Site Rengi

HABER ÖZETİ
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
DOLAR 32,4729
EURO 34,9500
ALTIN 2.436,45
BIST 9.716,77

Katille karısından Ağlama Duvarı önünde seçim ayini…

Katille karısından Ağlama Duvarı önünde seçim ayini…
02.03.2020
A+
A-

İsrail Başbakanı Netanyahu ve karısı, bugün yapılan genel seçimleri kazanmak için Müslümanlar için Burak Duvarı, Yahudiler için Ağlama Duvarı kabul ettikleri mekana giderek, dua ettiler.

 

İşgal devleti İsrail’de seçmenler bir yılda 3 kez genel seçimler için sandık başına giderken; Başbakan Netanyahu ve eşi Sarah Netanyahu ise oylarını kullandıktan sonra El Aksa Camii’nin yanındaki Müslümanların ‘Burak Duvarı’, Yahudilerin ise ‘Ağlama Duvarı’ olarak kabul ettiği mekana giderek, seçimi kazanmak için dua etti.

Bu arada İsrail’de vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde oy verme işleminin başlamasının ardından ülkedeki siyasi çıkmazı sona erdirme umuduyla sandık başına gitti. Son 1 yılda 3’üncü kez gerçekleştirilen seçimlerde oy verme işlemi, 10 bin 631 sandık merkezinde yerel saatle 07.00 ile 22.00 arasında gerçekleştirilecek.

Ülkede geçtiğimiz yıl ilki 9 Nisan’da, ikincisi 17 Eylül’de olmak üzere iki kez seçim yapılmış, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud ile Benny Gantz liderliğindeki Mavi-Beyaz İttifakı, hükümeti kurmak için gerekli sayıya ulaşamamıştı. Koalisyon çabalarının da sonuç vermemesinin ardından bugün yapılan 3’üncü seçimde de yarışın, yine Likud partisi ile Mavi-Beyaz İttifakı arasında geçmesi bekleniyor.

Ayrıca her iki lider de hükümetin kurulamaması halinde yine partilerini yönetmeye devam edeceklerini belirtti.

Bu arada Başbakan Netanyahu’nun rüşvet, dolandırıcılık ve güvenin ihlali suçlamalarıyla 17 Mart’ta yargılanmasına başlanacak.

Ülkede Merkezi Seçim Komitesi, ulusal acil yardım kurumu Kızılkalkan (MDA) ile birlikte korona virüsü nedeniyle karantinaya alınan vatandaşlar için 14 özel oy merkezi kurdu. Karantinadaki İsrailliler, kendileri için kurulan seçim merkezlerinde oy kullandı.

“ARAPLARIN OYLARI, NETANYAHU’YA HÜKÜMETİ KURDURMAYACAK

Öte yandan İsrail parlamentosundaki Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku üyesi Milletvekili Ahmed et-Tıybi, Arapların bugün gerçekleştirilen genel seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğini belirterek, “Arapların oyları Netanyahu’ya hükümeti kurdurmayacak.” dedi.

Tıybi, İsrail’in Et-Tayyibe kentinde oy kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bugün Arap toplumumuzun en büyük zaferi olacaktır. Ortak Arap Listesi etkili olmak için en yüksek sandalye sayısına ulaşacaktır ve (Başbakan Binyamin) Netanyahu’ya Arapların oylarının ona hükümet kurdurmayacağını ispat edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ortak Arap Listesi Bloku üyesi Milletvekili Mansur Abbas da oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Vatanımızda varlığımızı korumak, haklarımızı kazanmak, mücadelemizde siyasi konumumuzun, temsil oranımızın ve etkimizin artması için oy kullanma oranımızın artması gerekiyor.” dedi.

FİLİSTİNLİLERİN İTTİFAKI 3. SIRADA

İsrail vatandaşı yaklaşık 2 milyon Filistinliyi temsil eden partiler, Ortak Arap Listesi Bloku adı altında seçime tek listeyle giriyor.

Kamuoyu araştırmalarına göre, Ortak Arap Listesi Blokunun 17 Eylül’deki seçime oranla oylarını artırarak 14 milletvekili çıkarması bekleniyor.

Bu sonuçla Ortak Arap Listesi Blokunun eylüldeki seçimin ardından olduğu gibi İsrail Meclisi’ndeki üçüncü en büyük grup olmaya devam edeceği ifade ediliyor.

İsrail’de 6 milyon 394 binden fazla seçmen 1 yılı aşkın süredir devam eden koalisyon krizine çözüm bulmak ve 120 sandalyeli meclise girecek milletvekillerini belirlemek için bugün 3. kez sandık başına gitti.
Yerel saatle sabah 07.00’de başlayan oy verme işlemi 22.00’ye kadar devam edecek.

HEM NETANYAHU HEM FİLİSTİN İÇİN KRİTİK SEÇİM

Seçimin favorilerinden gösterilen Netanyahu için bu seçim oldukça önem arz ediyor. Zira Netanyahu, seçimi kazanarak 17 Mart’ta hakkındaki 3 ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle başlayacak davada elini güçlendirmek istiyor.

Bu seçim, Netanyahu kadar işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’nın yanı sıra abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinliler için de oldukça önemli.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 28 Ocak’ta açıkladığı sözde Orta Doğu barış planının ardından Netanyahu, Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi’ni İsrail’e “ilhak” etme vaadinde bulunmuştu.

Netanyahu’nun başını çektiği sağ blok koalisyonu kuracak yeterli çoğunluğa ulaşırsa, söz konusu hükümetin Filistin davasını ortadan kaldırmayı amaçlayan Trump’ın sözde barış planını tek taraflı olarak uygulamaya başlayacağı ifade ediliyor.

Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz da Netanyahu gibi başbakan olması halinde Trump’ın planını uygulayacağı vaadinde bulunuyor.

Bu nedenle Filistinliler için en iyi seçenek; hem sağ hem sol blokun koalisyonu kuracak yeterli sayıya ulaşamaması ve İsrail’deki koalisyon krizinin devam etmesi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.