Site Rengi

HABER ÖZETİ
Erdoğan-Özel görüşmesinde masaya yatırılacak konular belli oldu..
Türkiye’den İsrail hakkındaki soykırım davasına müdahil olma kararı!.
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttu..
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel’in görüşme tarihi belli oldu..
AK Partili vekilin Boğaza nazır malikanesi kaçak çıktı!.
Gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi…
Dev ilaç firmasından Koronavirüs aşısı itirafı!.
AK Partili başkandan seçmene küstah sözler!. ORUCU BİZİMLE TUTUP İFTARI BAŞKASIYLA AÇIYORSUNUZ!.
İBAN üzerinden Vergi Hırsızlığı dönemi sona eriyor!.
CHP’li Belediyelerde Ahbap-Çavuş atamaları tam gaz devam ediyor!.
CNN muhabirinden ABD Dışişleri Bakanına tokat gibi cevap!.
Sosyal medya platformu Threads Türkiye’de resmen yasaklandı!.
Meclis Yeni Anayasa görümelerine yarın başlıyor..
Otel skandalının arkasından Erdoğan’ın ihalecileri çıktı!.
DOLAR 32,3773
EURO 34,7907
ALTIN 2.412,02
BIST 10.045,74

“Kendilerine Atatürkçü diyen soytarı takımı”

“Kendilerine Atatürkçü diyen soytarı takımı”
05.08.2023
A+
A-

Disney platformunun ABD’deki Ermeni lobisinin tepkisi üzerine ‘Atatürk’ dizisini kaldırmasının ardından ‘Atatürkçü’ ünlülerin kanala neden tepkisiz kaldığı tartışılıyor…

Sosyal medyada “Atatürkçü” olduklarını her fırsatta vurgulayan çok sayıda ünlü şarkıcı ve oyuncunun Disney’in Atatürk dizisiyle ilgili yayın iptali kararına sessiz kalması tepki çekerken “Atatürkçülük” iddiaları da sorgulanıyor.

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, sosyal medyada “Atatürkçü” olarak sivrilen bazı ünlü isimleri sert biçimde eleştirdiği yazısında şarkıcı-oyuncu ünlü çevresinin kültür ve sanat hayatındaki konumunu değerlendirdi.

“HALK ATATÜRKÇÜ DEĞİL TESPİTİ”

Önce sosyal medyada “muhetesem0640” mahlası ile tespitin kralını yapan bir kullanıcının yazdıklarıyla başlayayım: “Vallahi sosyoloji bilmiyorsunuz? ‘Efendim biz halka bunların Atatürkçü olmadığını göstereceğiz!’ Lan halk da Atatürkçü değil zaten. Neyi gösteriyorsun? Atatürkçülük adında somut bir ideoloji de yok zaten. Yaşam tarzını ideolojiye dönüştürmüş nefretle dolu bir kesim var sadece.”

Bu, burada bir dursun. Hatta bu, burada hep dursun.

“KENDİLERİNE ‘SANATÇI’ PAYESİ VEREN SOYTARI TAKIMI”

Yeni Şafak gazetesinde 10 yıldır yazıyorum. Değişmeyen yazı konularımdan biri de memlekette “kültürel iktidar” bağlamının bir alt kümesi olarak gördüğüm ve bizatihi o mekanizma tarafından kendilerine “sanatçı” payesi verilen müptezel, menfaatçi, yavşak “soytarı takımı” olagelmiştir. Bu soytarı takımının ipliğini pazara çıkarmaktan zevk aldığımdan değil. Asıl amacım, bizi dört bir yandan saran kültürel kuşatmaya dikkat çekmek, imkân bulunduğunda bu kuşatmayı yarmak için her türlü eylemi gerçekleştirmeyi tavsiye etmektir.

Kerametleri kendilerinden bile menkul olmayan, renk değiştirmede bukalemun hayvanlarını, kılık değiştirmede Tom Braks abimizi kendilerine hayran bırakan bu takımın bir tanrıları bir de peygamberleri vardır. Tanrıları para, peygamberleri de şöhrettir. Bu iki kavram dışında hiçbir kutsalları, hiçbir ilkeleri, hiçbir tutarlılıkları yoktur, olmamıştır, olmayacaktır da.

“DİSNEY PLUS’IN ATATÜRK DİZİSİ VE ATATÜRKÇÜLER”

Son olay, bu sınıfın küresel kültür endüstrisi ve sermaye karşısında nasıl çukurlaştıklarını bir kez daha ve ibretlik şekilde ortaya koymuştur.

“Son olay” dediğimi biliyor olmalısınız. Türkiye’ye hızlı bir giriş yapan Disney Plus platformu, -bütçesini doğru okuduysam- 8 milyon dolar harcayarak ve “küresel ağında yayınlamak niyet ve beyanıyla” bir Atatürk dizisi yaptırdı. Dizi yayına hazırken bunu platformda yayınlamayacağını, sinemalarda göstereceğini açıkladı. Sebebi de çok basitti: Ermeni lobisi, Atatürk’ün anlatıldığı bir dizinin küresel platformda gösterilmesine şiddetle karşı çıktı ve Disney, Ermeni lobisinin bu tehdidini göğüslemek yerine diziyi platformdan uzak tutmayı tercih etti.

Beklenildiği gibi memleketin Atatürkçüleri “Disney Plus aboneliklerimizi iptal ediyoruz” kampanyası başlattılar ve tepkilerini organize ettiler. En azından “organize etmeye çalıştılar” diyelim. Bekledikleri, umdukları desteği pek de bulamadılar bu sefer. Çünkü mesele “iktidara öfke kusmak” değil, bir küresel sermaye odağına kafa tutmaktı. Gavura “gavur” demekti yani.

CEM YILMAZ, ŞAHAN GÖKBAKAR, GÖKHAN ÖZOĞUZ

Cem Yılmaz’ından Şahan Gökbakar’ına, Eda Ece’sinden Gökhan Özoğuz’una bu muazzez millete Atatürkçülük dersi veren, ellerine geçen her fırsatta Atatürk vurgusu yaparak halkı aşağılayan, mevcut iktidara Atatürk üzerinden nizam vermeye çalışan, hatta nefret kusan bu takım ne yaptı dersiniz? Sahip oldukları sosyal medya gücüyle “iktidarın aleyhine olabilecek” her olaya balıklama dalıp duyar üzerine duyar kasan, baret takıp yangın söndürme şovu yapan bu arkadaşlar beklendiği gibi bu konuda da öncülük ettiler mi? Her gün ikişer sosyal medya gönderisi paylaşıp insanları Disney Plus’u boykot etmeye çağırdılar mı?

Elbette ve tabii ki hayır. Çünkü Disney Plus bunların küresel mabetlerinden biri. Bunların tanrıları da peygamberleri de Disney Plus’ta mücessem hâle gelmiş durumda. Değil seslerini, çıtlarını çıkaramadılar. Çıkaramazlar da. Hadlerine değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.