Site Rengi

HABER ÖZETİ
İyi Parti’de Genel Başkanlık yarışı 3. tura kaldı..
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?.
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62

Kılıçdaroğlu’nun öğretmenler üzerinden kirli siyaseti! İşte çarpıtılan gerçekler..

Kılıçdaroğlu’nun öğretmenler üzerinden kirli siyaseti! İşte çarpıtılan gerçekler..
02.09.2022
A+
A-

Yüzbinlerce öğretmenin hem mesleki ve kişisel gelişimlerini hem de özlük haklarını iyileştirecek ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki değişikliğe karşı gelen muhalif kesim provokatif söylemlerini iyice arttırdı. Boykot çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, öğretmenleri ‘Bu sınava girerseniz, iflah olmazsınız’ sözüyle tehdit etti. Peki, öğretmenler için getirilen kariyer sınavı üzerinden yürütülen algı operasyonunun perde arkasında neler var? Hangi yanlış bilgilerle öğretmenler kışkırtılmak isteniyor? İşte çarpıtılan gerçekler…

22 yılda özellikle milli eğitimde çok büyük devrimler gerçekleştiren AK Parti, “Öğretmenlik Meslek Kanunu”yla Türk milli eğitim sisteminde önemli bir adım attı.

EĞİTİMDE DEVRİMİN ADI: AK PARTİ

2002’den 2022’ye kadar gelinen süreçte bütçesi 7,4 milyar liradan yaklaşık 300 milyar gibi devasa bir rakama ulaştırılan Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan sorunlara köklü çözümler getirildi, birçok konuda çeşitli reformlar yapıldı.

ATANAN ÖĞRETMENLERİN SAYISI

Cumhuriyet tarihinde atanan öğretmen sayısından katbekat daha fazla atama 22 yıllık AK Parti döneminde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 18 milyon öğrencinin öğrenim gördüğü eğitim sisteminde hem fiziki hem de teknolojik altyapıda birçok yeniliğe imza atan AK Parti hükümeti, 2023 Eğitim Vizyonu ışığında 1,2 milyon öğretmenin hem mesleki ve kişisel gelişimlerini hem de özlük haklarını iyileştirecek yeni bir düzenlemeye gitti.

ÖĞRETMENLİK KARİYER MESLEĞİ OLDU

Eğitimin kilit bir aktörü olan yüzbinlerce öğretmenin mesleki gelişimini destekleyen bir kariyer planı oluşturuldu. 14 Şubat 2022 tarihinde yayımlanan ve yürürlüğe giren 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanuna göre aday öğretmenlik, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik, bir sistematik içerisinde kariyer basamakları getirildi.

Tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşan öğretmenler, mesleğinde 10 yılını doldurarak “uzman öğretmen” unvanı alabilecek.

Eğitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenler, hem bir derece alacaklar hem de maaşlarında iki bin lira artış olacak. Yüksek lisans yapmış öğretmenler ise sınavdan muaf tutulacak. 10 yıllık uzman öğretmenler ise eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanıyla görev yapacak. Başöğretmenlerin maaşında 4 bin lira artış olacak.

ÖĞRETMENLER ÜZERİNDE ALGI OPERASYONLARINA GİRİŞTİLER

CHP ve birtakım muhalif eğitim sendikaları ise öğretmenliği bir kariyer mesleği haline getiren düzenlemeye karşı provokatif söylemler geliştirmeye başladı. Öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirilmesini görmezden gelen çevreler, algı operasyonlarıyla öğretmenleri tahrik etmeye girişti.

KILIÇDAROĞLU, HAKARET ETTİĞİ ÖĞRETMENLERİN SÖZDE SAVUNUCUSU OLDU

2 yıl önce TBMM’de yaptığı konuşmada iktidarı destekleyen ve desteklemeyen diye ayırarak iktidar tarafını tutan öğretmenlere kin kusan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenler üzerinden provokatif açıklamalar yapmaya başladı. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına yönelik boykot çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, bir kez daha öğretmenleri isyana teşvik etti.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na girecek öğretmenleri “Bu sınava girerseniz, iflah olmazsınız” sözüyle tehdit eden Kılıçdaroğlu, özel okullardaki öğretmenleri de tahrik ederek öğretmenler arasında fitne sokma girişimini sürdürdü.

BOYKOT ÇAĞRILARI YAPILAN SINAVLA İLGİLİ ÇARPITILAN GERÇEKLER

Peki 19 Kasım’da yapılacak sınava yaklaşırken öğretmenleri boykota çağıran çevrelerin iddiaları arasında yer alan yanlış bilgiler neler?

İşte Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında başlayan uzman öğretmen ve başöğretmen kariyer basamakları sınavına ilişkin bilinen yanlış ve doğrular…

YANLIŞ: Sınava katılmak zorunlu

Bakanlık: Bu bir kariyer sistemi olduğu için sınava katılma zorunluluğu yok. Bu eğitimlere başvurmayan veya eğitime başvurduğu halde sınavı geçemeyen öğretmenlerin durumlarında herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Öğretmenler, mevcut statülerini devam ettirecekler.

YANLIŞ: Sınavı sendikalar talep etti

DOĞRU: Türkiye’de kariyer sisteminde sınav yapılmayan hiçbir alan yok. Kariyer basamakları, öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirecek bir sistem. Sınavsız bir kariyer sistemi inşa etmek mümkün değil. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir sendikanın talepte bulunması gerekmiyor. Sendikaların bu yönde bir talebi olmadı.

YANLIŞ: Sınav, unvan alamayan öğretmenleri itibarsızlaştıracak, zayıflatacak

DOĞRU: Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı, öğretmenlerin öğretmenlik yeterliliğini ölçen bir sınav değil, kariyer basamakları eğitimini alan öğretmenlerin bu alanda aldıkları eğitimi ölçen bir mekanizmadır

YANLIŞ: Anayasaya aykırı

DOĞRU: Uzmanlık ve başöğretmenlik için gerçekleştirilecek sınavın Anayasa ve yasalara aykırılık teşkil eden bir yönü bulunmuyor

YANLIŞ: Öğretmenlerde unvan üzerinden ayrışmalar yaşanacak

DOĞRU: Öğretmenlik Meslek Kanunu 60 yıllık bir özlem ve bununla yeni bir kariyer sistemi inşa ediliyor. Amaç, öğretmenlerin hem mesleki ve kişisel gelişimlerini hem de özlük haklarını iyileştirerek onları desteklemektir

YANLIŞ: Veliler öğretmen seçecek

DOĞRU: Kariyer basamakları sistemi, öğretmenler arasında herhangi bir ayrıma neden olmadığı gibi öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini de sorgulayan bir mekanizma değildir. Hâlihazırdaki uygulama devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.