Türkiye, Kahramanmaraş’ta yaşanan art arda depremler ile sarsıldı.

Depremlerin ardından uluslararası yardımlar da sürerken, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın zamanda görüşme gerçekleştireceği açıklanmıştı.

Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüştü

Beyaz Saray’dan gelen bilgiye göre, ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Pazartesi günü erken saatlerde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonla görüşerek başsağlığı diledi.

“ABD yardıma hazır”

Blinken, ABD’nin “bu depremlerden etkilenenlere yardım etmek için her türlü yardımı sağlamaya kararlı olduğunu” vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price ise şöyle konuştu:

“Dışişleri Bakanlığı, Türk müttefiklerimiz ve insani yardım ortaklarımızla yakın temas halinde ve ilk yardım müdahalemiz şimdiden sürüyor. Müttefiklerimiz, ortaklarımız ve bu korkunç olaylardan etkilenen Türkiye ve Suriye halklarıyla dayanışma içindeyiz.”

ABD’den Türkiye’ye 158 kişilik arama-kurtarma ekibi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin halihazırda sahada bulunan personele ek olarak 79 kişilik 2 ekibi Türkiye’nin arama ve kurtarma çabalarını desteklemek ve ihtiyacı olan herkesin ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olmak için “görevlendirme sürecinde” olduğunu söyledi.

Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek