Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3849
EURO 35,0576
ALTIN 2.326,64
BIST 9.097,26

İyi Parti’den bomba Selahattin Demirtaş iddiası!. “6 ay sonra serbest bırakılacak!.”

İyi Parti’den bomba Selahattin Demirtaş iddiası!. “6 ay sonra serbest bırakılacak!.”
11.12.2020
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Selahattin Demirtaş’ çıkışını hatırlatarak “Gerçek anlamda terörist diyorsa, terörist olduğuna inanıyorsa, bu teröristi 6 ay sonra Sayın Cumhurbaşkanı tahliye edecektir” dedi..

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bütçenin içinde vatandaşa yönelik hiçbir kalemin olmadığını ileri sürerek, bu bütçeden vatandaşa “zam” çıkacağını iddia etti..

Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemleri ve salgının yönetimini eleştiren Türkkan, ailesine yoğun bakımda yer arayan kişiler olduğunu savundu.

Virüsün yayılımının hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla durdurulamadığını dile getiren Türkkan, “Vaka sayıları, ağır hasta sayıları artıyor. Yoğun bakım ünitesinde yerler kalmıyor.” diye konuştu.

Türkkan, Kovid-19 nedeniyle ölümlerin genç yaşlara indiğine işaret ederek, “Bu işi idare etmeyin, ciddi müdahale edin. Gelin gerçek anlamda 14 günlük bir kapanma yapın.” çağrısında bulundu.

“9 milyon kişiye vatandaşlık maaşı bağlanmalı”
Dünyada salgına karşı açıklanan destek paketlerinin 8 trilyon doları geçtiğini kaydeden Türkkan, “Türkiye vatandaşı yaşatma değil, süründürme moduna geçti. İnsanları borç para vererek yaşatmaya çalıştı. Doğrudan yardım yapmak yerine borçlandırmak, vatandaşı daha büyük bir mağduriyete itmek demektir.” ifadelerini kullandı.

Lütfü Türkkan, pandemiden etkilenmeye devam eden mükellefler için vergi ve sigorta ödemelerinde mücbir sebep hükümlerinin uygulanması, borç yapılandırılmasında ilk ödemelerin 2021 yazında başlaması, kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği aylık ödemelerinin 2 bin 500 liranın altında olmaması, kayıt dışı çalıştırılan ve sosyal güvencesi olmayan 9 milyon kişiye pandemi bitinceye kadar vatandaşlık maaşı bağlanmasını önerdi.

Hükümetin pandemi döneminde 562 milyar liralık destek paketi açıkladığının belirtildiğini anlatan Türkkan, vatandaşa verilen paranın 8 milyar lira olduğunu belirtti.

Türkkan, Ankara’da hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanan saatlerde alkol satışının yasaklandığı haberlerine değinerek, “Eğer virüsün yayılması için alkol önemli bir etkense, alkolü tamamen yasaklayın. İnsanlar içip bu virüsten ölecekse alkolü hiç sattırmayın. Ama bu sadece özel yaşama müdahaleyse orada durun derim. Yarın öbür gün bir başkası ‘Namaz saatlerinde sokağa çıkmak yasak çünkü virüs yayılıyor’ derse, buna ‘evet’ mi diyeceğiz? Bunu, samimiyetten uzak, sadece özel hayata müdahale olarak görüyorum.” diye konuştu.

Elektrik faturaları
Elektrik faturalarına temsil ve ikram giderlerinin yansıtıldığını ifade eden Türkkan, bu konuyu sorduğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in, “Bir enerji bedeli var. Dağıtım şirketlerinin kendine ait işletme giderleri, masrafları var. Bunları topluyorlar. Onları üzerlerine koyuyorlar. Ondan sonra maliyetleri üzerinden karlarını koyup fatura ediyorlar.” yanıtını verdiğini aktardı.

“Kriz var, döviz riski var”
Lütfü Türkkan, yatırıma karşı olmadıklarını ancak ihalelerin bu dönemde ertelenmesi gerektiğini dile getirdi. Aydın-Denizli otoyolunun kilometre başına euro-cent üzerinden garantili yapıldığını söyleyen Türkkan, “Kriz var, döviz riski var, siz hala ihaleleri euro-cent üzerinden garantili veriyorsunuz. Bunlardan bir terk şey geliyor aklımıza; iktidarın ortağı bunlar.” dedi.

”Bu rakamlarla beraber ilk 20 büyük ekonominin altına düşecek”
IMF’nin Dünyada Ekonomik Görünüm Raporu’na göre Türkiye’nin Gayrisafi Yurt İçi Hasılasının 2020 yılında 649 milyar dolar, 2021 yılında ise 652 milyar dolar olduğunu anımsatan Türkkan, “Bu veriler gerçekleşirse Türkiye, ilk defa 2002’den sonra dünyadaki en büyük 20 ekonominin dışına gidecek. Türkiye, 2001 krizinde bile dünyanın 17’inci büyük ekonomisiydi. Bu rakamlarla beraber ilk 20 büyük ekonominin altına düşecek.” şeklinde konuştu.

”6 ay sonra Sayın Cumhurbaşkanı tahliye edecektir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben inanıyorum ki bizim yargımız Selahattin Demirtaş gibi bir teröriste böyle bir imkan hazırlamaz.” açıklamasına değinen Türkkan, “Sayın Cumhurbaşkanı böyle dediyse benim endişem var. Gerçek anlamda terörist diyorsa, terörist olduğuna inanıyorsa, bu teröristi 6 ay sonra Sayın Cumhurbaşkanı tahliye edecektir.” dedi.

”Öcalan’ın mektubunun yerel seçimlerde okutulmasına müsaade edildi”
Türkiye’de en büyük teröristin, terörist başı Abdullah Öcalan olduğunu vurgulayan Türkkan, Öcalan’ın mektubunun yerel seçimlerde okutulmasına müsaade edildiğini söyledi. Terörist ayrımı yapıldığını savunan Türkkan, “Selahattin Demirtaş terörist, bu da terörist. Sizin için, sizinle beraber hareket eden teröriste ‘iyi’ deyip hareket etmeyene ‘kötü terörist’ deme şansınız yok. Bunda bir ayrımcılığa giderseniz Türkiye’nin sonu kötü olur.” yorumunu yaptı.

Bakan Gül’ün açıklamasına yanıt
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “Anayasa kararları bağlayıcıdır.” açıklamasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Türkkan, “Adalet Bakanı, hakimlerin tavrından ve tutumundan rahatsız. Ama burada yapması gereken, bu şekilde şikayet etmek yerine Anayasa Mahkemesinin kararını tanımayan hakim hakkında soruşturma başlatmak. HSK’nin bu konuda harekete geçmesi lazım.” yanıtını verdi.

Tank Paleti Fabrikası konusundaki tartışmalarla ilgili soru üzerine de Türkkan, “Peşkeş çekilmiştir orası. Bu ayıptan emin olun başta Hulusi Akar olmak üzere herkes utanıyor. Sadece orayı alanla orayı verdiren bu konuda kayıtsız. Onun dışında iktidar mensupları, milletvekilleri dahi bu ayıptan utanıyorlar.” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.