Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’daki ABD destekli protestolarda ölü sayısı 216’ya yükseldi!.
Halep PKK/SDG pisliklerinden tamamen temizlendi!.
Süper Kupa Fenerbahçe’nin
Üzerinde uyuşturucu bulunan Can Yaman anında paketlendi!.
Yeniden Refah Partili İl Başkanı gazeteciyi ayağından vurdu!.
Suriye ordusu, Halep’te terör örgütü YPG/SDG işgalindeki son mahallenin de kurtarıldığını duyurdu..
İzmir’de çöp ve susuzluk salgın hastalıkları beraberinde getirdi!.
Kumar borcunu rüşvetle ödeyen CHP’li başkan yardımcısı tutuklandı!.
Sırtımızda kambur olan KKTC’de asgari ücret net 52 bin 738 TL oldu..
İstanbullular Dikkat!. Fırtına 90 KM hızla geliyor!.
İmamoğlu Suç Örgütü davasında karar açıklandı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MİT’e Suriye talimatı..
CHP belediye başkanlarına yurt dışı tatil yasağı getirdi..
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu..
Sinan Ateş’in annesi isyan etti: Oğlumu Öldürenler Belli!.
ABD Başkanı Trump: Uluslararası hukuka ihtiyacım yok!.
ABD’deki polis cinayeti protestoları büyümeye devam ediyor..
CIA İran’da tüm kahpeliklerini sergiliyor!.
SDG’ye verilen süre doldu, Suriye ordusu vurmaya başladı!.
Gazze’de görev alacak Barış Gücü Askerleri eğitime başladı..
MSB’den Suriye’ye destek açıklaması..
Site sakinlerini isyan ettiren fahiş aidatlara YDO ayarı!.
İstanbul’da beklenen kar hafta sonu geliyor..
Netenyahu’nun yolsuzluk davasına bakan yargıç trafik kazasında öldü!.
YPG ile Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışma!.
YPG ile Suriye ordusu arasındaki son durum..
İstifa eden 3 milletvekili daha AK Parti’ye katılıyor..
Kuyumcular da nakit işlem dönemi sona eriyor..
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş dönemi sona erdi..
Trump: Ara seçimleri kazanamazsam görevden alacaklar..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İzmirli esnaf isyan etti!. Kapalı dükkana 1.169 TL su faturası çıkardılar!.

İzmirli esnaf isyan etti!. Kapalı dükkana 1.169 TL su faturası çıkardılar!.
24.02.2021
A+
A-

İzmir’de koronavirüs nedeniyle kapalı olan işyerlerine gelen su faturaları, esnafı çileden çıkardı.. Kabarık su faturalarını gören esnaf, “Bu resmen su soygunu” diyerek Başkan Tunç Soyer’e isyan etti!.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, lokanta, kahvehane, kafe ve berber gibi 108 bin konut dışı su abonesinin, Ocak ayı itibari ile 3 ay boyunca hem su ve atıksu bedellerinin yüzde 50 indirimli, hem de katı atık bertaraf bedellerinin ücretsiz olacağını açıkladı ancak CHP’li ilçe belediyelerinin aynı yönde karar almaması nedeniyle, İZSU’nun gönderdiği su faturaları dudak uçuklattı.

İZSU, Menderes’te iki aydır kapalı olan ve 5 lira 45 kuruşluk su tüketen lokantaya 939 lira, Konak’ta 10 lira 90 kuruşluk su tüketen restorana bin 169 lira su faturası gönderdi. Kabarık su faturalarını gören esnaf, “Bu resmen su soygunu” diye isyan etti.

‘ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’

Menderes’te lokantacılık yapan ve iki aydır işyeri kapalı olan Hüseyin Z’nin Şubat’ta İZSU 5 lira 45 kuruşluk su tüketim bedeli için toplam 939 liralık su faturası gönderdi. İZSU’nun iki ayda 1 metreküp su tüketimi yapan Hüseyin Z’ye CHP’li Menderes Belediyesi için 860 lira 68 kuruş katı atık toplama bedeli yansıttığı ortaya çıktı. Hüseyin Z, “Pandemi nedeniyle iki aydır kapalı olan işyerime İZSU 1 metreküp su kullanıldığı gerekçesi ile 939 liralık su faturası göndermiş. Bıçak kemiğe dayandı artık. Bu kadarına da pes doğrusu” dedi.

İŞYERİ 3 AYDIR KAPALIYDI

Konak’ın Alsancak semtinde restoran işletmecisi olan ve 3 aydır işyeri kapalı olan Naci D’ye İZSU Şubat ayında 10 lira 90 kuruşluk su tüketimi için toplam bin 169 lira su faturası gönderdi. Hüseyin Z. gibi sadece 1 metreküp su tükettiği anlaşılan Naci D’nin su faturasına CHP’li Konak Belediyesi için bin 55 lira 40 kuruş katı atık toplama bedeli yansıtıldığı kaydedildi. Aylardır kapısını dahi açmadığı işyerine Kasım’da bin 955 lira, Aralık’ta bin 495 lira, Ocak’ta da bin 169 lira su faturası geldiğini anlatan Naci D, “Pandemiden önce açıkken 545 liralık su kullandığımız halde bin 800 lira su faturası gelmişti. Biz indirim istemiyoruz, tepkimiz faturaya yansıtılan yüksek katı atık bedelleri. Bunun adı su soygunu” dedi.

VATANDAŞLARDAN İSYAN PAYLAŞIMLARI

İZSU’NUN gönderdiği kabarık su faturaları sosyal medyada da tepkilere yol açtı.
Bazı sosyal medya kullanıcıları, İZSU’nun pandemi döneminde bir çoğu kapalı olan ya da normalden daha az iş yapan esnafa yansıttığı yüksek su faturalarına isyan etti. Hatta kimileri konutlara gönderilen su faturalarının da yüksekliğinden şikayet etti.
MAKO1907: “İzsu sağolsun, acıması yok! 2 aydır kapalı restoranta ve 8.17 TL kullanıma 185 TL’lik fatura (176 TL atık su toplama bedeli)”

ALPEREN: “Müdürünüzün 1 aylık maaş bordosunu bize fatura olarak mı gönderdiniz?”

ENE YASİN..56: “Yaw he he. Külah yaptık anlat boş teneke nasıl ses çıkarıyorsa aynı ses senden çıkıyor. Konuştuğun başka. Sürekli sallıyorsun icraat yok izsu faturası ile esnafı kaç defa soyuyorsun.
Dükkana gelen 50 TL’lik fatura 265 TL.
Eve gelen 35 TL’lik tüketim 110 TL. Sen ne anlatıyorsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.