Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
ABD’den Türkiye’ye füze satışına sürpriz onay..
İstanbul’da suya yeni bir zam daha geliyor..
PKK’nın fesih sürecine ilişkin kamuoyunun merak ettiği 5 soru yanıt buldu..
Konu ülkede barış ve istikrar olunca yine zırvalamaya başladılar!.
DEM Parti Terörsüz Türkiye’yi anlatma turlarına çıkıyor!.
Rusya-Ukrayna barış için İstanbul’da bir araya geliyor..
Akdeniz’de 6 büyüklüğünde korkutan deprem!.
DEM Parti PKK’nın şartlarının getirilmesi için tarih verdi!.
Şu akılla gazetecilik yapanların Türkiye’si!.
Fesih kararından sonra üst düzey PKK’lıların durumu ne olacak!.
Terörsüz Türkiye kararının ardından piyasaların tansiyonu düşmeye devam ediyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

‘Kaçak kurban kesim yerlerinden uzak durun’ uyarısı

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı’nda kaçak kesim yapılan yerlerden uzak durulması gerektiğini belirterek,

‘Kaçak kurban kesim yerlerinden uzak durun’ uyarısı
06.08.2019
A+
A-

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı’nda kaçak kesim yapılan yerlerden uzak durulması gerektiğini belirterek, “Kurban etindeki bir bakteri veya ciğerindeki bir leke, insan vücuduna farklı mikropların girmesine neden olabilir. Bu nedenle kesimler uzmanlar eşliğinde yapılmalı” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET Organize Sanayi Et Entegre Tesisi'nin işletmesini yapan Antalya Kasaplar Odası, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, 4 veteriner gözetiminde 45 personelin görev yapacağı Kurban Bayramı'nda, binin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kurban kesiminin kurallara uygun, uzmanlar gözetiminde yapılmasını tavsiye eden Yardımcı, hijyenik kesim, düzgün paketleme ve muhafaza konusundaki uyarılarını yineleyerek, kaçak kurban kesilen yerlerden uzak durulması gerektiğini kaydetti. Yardımcı, vatandaşların belediyeler tarafından kurulan kesim merkezlerinin yanı sıra, ANET Organize Sanayi Et Entegre Tesisi'ne gelerek kurbanlarını kestirebileceğini aktardı.

Bu yıl da Kurban Bayramı'nda vatandaşlara ücretsiz kesim imkanı sunacaklarını hatırlatan Yardımcı, "Burası Türkiye'de örnek bir işletme. ANET Organize Sanayi Et Entegre Tesisi'nin sahibi büyükşehir belediyesi. Biz kasaplar odası olarak işletiyoruz. Burada oluşturduğumuz iş şeması kapsamında 4 veterinerimiz kesilecek hayvanı girişte, kesim aşamasında ve soğutma sonrası sağlık kontrollerini yapıyor. Bu insan sağlığı için çok önemli bir ayrıntı. Bir hayvan etinde 100'ün üzerinde hastalığın mikrobu olabilir" dedi.

Kaçak kesim yapılan yerlerden uzak durulması gerektiği konusunda uyarıda bulunan Osman Yardımcı, şöyle konuştu:

"Kurban bayramı dini vecibelerimizden birisi. Fakat kurbanı kesmekle iş bitmiyor. Kesilen kurban etlerini vatandaşlarımız yiyor. Etin içindeki bir bakteri veya ciğerindeki bir leke, insan vücuduna farklı mikropların girmesine neden olabilir. Bu nedenle kontrollü kesimler uzmanlar eşliğinde yapılmalı. Aynı zamanda acemi ve işin ehli olmayanlar tarafından yapılan kesimlerde çok zayiat oluyor. Vatandaşlarımız illa ki ilk gün kurbanını kesmek için çaba harcamasın, 4 gün var. Gelsinler, biz en hijyenik şartta, en uygun şekilde kurbanlarını keselim ve kendilerine verelim. Gönül rahatlığıyla hem ihtiyaç sahiplerine dağıtsın, hem de kendileri yesinler."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.