Site Rengi

HABER ÖZETİ
Deprem bölgesinde ilk Teravih Namazı çadırda kılındı!.
CHP’li Engin Özkoç ve İP’li Dervişoğlu, HDP sorusunu duyunca apar topar kaçtı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira oldu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin 7 Cumhurbaşkanı yardımcılı formülünü yorumladı!.
AK Parti’de aday başvurusu sona erdi! Süreç temayül yoklamasıyla devam edecek!.
İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 90’ı buldu!.
Millet İttifakını üzecek haber! Hakan Bayrakçı: “Memleket Partisi’nin oyu yüzde 7-8’lere yükseldi!.”
81 il için iftar ve sahur saatleri..
Ağıralioğlu, Akşener döneminin ardından partinin başına geçebilir!.
İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu’ndan CHP’ye zehir zemberek sözler..
PKK/YPG’li teröristleri taşıyan 2 helikopterin düşmesiyle ilgili ABD’den açıklama..
FETÖ’nün gaybubet evlerine operasyon! 21 gözaltı..
Anayasa Mahkemesi, HDP’nin ”sözlü savunma seçim sonuna bırakılsın” talebini reddetti!.
Emeklilere müjde! En düşük maaş ve bayram ikramiyeleri yükseltilecek!.
Erdek Belediye Başkanına bıçaklı saldırı..
İmamoğlu ve Yavaş’ın borç taktığı çiftçiler! “Bunların işi gücü sahtekarlık..”
Yeniden Refah Partisi’nde AK Parti istifası..
Türkiye’nin en büyük kayısı deposu, afetzedeler için lojistik merkeze dönüştürüldü!.
Babacan, HDP’nin aday çıkarmamasından mutlu oldu!.
Kandil, Kılıçdaroğlu’nu onayladı! HDP aday çıkarmayacak!.
CHP sessiz kaldı, Akşener’den HDP’ye göstermelik tepki! “Nevruz katile özgürlük dileme günü değildir!.”
Gökhan Zan, İyi Parti’den milletvekili aday adayı oldu!.
Yunan medyası, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını yorumladı! “Kemalistleri CHP’den uzaklaştırdı!.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk iftarı depremzedelerle yapacak!.
Selin vurduğu Şanlıurfa’da 10 bin askerle temizlik yapılıyor!.
Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’yi ziyaret etmek istediğini söyledi!.
Ukrayna, finansman paketi için IMF ile anlaştı!.
Kaftancıoğlu’ndan HDP savunması! “PKK terör örgütü değildir dediklerini hiç görmedim!.”
CHP’li anketçinin provokasyonuna sert tepki! Hukuki süreç başlatıldı!.
Sağlık Bakanlığı işçi alımı gerçekleştirecek!.
DOLAR 19,0449
EURO 20,7340
ALTIN 1.207,10
BIST 5.001,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Çok Bulutlu
İstanbul
11°C
Çok Bulutlu
Per 14°C
Cum 14°C
Cts 15°C
Paz 19°C

İzmir kokuyor!. Tunç Soyer, körfez kirliliğini savunmak için Hz İsa’nın gençliğine kadar indi!.

İzmir kokuyor!. Tunç Soyer, körfez kirliliğini savunmak için Hz İsa’nın gençliğine kadar indi!.
09.06.2022
A+
A-

İzmir Körfez’de kirlilik ve koku sorunu devam ederken CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı’ndan skandal bir savunma geldi. Tunç Soyer, Körfez’deki koku sorununun 2 bin yıldır var olduğunu iddia etti. Soyer’in bu akıl dışı iddiasını hem tarih hem de bilim yalanladı.

İzmir’de göreve geldiğinde 3 yıl içinde Körfez’de yüzeceği sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentteki kötü koku zirve yapınca ne bahane üreteceğini şaşırdı. Soyer bu kez de ‘Koku sorunu ile ilgili bir hocayla konuştum, ‘2 bin yıllık bir sorun’ dedi’ diyerek işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Soyer’in kötü kokuya bahane olarak söylediği ‘2 bin yıllık sorun’ açıklamasını ise, hem tarih hem bilim yalanladı.

TARİHÇESİNİ ANLATTI
Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir Körfezi’ndeki ilk kirlilik makalesinin 1931 yılında Alman bilim insanları tarafından yazıldığını söyledi. Körfez’deki kirliliğin tarihçesi hakkında Yeni Asır’a konuşan Yaşar, ‘Bahçet Uz’un belediye başkanı olduğu dönemde bu incelemeye göre bir proje planlanıyor. Bu projede 14 milyon lira gibi bir maliyet ortaya çıkıyor. O dönemde İzmir’in bütçesi yaklaşık olarak yıllık 800 bin lira. Bu proje tabii yapılamıyor. 1955 yılında çok büyük bir plankton patlaması yaşanıyor. Binlerce balık ölüyor. Bu tarihten sonra bu patlamalar 2-3 yılda bir yaşanıyor. 1960’lı yıllara gelindiğinde o dönemdeki Almanya İçişleri Bakanı kirliliğin yok olması için hazırlanan proje için destek olma teklifinde bulunuyor lakin ihtilal yıllarından kaynaklı bu gerçekleştirilemiyor. 1969 yılında Halkapınar’ın giderek kirlendiği görülüyor çünkü o bölgeyi fosseptik olarak kullanıyoruz. Yaklaşık 129 noktadan fosseptik girişi var. Bir proje yapılıyor ve 1974 yılında revize ediliyor ama yine yapılamıyor. Proje 1980 yılında başlayabiliyor ve 2002 yılında bitiyor’ diye konuştu.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'den İzmir Körfezi'ndeki kirlilik için akılalmaz savunma: 2 bin yıldır var

‘BUNLAR HEP PALAVRA’
Projenin bitişiyle birlikte Körfez’de ciddi düzelmelerin görüldüğü ama merhum Başkan Ahmet Piriştina’nın ölümüyle birlikte işlerin değiştiğini vurgulayan Yaşar, ‘2005 yılında tekrar sorunlar ortaya çıkmaya başladı çünkü Aziz Kocaoğlu geldikten sonra fabrikalar tekrar arıtmalarını kapattı. Kirliliğin 2 bin yıl öncesinden geldiği tamamen palavradır. Ben hiçbir yerde böyle bir şey okumadım. Gediz Nehri’nin körfezi kirlettiği de bir palavra. Onun da bilimsel bir temeli yok. İzmir Körfezi’ndeki akıntı kuzeye doğrudur. Yani Bayraklı, Karşıya ve Bostanlı’dan takip ederek su kuzeye doğru çıkar. Gediz suları içeri giremez. Bu açıklamalar çaresizlikten kaynaklı. 3 yıl sonra yüzeceklerini söylediler şimdi yanından bile geçilemiyor’ ifadelerini kullandı.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'den İzmir Körfezi'ndeki kirlilik için akılalmaz savunma: 2 bin yıldır var

NE BAHANE ÜRETECEĞİNİ ŞAŞIRDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bürokraside yapılan kadro değişimleri ve İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan’ın istifası ile ilgili de konuştu.  İzmir’deki koku sorununun Özkan’ın görevden alınma sürecine tuz biber ektiğini kaydeden Soyer, ‘Koku meselesinin çözümünü üretmekle sorumlu olan arkadaşların benden daha büyük bir gayretle, telaşla bakıyor olması lazımdı. Bir hocayla konuştum, ‘2 bin yıllık bir sorun’ dedi. Orta-uzun vadede mutlaka sorunu çözeceğiz. Kokunun pek çok nedeni var. NisanMayıs’ta hiç yağmur yağmadı, kanallarda biriken teresubatın su eksikliği nedeniyle ortaya çıkması ve onun ısı artışıyla ortaya çıkan bir koku var’ diye konuştu.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'den İzmir Körfezi'ndeki kirlilik için akılalmaz savunma: 2 bin yıldır var

2 BİN YIL ÖNCE DÜNYAMIZ
■ Hz. İsa henüz 21 yaşında bir gençti… 9 yıl sonra peygamber oldu. ■ Hz. Muhammed’in doğmasına 549, ilk ayetin inmesine 588 yıl vardı. ■ O dönemde kadınların ortalama ömrü 30, erkeklerin ise 40 yıldı. ■ Dünya nüfusu 100 milyon, Anadolu’nun nüfusu ise 5 milyondu. ■ En büyük çevre kirletici olan plastiğin icadına 1840 yıl kalmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.