Site Rengi

HABER ÖZETİ
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel’in görüşme tarihi belli oldu..
AK Partili vekilin Boğaza nazır malikanesi kaçak çıktı!.
Gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi…
Dev ilaç firmasından Koronavirüs aşısı itirafı!.
AK Partili başkandan seçmene küstah sözler!. ORUCU BİZİMLE TUTUP İFTARI BAŞKASIYLA AÇIYORSUNUZ!.
İBAN üzerinden Vergi Hırsızlığı dönemi sona eriyor!.
CHP’li Belediyelerde Ahbap-Çavuş atamaları tam gaz devam ediyor!.
CNN muhabirinden ABD Dışişleri Bakanına tokat gibi cevap!.
Sosyal medya platformu Threads Türkiye’de resmen yasaklandı!.
Meclis Yeni Anayasa görümelerine yarın başlıyor..
Otel skandalının arkasından Erdoğan’ın ihalecileri çıktı!.
Gavura bedava verdikleri hizmet için Türk’ten ekstra para istediler!.
Yenidoğan bebekler üzerinden devleti milyonlarca dolandırdılar!.
İyi Parti’de Genel Başkanlık yarışı 3. tura kaldı..
DOLAR 32,4860
EURO 34,6908
ALTIN 2.409,06
BIST 10.045,74

Kırım Köprüsü’nde patlama! 3 kişi hayatını kaybetti!. (video haber)

Kırım Köprüsü’nde patlama! 3 kişi hayatını kaybetti!. (video haber)
08.10.2022
A+
A-

Rusya ile Kırım yarımadasını birbirine bağlayan Kırım Köprüsü’nde yakıt tankından çıkan yangın nedeniyle patlama meydana geldi. Çökme meydana gelen köprü trafiğe kapatıldı. Rusya, “Kırım’a bir saldırı olması durumunda karşılık vereceklerini” açıklamıştı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, yaptığı paylaşımda, “Bu başlangıç” ifadelerini kullandı. Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesinden yapılan son dakika açıklamasına göre patlamada 3 kişi hayatını kaybetti.

Haberi ilk duyuran Ukrayna medyası köprüde büyük bir patlama olduğunu bildirildi. Ardından Rus haber ajansları yerel yetkililere dayandırarak bir yakıt tankında yangın çıktığını duyurdu. Habere göre, köprü trafiğe kapatıldı. Köprünün bir kısmında çökme meydana geldiği de gelen görüntüler arasında. Rusya ile ilhak ettiği Kırım’ı birbirine bağlayan köprü, Kerç Boğazı’ndan geçiyor. Köprüde demiryolu hattı da bulunuyor.

“UKRAYNA İÇİN KIYAMET GÜNÜ GELECEK”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Kırım Köprüsü’ndeki durum ile ilgili Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı raporları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’e sunuldu.” dedi.  Öte yandan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, birkaç ay önce Ukrayna tarafından Kırım’a bir saldırı olması durumunda karşılık vereceklerini söylemişti. Medvedev “Zaman zaman bir takım açıklamalarla ortaya çıkan bazı yüceltilmiş kanlı palyaçolar bizi tehdit etmeye çalışıyor. Kırım’a yönelik saldırıdan bahsediyorum. Böyle bir şey olması durumunda Ukrayna için kıyamet günü gelecek. Çok hızlı ve sert bir şekilde olacak ve saklanmak mümkün olmayacak. Yine de bu tür açıklamalarla genel durumu kışkırtmaya devam ediyorlar.” demişti.

BOMBA YÜKLÜ KAMYON NEDEN OLDU

Rus Ulusal Anti-Terör Komitesi patlamaya, bomba yüklü bir kamyonun neden olduğunu açıklandı. Buna göre bomba yüklü bir kamyonun patlamasının ardından demiryolu ile Kırım’a taşınan yedi petrol tankeri alev aldı. Saldırıda can kaybı olmadığı belirtiliyor.

UKRAYNA’DAN KIRIM AÇIKLAMASI: BU BAŞLANGIÇ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise patlamaya dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Podolyak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu başlangıç” ifadelerini kullandı. Podolyak, “Yasadışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna’ya iade edilmeli” dedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov patlamaya yönelik yaptığı ilk açıklamada, “Kırım Köprüsü’ndeki durum ile ilgili Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı raporları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’e sunuldu” demişti.

DETAYLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi tarafından yapılan açıklamada, patlamanın Kırım Köprüsü’nün karayolu bölümünden geçen bir kamyonun infilak etmesi sonucu meydana geldiği, daha sonra köprünün demiryolu kısmındaki 7 yakıt tankın alev aldığı duyuruldu. Açıklamada, “Bugün saat 06.07’de Kırım Köprüsünün Taman Yarımadası tarafında bulunan karayolu kısmında bir kamyonda meydana gelen patlama sonucu, köprüye bağlı demiryolu hattında 7 yakıt tankı alev aldı” denildi.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan yazılı açıklamada ise, “Olayda ilk bilgilere göre 3 kişi hayatını kaybetti. Bunlar büyük ihtimalle patlayan kamyonun yanında ilerleyen bir aracın içerisindeki yolculardı. Şuan biri kadın diğeri erkek olan 2 kişinin cansız denizden çıkarıldı. Kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. Rusya Soruşturma Komitesi, kamyonun sahibi ve kamyon hakkında bilgilere ulaştı. Aracın rotası ile ilgili belgeler incelenirken, kamyon sahibinin Krasnodar bölgesinin bir sakini olduğu belirlendi” denildi.

PUTİN ‘KOMİSYON KURUN’ TALİMATI VERDİ

Kırım Köprüsü’ndeki patlamanın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükümete komisyon kurulması yönünde talimat verdi. Rus hükümet kabinesinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Rusya Başbakan Mihail Mişustin, Kırım Köprüsündeki olayın nedenlerini belirlemek ve sonuçlarını ortadan kaldırmak için bir hükümet komisyonu oluşturulmasına ilişkin kararnameyi imzaladı” denildi.

ALTERNATİF YOLLAR AÇILDI

Rusya’nın atadığı Kırım Valisi Sergey Aksyonov ise aldıkları tedbirlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Kırım ile Rusya arasında bağlantı için araçlara yönelik alternatif yollar açıldı” dedi. Köprüdeki yangının söndürüldüğünü aktaran Aksyonov, köprüde onarım çalışmalarının soruşturmanın tamamlanmasının ardından hemen başlayacağını söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da patlamanın ardından Ukraynalı yetkililerden gelen açıklamalara tepki gösterdi. Zaharova Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Kiev rejiminin sivil altyapının yıkımına verdiği tepki, onun terörist özünü gösteriyor” dedi. Öte yandan Rusya Acil Durumlar Bakanlığından patlamanın ardından yapılan ilk açıklamada, patlamanın demiryolundaki yakıt dolu tanklardan birinde çıkan yangından kaynaklandığı belirtilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.