Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
Yurt dışından parasını getirene 20 yol vergi muafiyeti!.
Kahpe ABD Orta Doğu’ya 3 savaş gemisi konuşlandırdı!.
Mehter Marşı’na sırt dönen CHP’lilerden trajikomik savunma!.
CHP’deki rüşvet çarkı tüm detayları ile ortaya çıktı!.
Donald Trump’tan Hürmüz açıklaması: Donanmaya “Vur” emri verdim!.
Mehter Marşı çalmaya başlayınca ecdad düşmanı CHP’liler sırtlarını döndü!.
Azerbaycan’dan İsrail’e Resmi Bağımsızlık Günü kutlaması!.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı..
15 yaş altı için sosyal medya yasağı Meclis’ten geçti..
İran’dan net mesaj: Abluka Devam Ederken Hürmüz’ün Açılması İmkânsız!.
CHP’li A.M. Başarır’dan gazeteci Zihni Çakıra alçakça hakaret!.
Merkez Bankası faizi sabit tuttu..
CHP’li Ataşehir Belediyesindeki skandalın ayrıntıları ortaya çıktı!. Başkan Pound Seviyormuş!.
CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel rüşvet ve yolsuzluktan tutuklandı!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Fenerbahçe Türkiye Kupası’na veda etti..
Tunceli eski Valisi Tuncay Sonel Gülistan Doku davası kapsamında tutuklandı!.
ABD Başkanı Trump ateşkesi uzatmak istemediğini açıkladı..
Macaristan’ın yeni lideri Netenyahu’yu tutuklayacağını açıkladı..
Trump yine aptal aptal cümlelerle kahramanlık taslamaya devam ediyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddete karşı yol haritasını açıkladı..
Gülistan Doku cinayetinin kilit ismi Vali bey de oğlu gibi “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” yalanına sarıldı!.
Okul saldırılarında son durum: 171 savcı görevlendirildi, 68 kişi tutuklandı!.
Japonya’da 7,4 büyüklüğünde deprem!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İzmir’de sahte banka evrakıyla 2 kişiyi 3 milyon 540 bin lira dolandırdılar!.

İzmir’de sahte banka evrakıyla 2 kişiyi 3 milyon 540 bin lira dolandırdılar!.
01.05.2021
A+
A-
İzmir’de sahte banka evrakıyla iş ortağı ve arazi alımı için görüştüğü bir kişinin 3 milyon 540 bin lirasını dolandıran şüpheli ile sahte evrakları hazırlayan iki kişi tutuklandı.
Bir bankanın İzmir şubesindeki güvenlik görevlileri, iki kişinin şubeye girerek para bozdurduğu ve daha sonra dışarıda bekleyen başka bir kişiye evrak verdiklerini görerek şüpheli hareketleri nedeniyle polise ihbarda bulundu.

POLİS BİR AY BOYUNCA BANKAYI GÖZLEDİ

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir ay boyunca şube önünde tedbir aldı.

12 Nisan’da bankaya gelen T.K’nin elindeki evrakla şubede bir süre oyalandıktan sonra dışarıda kendisini bekleyen S.M. ve R.P. ile görüştüğünü gören ekipler, bu kişilerin ifadelerine başvurdu.

S.M’nin (51) ifadesinde Haziran 2019’da bir arazisini 5,5 milyon lira bedelle satmak için ilan verdiğini, T.K’nin kendisine ulaşarak arazi için 6 milyon lira vereceğini ancak bankada bloke halde olan 20 milyon lirasını çekebilmek için mahsup etmek üzere borç istediğini söylediği öğrenildi.

T.K’nin elindeki evrakları inceleyerek ikna olduğunu anlatan S.M, bu kişiye parasını çekebilmesi için değişik tarihlerde toplam 3 milyon lira verdiğini savundu.

SAHTE BELGEYLE DOLANDIRDILAR

İfadesinde T.K’nin iş ortağı olduğunu söyleyen R.P’nin ( 53) de kendisine 540 bin lira borcu olan bu kişinin 5 yıldır bankadan alacağı olduğunu söyleyerek sahte evrakla kendisini dolandırdığını öne sürdüğü öğrenildi.

Yapılan inceleme sonucu evrakların sahte olduğunu belirleyen ekipler, T.K’nin yanı sıra banka şubesinin güvenlik kamerası kayıtlarında birlikte hareket ettikleri görülen ve sahte belge hazırladığı tespit edilen S.E. (41) ile belgeyi çalıştığı matbaada basan Y.A’yı ( 31) gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, “nitelikli dolandırıcılık, mühür ve resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

İzmir de sahte banka evrakıyla 2 kişiyi 3 milyon 540 bin lira dolandırdılar #2
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.