Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
İhraç edilen CHP’li delegeden skandal Gülşah Durbay paylaşımı!.
Trump’a Çin şok uyarı: ÇİN İLE SAVAŞA GİRERSEK KAYBEDERİZ!.
CHP’li Başkan Gülşah Durbay hayatını kaybetti!.
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kar nedeni ile yolda kalanların araçları ne olacak?.

Kar nedeni ile yolda kalanların araçları ne olacak?.
25.01.2022
A+
A-

İstanbul’da kar yağışının ardından yolda kalan vatandaşlara ne olacağı merak ediliyordu!. Vali Ali Yerlikaya, mahsur kalan vatandaşlarla ilgili açıklama yaptı!.

İstanbul’da kar yağışının, hayatı felç etmesinin ardından yolda mahsur kalan vatandaşların durumunun ne olacağı merak ediliyordu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bir televizyon programı yayınına katılarak İstanbul’daki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘MAHSUR KALAN VATANDAŞLARIMIZ VAR’

Kar yağışı ile mücadelenin yoğun şekilde devam ettiğini belirten Yerlikaya, “Önemli tedbirler aldık ama şu anda yollarımızda 5 noktada sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. TEM’de 4 nokta, Kuzey Marmara otoyolunda 4 nokta. Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri- Yassıören arasında ve Havalimanı bağlantısında mahsur kalan vatandaşlarımız var. TEM’de Hadımköy Avcılar’da mahsur kalan vatandaşlarımız var. İkitelli Mahmutbey’de mahsur kalan vatandaşlarımız var. Selimpaşa – Kumburgaz yönünde mahsur kalan vatandaşlarımız var. Hadımköy’de mahsur kalan vatandaşlarımız var” ifadelerini kullandı.

‘MİSAFİRHANELER VE OTELLERE YERLEŞTİRİLİYORLAR’

Özellikle Odayeri – Yaassıören arasında kar kalınlığının 80-90 santimetreye ulaştığını vurgulayan Yerlikaya, “Burada bulunan vatandaşlarımıza bir yandan yardım ederken, bir yandan da onların iki yönlü tahliyeleri ve misafir edilmeleri ile ilgili çalışma başlattık. TEM’de de yol boyunda bütün ilçe kaymakamlarımız emniyetimiz hep birlikte buradaki vatandaşlarımızı da oralardan alıp misafirhaneler ve otellere yerleştirme ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. 35-40 yıldır rastlanılmayan bir kış gecesi ile imtihan ediliyoruz. Zor bir süreç vatandaşlarımızın almış olduğumuz kısıtlamalarla ilgili bütün kararlara yürekten uyduklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘GECE ŞARTLAR DAHA DA ZORLAŞACAK’

Gece hava şartlarının daha da zorlaştığını ifade eden Yerlikaya, “Bu durumda bizim o araçları kurtarma çalışmasını devam ettiriyoruz. Bir yandan aile olan, küçük çocukları olan, yaşça bizden büyük olanlar var. Onları zor durumda bırakmamak için kaymakam belediyelerimiz mekanlarında otellerine misafirhanelerde onları bu gece misafir etmek istiyoruz. Araçlar kalacak onlar bizim emanetimiz. Bütün güvenlik güçlerimiz alarm durumunda. O araçları güvenli şekilde oraları açtığımızda araç sahiplerine teslim edeceğiz” diye konuştu.

3 BİN KİŞİ OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ” Kıymetli İstanbullular,  saat 05.30 itibarıyla; yolda mahsur kalan 5 bin 57 hemşehrimizi tahliye ederken; 3 bin 180 hemşehrimizi de otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirdik. Olumsuz hava koşullarıyla mücadelemiz devam ediyor” ifadelerini kullandı. Vali Yerlikaya ayrıca İstanbul’da Esenler, Harem ve cep otogarlarındaki tüm şehirlerarası otobüslerin çıkış kısıtlamasının bugün saat 13.00’e kadar uzatıldığını duyurdu.

HADIMKÖY’DE MAHSUR KALANLAR KIŞLADA MİSAFİR EDİLDİ

MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy bölgesinde mahsur kalan 71 kişinin Hadımköy Kışla Komutanlığında misafir edildiğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “İstanbul’da yaşamı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy bölgesinde mahsur kalan 71 vatandaşımız Hadımköy Kışla Komutanlığımızda misafir edilmiştir. AFAD ile koordineli olarak kar temizliği ve kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere İstanbul Garnizon birliklerindeki iş makineleri hazırlanmış ayrıca 2, 3 ve 5’inci Kolordu Komutanlıklarımızdaki iş makinelerinin de İstanbul’a sevki için planlama yapılmıştır” denildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.