Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
Kayıp deprem paraları için bilirkişi görevlendirildi!.
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
Haluk Levent ve 14 kişi Ahbap yolsuzluğu kapsamında tutuklandı..
Tüm yurttaki 90 bin Camii’de 15 Temmuz Selâsı okundu..
ABD’den İran’a ikinci dalga operasyon!.
Haluk Levent tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi..
Özgür Özel yeni parti kuracaklarını açıkladı..
Haluk Levent sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi!.
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İYİ Parti’den CHP’ye rest! “HDP’yle ittifak olamayız!.”

İYİ Parti’den CHP’ye rest! “HDP’yle ittifak olamayız!.”
14.11.2021
A+
A-
Genel sekreterliğini yaptığı İyi Parti’nin CHP’yle ittifak olmadığını, yalnızca iş birliği yaptığını savunan Uğur Poyraz, “CHP, HDP’yle ittifak isterse İyi Parti ittifakın içinde olmaz.” dedi.

İyi Parti Genel Sekreteri Av. Uğur Poyraz, katıldığı bir televizyon programında partinin ittifaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP’yle ittifaktan ziyade bir iş birliği içerisinde oldukları vurgusu yapan Poyraz, CHP’nin HDP ile ittifakına dahil olmadıklarını belirtti.

AK Parti ile MHP’nin kurduğu ittifak için ‘etle tırnak gibi’ ifadelerini kullanan Poyraz, CHP ile İyi Parti’nin HDP’nin olduğu masada birleşemeyeceği vurgusunu yaptı.

“CHP İLE İYİ PARTİ ARASINDAKİ ŞEY BİR İŞ BİRLİĞİ”

Tezkere üzerinden örnek veren Poyraz, “CHP ve İyi Parti arasındaki ilişki iş birliği. Bizim ittifak metnimiz seçimlerde hazırlıyor.

24 Haziran seçimlerinde CHP, İyi Parti, Demokrat Parti, ve Saadet Partisi dörtlü bir ittifak kuruldu. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirmiş olduğu seçim sisteminin ortaya çıkardığı bir zarurettir. Kendilerini Cumhur İttifakı olarak tanımladıkları için bizim CHP ile DP ile SP ile yapmış olduğumuz iş birliği Millet İttifakı olarak tanımlandı.

Biz iş birliği içindeyiz. İyi Parti 2016, 2019, ve 2021’de tezkereye evet dedi. Bu tezkere metni aynı metin. Sadece süresi değişiyor. Bizim buradaki tutumumuzda bir sürpriz yok.” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ, HDP İLE İTTİFAK İÇERİSİNDE OLAMAZ”

HDP ile aynı masada olamayacakları üzerinde duran Poyraz, “İyi Parti ile HDP ittifak içinde olamaz. CHP, HDP ile ittifak kurmak isterse, İyi Parti böyle bir ittifakın içinde olmaz. Millet İttifakı’nın ve partimizin Genel Başkanı sayın Meral Akşener’nin HDP konusundaki tutumu bellidir.

Biz vatandaşı kamplaştırmıyoruz. 84 milyonu yönetmeye talibiz. Kürdistan diye efelenen ağalar var ya, Irak’ın kuzeyini 5-6 yıldır konuşmuyor bu ülke. Ne var Irak’ın kuzeyinde? Ne oluyor Irak’ın kuzeyinde? Irak’ın kuzeyindeki özerk yönetim ile gelenlerin göndere çektiğiniz bayrağı ne? Ne o renkler ne?” açıklamasında bulundu.

İyi Parti den CHP ye rest: HDP yle ittifak olamayız #2

LÜTFÜ TÜRKKAN AÇIKLAMASI

TV100 kanalında Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Poyraz, Lütfü Türkkan’ın Bingöl’deki şehit yakınına ettiği hakarete ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

“Bu yaşanan olay herkesi üzmüştür, şehitlerimiz ve yakınları bu milletin her ferdine aittir. Biz küfür ve hakareti kimseye karşı doğru bulmuyoruz. Bu tartışma, küfrün kime edildiğiyle ilgilenmiyor, şehit yakınına küfür edilemez, şehit yakını olmayana küfür edilebilir gibi bir ayrım üzerine doğru götürülüyor bu konu ve bunu da tasvip etmiyoruz.

İyi Parti zaten siyasetteki bu kutuplaştırıcı bu dile karşı kurulmuş parti. Türkiye 20 yıldır birbirine hakaret eden bir siyaset içerisinde, siyasetin dili çok ağır. Sosyal medyada trol olarak tanımladığınız hesaplar üzerinden yaratılan canavarlarla karşı karşıyayız. Sosyal medyada trol hesapların nerden çıktığı ve bunların azmettiricilerinin kimler olduğunu tespit etmek artık zor bir iş değil.

Lütfü Türkkan olayı, bu münferit bir olaydır. Sayın Türkkan’ın bir vatadanşala yaptığı kendisini bağladığı bir olay partimizin bir politikası değil. Bu sayın Türkkan’ın süreci yönetme şekli ve ben bunu doğru bulmuyorum. İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl’de yaşanan olay sonrası bir video yayınlayarak özür diledi. Bundan sonraki süreç hukukun işi, fezleke hazırlandı.”

İyi Parti den CHP ye rest: HDP yle ittifak olamayız #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.