Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Katliamın üzerinden 29 yıl geçti! İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından, Hocalı katliamı..

Katliamın üzerinden 29 yıl geçti! İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından, Hocalı katliamı..
27.02.2021
A+
A-

İşgalci Ermenistan askerleri, 26 Şubat 1992’de, Azerbaycan’ın 7 bin nüfuslu Hocalı kasabasında, bir soykırım gerçekleştirdi. 106 kadın, 63 çocuk ve 70 yaşlı olmak üzere toplam 613 kişinin katledildiği vahşetin üzerinden 29 yıl geçse de, Hocalı katliamı tarihe acı bir anı, kara bir leke olarak iz bıraktı.

Şubat 1992’de Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan küçük bir kasabası olan Hocalı’da, tarihte eşine az rastlanan vahşilikte bir soykırım yapıldı.

Bu kanlı trajedi, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin eski SSCB’nin 366. Piyade Muhafız Alayı’nın yardımıyla Hocalı’yı aldığı 25-26 Şubat gecesi Azerbaycanlıların imhası ve yakalanması faaliyetiydi.

Kana susayan Ermenistan askerleri, savunmasız olan 106 kadın, 63 çocuk ve 70 yaşlı olmak üzere toplam 613 Azerbaycan Türkü’nü vahşice katletti. Katiller 1275 kişiyi rehin aldı ve bu güne kadar hala 150 kişiden haber alınamadı.

BAŞLARINI KESTİLER, HAMİLE KADINLARIN KARINLARINI DEŞTİLER

Katliamda, 76’sı çocuk olmak üzere 487 kişi ağır şekilde yaralandı ve öldürülenlerden 56’sının özel yöntemlerle öldürüldüğü tespit edildi. Katliamda bazı insanların başı açılmış, bazılarının başları kesilmiş ve hamile kadınların karnı süngü ile deşilmişti.

Katliama 1. Tabur Kurmay Başkanı Yevgeny Nabokikh komutsındaki 3. Tabur, Binbaşı Ohanyan Seyran Mişegoviç komutasındaki 366. Alay 2. Taburu ve 50’den fazla Ermeni subay katıldı.

Bu birlikler, şehirden kaçmaya çalışan masum insanların bir kısmını, önceden planlanmış pusuya düşürerek öldürdü.

NAAŞLARINA HAKARET ETMİŞLER

Rusya Hafıza İnsan Hakları Merkezi’ne göre, Hocalı’da öldürülen 200 Azerbaycan Türkü’nün naaşı, dört gün içinde Ağdam’a getirildi ve onlarca naaş burada hakarete uğradı. Ağdam’da 13’ü çocuk 130 erkek ve 51 kadının naaşı, adli tıp muayenesine tabi tutuldu.

VAHŞİCE KAFA DERİSİ SOYDULAR

İncelemede 151 kişinin kurşun yarasından, 20 kişinin şarapnel yarasından öldüğü ve 10 kişinin sert cisimlerle vahşice katledildiği ortaya çıktı. İnsan Hakları Merkezi, bir kişinin kafa derisininde soyulduğunu kayıtlara geçti.

Hocalı soykırımı, Azerbaycan ve insanlık tarihine en korkunç ve trajik sayfalardan biri olarak geçti.

Öyle ki bölgede incelemelerde bulunan Rusya, Gürcistan, İngiltere, Fransa, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerden gazeteciler, Hocalı soykırımı karşısında dehşete düştüler.

Bu yıl ilk kez Hocalı soykırımının yıldönümü farklı bir şekilde, 30 yıl aradan sonra, Ermenistan işgalinden kurtulan Karabağ topraklarında da anılıyor.

Bugüne kadar 15 ülkenin parlamentosu ve ABD’nin 16 eyaletinin meclisi Hocalı’da yaşananları kınayan ve soykırım olarak gören kararları kabul etti.

Azerbaycanlıların şimdi tek istediği, katliamdan sonra hiçbir hesap sorulmayan Hocalı Katliamı’nın faillerinin yargı önüne çıkartılması ve adaletin yerini bulması..

(star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.