Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kaçak ve belgesiz tur düzenleyen 36 acenteye ceza kesildi

Rize’de ünlü turizm merkezlerinde tur şirketlerine yönelik yapılan denetimlerde kaçak, belgesiz ve rehbersiz taşımacılık yapan 36 acenteye para cezası kesildi.

Kaçak ve belgesiz tur düzenleyen 36 acenteye ceza kesildi
31.07.2019
A+
A-

Rize’de ünlü turizm merkezlerinde tur şirketlerine yönelik yapılan denetimlerde kaçak, belgesiz ve rehbersiz taşımacılık yapan 36 acenteye para cezası kesildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile birlikte acente hizmeti veren turist taşımacılığı yapan firmalara yönelik denetim yapıldı. Güvenlik görevlileriyle birlikte denetimlerde 5 kişilik bir ekip hazır bulundu. Türkiye Turist Rehberleri Birliği Denetim Görevlisi Olgun Yüksel’in öncülüğünde Rize’nin ünlü Turizm Merkezi Ayder Yaylası'nda 3 gün boyunca yapılan denetimlerde kaçak, belgesiz ve rehbersiz taşımacılık yapan 36 acenteye para cezası kesildi. 

‘BELGELİ REHBER BULUNDURMAK ZORUNLU'

Türkiye’nin her yerinde bu denetimleri yaptıklarını ifade eden TUREB Denetmeni Olgun Yüksel, “Öncelikli hedefimiz kaçak tur firmaları, işletme belgesiz acenteler ile belgesiz turist rehberliği yapan kişileri tespit ederek cezai işlem uyguluyoruz. 1618 sayılı yasanın 10'uncu maddesine göre; tüm turistik turlarda, rehber bulundurma zorunluluğu var. Batı Anadolu’dan gelen bir tur firması 9 günlük paket turda kaçak rehber bulunduruyor. Bunu tespit edip gerekli tutanağı tutuk” dedi.

‘9 BİN 770 LİRAYA KADAR CEZASI VAR'

Bir turist rehberinin kolay yetişmediğini belirten Yüksel, “Bu rehberler bir yabancı dil öğrenmek zorundalar. Yapılan sınavlarda 75 puan ve üzerine puan almak zorundalar. 4 yıllık lisans mezunu olmalı, yaklaşık iki yıl eğitim ve masraflar yapılıyor. Uygulama gezilerine katılarak bayağı bir maliyetin altına giriyorlar. Öğrenim ayağı, uygulama ayağı derken çok zor bir süreçten geçerek rehber oluyorlar. Ama öte yandan hiçbir eğitim ve çaba olmadan bu rehberlerin rollerini birileri çalabiliyor. Biz de bu konunun üzerinde denetimlerde özellikle duruyoruz. Turların genelde rehberli olduğunu görüyoruz, bu memnuniyet verici. Olmayanlar zaten tutanakları tutarak gerekli işlemleri ilgililere iletiyoruz. İdari cezalar ilgililerce verilip tahsil ediliyor. Kaçak acentelere 3 bin 825 ile 9 bin 770’li rakamlara kadar ceza uygulanıyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.