Site Rengi

HABER ÖZETİ
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
Özgür Özel’in yeni imajı…
Dikkat!. Afrika sıcakları başlıyor!.
DOLAR 32,5244
EURO 34,7436
ALTIN 2.492,99
BIST 9.524,59

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞKAN ERDOĞAN’A ÇOK AĞIR SÖZLER!. “ELBETTE SEÇİLEMEYECEK!..”

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞKAN ERDOĞAN’A ÇOK AĞIR SÖZLER!. “ELBETTE SEÇİLEMEYECEK!..”
25.09.2019
A+
A-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, arkadaşı Tolga Yıldırım’ın cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, cenaze töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katıldığı bir programda cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin “Erdoğan tekrar seçilemez” değerlendirmesi üzerine, “Elbette seçilemeyecek. Hangi yüzle milletin karşısına çıkıp bana oy verin diyecek.” açıklamalarında bulundu..

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hesap uzmanlığı döneminden arkadaşı Tolga Yıldırım’ın Kadıköy Moda Camii’ndeki cenaze törenine katıldı.Kılıçdaroğlu’na Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, cenaze namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“IMF İLE GÖRÜŞME GİZLİ KAPAKLI BİR GÖRÜŞME DEĞİL”

İYİ Parti ve CHP yetkililerimin bir otelde IMF yetkilileriyle görüşmesi iktidar tarafından eleştirildiği hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “Bu ilk görüşme değil. IMF heyeti ne zaman Türkiye’ye gelir ki iktidarın davetiyle geliyorsa sadece bizimle değil sadece iktidarın milletvekilleriyle değil aynı zamanda muhalefet tarafıyla da görüşüyor. Türkiye’yle ilgili gözlemleri izliyorlar. Bizim arkadaşlar da gerçek neyse onu anlatıyor. Gizli kapaklı bir görüşme değil. Sanki bunu üstü kapalı, çok gizli, özel bir görüşme gibi sunuyorlar. Bunun kamuoyuna yansıması iktidar ve IMF arasındaki görüşmelerin üstünün örtülmesine yönelik. Siz davet ettiniz, siz görüştünüz. Ekonomik bağlantılı olan STK’larla da görüşüyorlar.” diye konuştu.

“BU DÜZEN TÜRKİYE’YE HİÇBİR YARAR GETİRMEDİ”

Yerel seçimlerde Millet İttifakı ortağı Meral Akşener’in katıldığı bir televizyon programında parlamenter sisteme dönüş olması durumunda destekleyeceklerini söylemesi hatırlatılan Kılıçdaroğlu, Akşener’in düşüncelerine katıldığını belirterek şöyle konuştu: “Türkiye’nin tek adam rejiminden kurtulması lazım. Tek adam rejiminin Türkiye’yi uçuracağı, büyük başarılar elde edileceğini defalaraca ifade ettiler. Gelinen nokta tam tersi oldu. Ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya. İşsizlik almış başını gidiyor. Dünya’da itibari sıfırlanan bir Türkiye var. Güçler ayrılığı ilkesinin olmadığı ama güçlerin bir kişinin elinde toplandığı bir Türkiye var. Bundan vicdan saibi olan herkes bu düzenden rahatsız. Bu düzen Türkiye’ye hiçbir yarar getirmedi. Demokratik parlementer sisteme, Türkiye’nin dönmesi lazım. Bu demek değildir ki eski sisteme dönelim. Eski sistem askeri darbelerin olduğu, farklı bir hukuka teslim edilen sistemdi. Biz bütün dünyanın benimsediği hukuk sistemini benimseyerek demokratik sistem istiyoruz. Ben düşüncemi söyledim diye hapisle karşılaşmayacağı bir Türkiye istiyoruz.”

“EKREM BEY, HARCADIĞI HER KURUŞUN HESABINI VERECEK”

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 3 ayrı iddianamede 41 kişi hakkında “Görevi ihmal” suçundan 1 yıla dava açılmasına yönelik de konuşan Kılıçdaroğlu, “31 Mart İstanbul seçimlerinin iktidar tarafından siyasal baskı sonucu YSK tarafından iptal edildi. Bu milletin bir vicdanı var. ‘Seçimlere şu ya da bu şekilde müdahale edildi’ şeklindeki şikayetlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. O dönemde siyasi iktidar ‘Ben İstanbul’u nasıl vermem’ diye düşündü. İstanbullular buna izin vermedi. Ekrem bey harcadığı her kuruşun hesabını verecek. Bütün engellemelere rağmen güzel çalışmalar yapacaklar.” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞMESİ LAZIM”

Yerel seçimlerde İYİ Parti’yle yaptıkları ittifaka ilişkin ‘İttifakta çatlak var’ söylentileri ve Akşener’in 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Erdoğan tekrar seçilemez’ sözleri sorulan Kılıçdaroğlu, “Seçimin birinci etabı yerel yönetimlerdi ve önemli bir başarıyla tamamladık. Şimdi sıra cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde. Biz hemen yeni seçim olacak gibi çalışıyoruz. Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin bir siyasi duruşları var ancak ortak paydamız demokrasi, yargı bağımsızlığı gibi. Dolayısıyla ortak payda çerçevesinde hep birlikte hareket ederiz. Hepimiz birbirimize son derece saygılıyız. ‘Erdoğan seçilemez’ sözlerine de katılıyorum. Yeter artık. Milletin yakasından düşmesi lazım. Milletin başına felaket geldi. 8 milyon işsiz var. Hangi yüzle milletin karşısına çıkıp bana oy verin diyecek. Vatandaş onu da sorgulayacak. ‘Yol yaptık, köprü yaptık, şehir hastaneleri yaptık’ diyorlar. Gayet güzel, biz bunlara bir şey demiyoruz. Peki bunları kaça yaptın? Bu bilinmez, devlet sırrıdır. Parasını ben ödüyorum, vatandaş ödüyor.” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A “SEN MİSİN HAKİM?”

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 2014’teki Kobani gösterilerine ilişkin soruşturma kapsamında yeniden tutuklama kararı verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bunları bırakamayız” sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, yargının bağımsız olmadığını defalarca söylediğini belirterek, “Kendisi beyefendi hakim yerine geçip ‘Bunları bırakamayız’ diyor. Sen misin hakim? Yoksa kürsüde oturan kişi mi hakim? Hakim de bırakırsa başına hangi felaketlerin geleceğini biliyor. Hakimde de vicdan kiraya verildiği için tutuklayalım diyor. 82 milyon bunu yaşıyor, görüyor ve dönüp diyorsunuz ki ‘Türkiye’de adalet var’ kim inanır buna?” sözlerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.