Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
Özgür Özel’in yeni imajı…
Dikkat!. Afrika sıcakları başlıyor!.
Yabancı VAR hakemlerine dudak uçuklatan maaş!.
Süt ve süt ürünlerine yine kazık gibi zam geliyor!.
İsrail Savaş Kabinesi İran saldırısına karşılık verme kararı aldı
Bayramda 11.2 milyon araç tatil trafiğine çıktı..
Kredi faizleri çıldırdı!. 3 milyonluk evin geri ödemesi 11 milyon!.
Apple zirveyi rakibi Samsung’a kaptırdı…
DOLAR 32,5060
EURO 34,8201
ALTIN 2.490,34
BIST 9.549,24

İzmir’den utandıran manzara…

İzmir’den utandıran manzara…
25.12.2019
A+
A-

Sürekli altyapı sorunlarıyla gündeme gelen İzmir’de, 3 gündür devam eden susuzluk vatandaşları isyan ettirdi. Marketlerden parayla bile alacak su bulamayan İzmirliler, mahallelere su taşıyan tankerlerin başında uzun kuyruklar oluşturdu.

Kentte yaşananlar akıllara CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’yi İzmir gibi yöneteceğiz” sözlerini getirdi.

Yıllardır CHP’nin kalesi olarak adlandırılan İzmir’e hiçbir yatırımın yapılmadığı bir kez daha gözler önüne serildi. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Tunç Soyer’in de 6 aylık görev süresi içinde ne yaptığı sorgulanıyor. Sık sık yetersizliğiyle gündeme gelen İzmir’in altyapısı iflas etti. Kentin ihtiyaçlarına karşılamakta yetersiz kalan ana boru hattı aşırı basınç nedeniyle patladı. Tahtalı Barajı’ndan, Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne su taşıyan 2,2 metre çapındaki ana borunun patlamasının ardından Buca, Karabağlar, Gaziemir’le Konak ve Bornova ilçelerinin bazı kesimlerine pazar saat 19.00’dan bu yana su verilmiyor.

SAATLERCE SIRA BEKLEDİLER

Üç günlük su kesintisi vatandaşları perişan etti. 90’ların İstanbul’unu hatırlatan çağdaşı manzaralar kentin her mahallesinde yaşandı. Tankerlerle yapılan su dağıtımlarıyla vatandaşların mağduriyetleri giderilmeye çalışıldı. Marketlerdeki su stokları kısa sürede tükendi. İzmirliler parayla alacak su bile bulamadı. Mahalle mahalle gezen tankerlerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Ellerinde bidonlarla saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar tankerdeki suyun bitmesi nedeniyle suya ulaşamadı. İçler acısı duruma düşen vatandaşların halini görenler, “Ne çektin be İzmir” demekten kendini alamadı.

75 YAŞINDA BİDON TAŞIDI

Su kesintisiyle çok zor durumda kaldıklarını söyleyen İzmirliler tepkilerini sert bir şekilde dile getirdi. Vatandaşlar, “Bizi susuzluğa mahkum ettiler. Yıl olmuş 2019, elimizde kova suyun peşinden koşuyoruz” diyerek isyan etti. Türkan Öztürk, “Susuzluktan iyice kırıldık. Ömrümüz suyun içinde geçiyor. Ev işlerini yapamıyoruz. Tuvalete su lazım ama evde su yok” dedi. 75 yaşındaki Sevinç Kara, “Bu yaşta su taşımak yakışır mı” diyerek tepki gösterdi. Hayriye Cengiz ise mağdur olduklarını belirterek, “Su kesintisi nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyoruz. Her şey suyla olur. Ama su yok” ifadelerini kullandı.

HALK YAĞMUR SUYUNA MUHTAÇ

İhtiyaçlarını karşılayacak suyu bulamayan vatandaşlar, çatıdan akan yağmur suyunu şişelere doldurdu.

Kentte yaşanan altyapı sıkıntısı nedeniyle 3 gün boyunca susuz kalan vatandaşlar, kendilerince çözümler üretmeye başladı. İzmirliler, ellerine aldığı şişelerle, çatıdan akan yağmur suyunu biriktirmeye çalıştı. Susuz kalmaktansa yağmur suyuyla ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan İzmirlilerin hali, milyonları hayrete düşürdü. İzmir’in yine su sıkıntısıyla gündeme gelmesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini akıllara getirdi. Yerel seçimlerden önce vatandaşlara, “Türkiye’yi İzmir gibi yöneteceğiz” diyerek oy isteyen Kılıçdaroğlu’nun yaşananların ardından bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

SUÇU ESKİ CHP’Lİ YÖNETİMLERE ATTI

Adı sık sık skandallarla gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vatandaşların isyanına karşı, arızayı gidermek için aralıksız çalıştıklarını açıklamakla yetindi. Halktan özür dilemek yerine belediye ekiplerine teşekkür eden Soyer’in, yaptığı açıklama büyük tepki topladı. Yıllardır CHP’li belediye başkanlarının yönettiği şehirde bu tür olayların yaşanmaması için alternatif su kaynağının devreye alınması sürecini hızlandıracaklarını söyledi. İzmirlilere 90’lı yılları bir kez daha yaşatan Soyer, iş işten geçtikten sonra şehrin su hattının röntgenini çekeceklerini belirtti. Kesintinin altyapı yetersizliğinde kaynaklandığını ve yatırım yapacaklarını itiraf eden Soyer’e vatandaşlar, “Şimdiye kadar neden yapılmadı” diyerek isyan etti.

ŞEHİRLE İLGİLENMEYE ZAHMET ETMEDİNİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, su kesintilerine dair sosyal medya hesabı Twitter üzerinden eleştirilerde bulundu. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepki gösteren Hamza Dağ, su almak için bidonlarıyla tankerlerin yanında kuyruğa giren vatandaşların bulunduğu bir görseli, “Göreve geldiğinizden beri ‘Renkli’ hayaller çizerek popülizmde zirveyi göreceğinize, şehrin şebekesiyle ilgilenme zahmetinde bulunsaydınız, bugün İzmir’i yağmurlu havada susuz bırakmazdınız” notuyla paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.