaya, “Buradan İYİ Parti’nin palavracı kurmaylarına sesleniyorum! Gizlice anayasa hazırladığınız yalansa beni savcılığa verin. Ses kayıtlarını ve daha vahim olan şeyleri yüce Türk mahkemelerine vermekten ve maskelerinizi düşürmekten şeref duyarım” dedi.

‘Herhangi bir çalışmamız yok’ dedi

İYİ Parti’de İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia ettiği için disipline sevk edilen Ümit Özdağ, “İYİ Parti, HDP ile masaya oturup anayasa hazırladı” demişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Özdağ’ın iddiasını kesin bir dille yalanlayarak, “Hiçbir siyasi oluşum, platform, şahıs, kişi, partiyle herhangi bir anayasa çalışmamız yoktur” diye konuştu.

Taşkaya çağrı yaptı

Yeni Şafak’tan Nur Banu Aras’ın haberine göre ortaya çıkan anayasa taslağını yalanlayan İYİ Parti’ye parti ile yollarını ayıran eski tanıtım ve medya başkan yardımcısı Adem Taşkaya’dan çağrı geldi. Taşkaya, Twitter’dan paylaştığı mesajında elinde ses kayıtları olduğunu öne sürdü. Taşkaya, “Buradan İYİ Parti’nin palavracı kurmaylarına sesleniyorum! Gizlice anayasa hazırladığınız yalansa beni savcılığa verin. Ses kayıtlarını ve daha vahim olan şeyleri yüce Türk mahkemelerine vermekten ve maskelerinizi düşürmekten şeref duyarım” dedi.

2018’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsaydı taslak gündeme getirilecekti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi’ne geçilmesinin ardından yapılacak ilk seçimler öncesinde 2018 yılının başında CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP harekete geçerek yeni anayasa çalışmalarına başladı. Federasyon içeren anayasa taslağı seçimlerden önce son şeklini aldı. Ancak partiler taslağı açıklamak için umudu seçimlerin ikinci tura kalmasına bıraktı.

Hedef Kürt oylarıydı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre, ilk turda oyların yüzde 50+1’ini alan aday seçimi kazanıyor. İlk turda yüzde 50+1 oy alan olmazsa seçim ikinci tura kalıyor ve ikinci turda en yüksek oyu alan aday cumhurbaşkanı seçiliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsaydı CHP, İYİ Parti, SP ve HDP hazırladıkları taslağı açıklayacaktı. Muhalefetin ikinci tur planındaki amacının ikinci turda Kürt kökenli seçmenlerin oyunu almak olduğu belirtiliyor. İlk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 52.6’sını alarak cumhurbaşkanı seçilince muhalefet hazırladığı anayasa taslağını gün yüzüne çıkarmadı.

Denge ve denetleme ağı hazırladı

Muhalefet, taslağı günyüzüne çıkarmak için uygun bir ortamı kollarken, taslağın Sorosçu Denge ve Denetleme Ağı’nın hazırladığı bir taslak olduğu öğrenildi. Denge ve Denetleme Ağı’ndan bir ekibin de çalışmalara bizzat katıldı. Çalışmaya bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği belirtildi.

Yurt dışı fonundan finansal kaynak

Yurt dışı destekli fondan beslenen Denge Ve Denetleme Ağı’nın sekretaryasını İstanbul Politikalar Merkezi (IPM), National Demokratic Institute (NDI) üstleniyor. Denge ve Denetleme Ağı’na Avrupa Birliği Komisyonu Sivil Düşün Programı, İstanbul Politikalar Merkezi, National Democratic Institute, Birleşik Krallık Dış İşleri Bakanlığı Avrupa’yı Birleştirme Programı, Alman Marshall Vakfı Karadeniz İşbirliği Fonu ve Hollanda Kraliyeti MATRA Programı’ndan para aktarılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.