Site Rengi

HABER ÖZETİ
Altınbaş Holding’in sahibi Nusret Altınbaş gözaltına alındı..
Fon üzerinden çaldıkları 3 milyarı iade etmek için başvuru yaptılar!.
Medeniyetin beşiği Paris’te son durum!.
Sergen Yalçın’ın A Milli Takımdan alacağı maaş yıllık 125 milyon!.
Brent petrol fiyatları son 6 ayın zirvesinde!.
Genel Sağlık Sigortası borçlarına af geliyor..
Kılıçdaroğlu CHP’nin kasasından çalınan 5 milyonu geri istedi!.
Zonguldak’taki maden faciasında 3 işçi hayatını kaybetti!.
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!.
Volkswagen batarya sorunu nedeniyle 72 binden fazla aracı geri çağırdı!.
Çukurova Belediye Başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kabusu o başlatmıştı! Dünya ilk covid şüphelisi kadını arıyor!.

Kabusu o başlatmıştı! Dünya ilk covid şüphelisi kadını arıyor!.
14.07.2021
A+
A-

Bilim insanları dünyayı etkisi altına alana koronavirüsün ilk çıktığı tarihi araştırmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü, liderliğinde oluşturulan bir ekip son çalışmasında dikkat çeken bilgilere ulaştı. 25 yaşındaki İtalyan bir kadının Wuhan’daki ilk vakadan bir ay önce hastaneye başvurduğu ve kadının tahlillerinde koronavirüs benzeri virüslere ulaşıldığını bildirdi.

Çin’in Wuhan kentinde çıktığı belirtilen koronavirüs şu ana kadar dünya genelinde 4 milyonun üzerinden can aldı. Yüz milyonlarca insanın da hastalanmasına neden olan virüsün, ilk çıktığı yerle ilgili araştırmalar aralıksız devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) liderliğindeki bir ekip tarafından gerçekleştirilen çalışmada, virüsün ilk çıktığı yerle ilgili Avrupa şüphesi üzerinde duruluyor.

Boğaz ağrısı ve cilt lezyonları

DSÖ liderliğindeki ekip ekip, dikkatlerini gizemli bir İtalyan kadının vakasına çevirdi. 25 yaşındaki hasta, Çin’in Wuhan şehrinde koronavirüsün tespit edilmesinden bir ay önce, Kasım 2019’da boğaz ağrısı ve cilt lezyonları şikayetiyle Milano’daki bir hastaneyi ziyaret etti.

Koronavirüs izlerine rastlandı

TV’de yer alan habere göre, bu yılın Ocak ayında yayınlanan araştırma, kadın tarafından bırakılan bir deri örneğinde altı aydan fazla bir süre sonra test edildiğinde koronavirüs izlerine rastlandığını buldu.

İlk vakadan önce dolaşıma girdi

Bilim insanları, söz konusu kadının vakasının, Wuhan’ın Huanan deniz ürünleri pazarında Aralık 2019’da ilk koronavirüs 9 vakasının görülmesinden çok daha önce virüsün başka ülkelerde dolaştığını gösterdiğini söyledi.

25 yaşında olduğu biliniyor

Ayrıca kadının vakasının incelenmesinin salgının işleyişinin ortaya çıkması için önemli olduğu belirtildi. Ancak, araştırmacıların önündeki tek engel, kadının kimliğinin kimse tarafından bilinmemesi. Kadının sadece 25 yaşında olduğu biliniyor.

Kadını tedavi eden doktorun hayatını kaybetmesi işleri zorlaştırdı

Wall Street Journal, kadını tedavi eden Milan’daki Policlinico hastanesi ve Milano Üniversitesi’nin kadına dair kayıtlara sahip olduğunu ancak kişisel bilgileriyle ilgili ayrıntılara sahip olmadığını yazdı. Genç kadını tedavi eden dermatolog Raffaele Gianotti’nin ise Mart ayında hayatını kaybettiğini belirledi.

Diğer ülkelere tavsiye

DSÖ ekibi ise kadının izini sürmek için yola koyuldu. Araştırmacılar, teyit edilen ilk Wuhan vakasından önceki diğer ülkelere de olası koronavirüs vakalarının araştırılmasını tavsiye etti. Daha önceki şüpheli vakaların incelenmesinin, virüsün erken yayılmasının zaman çizelgesini belirlemeye yardımcı olabileceği aktarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.