Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’nin yönettiği İstanbul’da ulaşım sistemi yine çöktü!.
Yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul’da motorsikletlere trafik yasağı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Lideri Şara’ya ateşkes telefonu..
Türkiye ve ABD’den Suriye’deki ateşkes sonrası peş peşe açıklamalar!.
Petrol kuyularının kontrolü artık Suriye Devleti’nde..
Suriye’de ateşkes tamamen sağlandı..
Suriye’nin kaderini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirledi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Suriye için 8 maddelik yol haritası..
Deyrizor, SDG’den kurtarıldı..
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
Kent Kerhanesi’nin skandal detayları ortaya çıktı!.
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..
CHP’nin beceriksizlikleri bilbordlara yazılınca Özgür Özel küplere bindi!.
İmamoğlu ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen voleybolcu gözaltında..
Rıza Pehlevi ABD’nin sadık köpeği olmak için kendini paralıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Karamollaoğlu Süleymani’ye yine şehit dedi, Cübbeli Ahmet Hoca’dan tepki geldi!.

Karamollaoğlu Süleymani’ye yine şehit dedi, Cübbeli Ahmet Hoca’dan tepki geldi!.
13.01.2020
A+
A-

Kasım Süleymani’ye şehit diyen ve taziye mesajı yayınlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, kendisini eleştiren Cübbeli Ahmet Hoca’ya (Ahmet Mahmut Ünlü) cevap verdi: ‘Evet, Kasım Süleymani şehittir.’ Karamollaoğlu ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yazılı bir şekilde Süleymani için ‘şehit’ ifadesi kullandığını iddia etti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin 3 Ocak’ta ABD tarafından Irak’ın başkenti Bağdat’ta öldürülmesiyle beraber İslam dünyasında bir tartışma başladı. Süleymani’nin şehit olduğunu söyleyenlerle, katil olduğunu söyleyenler; ölüm haberi sonrası taziye mesajı yayınladı ya da haberi sevinçle karşıladı.

TÜRKİYE’DE TARTIŞILIYOR: ÖLDÜREN ABD OLUNCA ŞEHİT OLUNUR MU?

Müslüman bir kişinin ABD saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi halinde buna “şehit” denilip denilmeyeceği hususu, Türkiye’deki dindarlar arasında tartışmaya neden oldu.

KARAMOLLAOĞLU TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Karamolloğlu, Süleymani’nin öldürüldüğü gün akşam saatlerinde Twitter’dan taziye mesajı yayınladı.

2020-01-13_20h29_04
2020-01-13_20h29_08

“KATLEDİLDİ, ŞEHİT EDİLDİ”

Ertesi gün (4 Ocak) açıklama yapan Karamollaoğlu, Saadet Partisi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen il başkanları ve il müfettişleri toplantısında konuyla ilgili tekrar konuştu ve Kasım Süleymani’nin katledildiğini, şehit edildiğini söyledi.

Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

“ABD adeta harp ilan eder gibi, hem uluslararası hukuku çiğneyerek, hem de doğrudan doğruya kendi anayasalarını ihlal ederek, Trump’ın emri ile İran Devrim muhafızları ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’yi ve el-Mühendis’i bir füze saldırısıyla katletti, şehit etti. Bugün dünyanın başının en büyük dertlerinden herhalde bir tanesi, hatta en büyüğü ABD’nin Trump başkanlığında dünyanın belası haline gelmesi.

2020-01-13_20h33_03

CÜBBELİ AHMET HOCA’DAN KARAMOLLAOĞLU’NA TEPKİ

İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü ise Kasım Süleymani için “dünyanın en büyük katil ve zalimi” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Kasım Süleymani denen zındık-ı ekber gebertiliyor, anasının babasının gözü önünde kızına tecavüz ettirdi ehli sünnet diye. Babası seyrediyor kızına tecavüz ettiriyor. Hepimizin kızı var hepimizin. Kendilerine sorsunlar, biz ne zulüm yaptık da Allah başımıza bu bombaları gönderdi. Bir tutam sakalı olup da Müslümanlardan biz Müslümanız diye namaz kılıyoruz Milli Görüş’üz diye rey istiyorsun da ondan sonra çok üzgünüz çok üzgünüz bilmem neyiz bilmem neyiz. Kardeşim, empati yap. Karın, kızın senin gözünün önünde tecavüz ettiren bir adama bir milis gücünün komutanına öldüğü zaman bayram mı edersin, mahsum mu olursun? Hadi kendi kızını düşün?”

2020-01-13_20h39_44

KARAMOLLAOĞLU’NDAN YENİ AÇIKLAMA: EVET, SÜLEYMANİ ŞEHİTTİR, CUMHURBAŞKANI DA YAZILI BİR ŞEKİLDE “ŞEHİTTİR” DEDİ.

Independent Türkçe’den Abdulhakim Günaydın’ın haberine göre Karamollaoğlu, dün (12 Ocak) Kahramanmaraş’ta Elbistan 7. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşma sırasında Cübbeli Ahmet Hoca’ya cevap verdi. Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Efendim ne olmuş? Bu zat için şehit denilmiş, doğru. Çünkü şehit edildi. Bunu sadece ben mi söyledim? Yok. Ben bunu en azından konuşmamda söyledim ama Sayın Cumhurbaşkanı yazılı bunu teyit etti ve bu ‘şehittir’ dedi. Kendisinin kim olduğu belli olmamış, bazılarına dokundu bu. Kim olduğu belli olmayan bir yüksek seviyeli adam demiş ki, adını da söylemiyor, ‘demedi bunu’ diyor. Ya bu yazılı belge, reddedilemez, yazılı. Bu kadar hakareti yapmaya kalkanlar, hadi bakalım şimdi bunu, aynısını Cumhurbaşkanı’na çevirsinler. Yürekleri yetmez, bunlar ödlek insanlar. Bunu sadece ben söylemiyorum. Bunu sadece Sayın Cumhurbaşkanı söylemiyor, bunu aynı zamanda şu anda varlık yokluk mücadelesini veren, Filistin’de Gazze’de oranın başında bulunan İsmail Haniyye haykırarak ‘şehittir’ diye söylüyor. Neden? Çünkü kimse onların elinden tutmazken, en çok bu insanlar tuttular. Biraz Allah’tan korkmak lazım. Biraz insaf sahibi olmak lazım. Birazda okuyup başkalarına anlattığı ilimden kendisinin istifade etmesi lazım, nerde…”

ERDOĞAN SÜLEYMANİ’YE ŞEHİT DEDİ Mİ?

İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından, 5 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasındaki görüşme sırasında Erdoğan’ın Kasım Süleymani için ‘şehit’ ifadesi kullandığını iddia etmişti.

İddia TRT World’e konuşan üst düzey bir Türk yetkili tarafından kesin bir dille yalanlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.