Site Rengi

HABER ÖZETİ
FED’in faiz kararı Trump’u kudurttu!.
Dünyayı Böl-Parçala-Yönet sistemi ile sömüren İngiltere dağılıyor!.
FED beklenen faiz kararını açıkladı..
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
LGBT derneklerine yurt dışından akan milyonlar deşifre oldu!.
Kurtlar Vadisi senaristlerinin FETÖ bağlantıları deşifre ediliyor..
Belçika’da İslam karşıtı alçak provokasyon!.
Kiralık sosyal konut başvuruları bugün başlıyor..
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrılacak!.
FETÖ’nün yarım kalan intikamını almak için aparat olarak kullanılıyormuş!.
Kılıçdaroğlu sahaya inip ilk seçim startını veriyor..
Sapkın fenomenin sosyal medya hesabına erişim engeli!.
DEM Parti heyeti Pazartesi İmralı’ya gidiyor..
Melih Gökçek’ten Bülent Arınç’a zehir zemberek sözler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

KKTC BAŞBAKANI ERSİN TATAR’DAN MUSTAFA AKINCI’YA ÇOK SERT SÖZLER!.

KKTC BAŞBAKANI ERSİN TATAR’DAN MUSTAFA AKINCI’YA ÇOK SERT SÖZLER!.
14.10.2019
A+
A-

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı‘nın Barış Pınarı Harekatı‘na yönelik skandal sözlerine bir tepki de KKTC Başbakanı Ersin Tatar‘dan geldi. Tatar, “Sayın Akıncı’nın Kıbrıs Türk Barış Harekatı ve Türkiye‘nin Suriye‘de terör örgütlerine karşı gerçekleştirmekte olduğu Barış Pınarı harekatı ile ilgili olarak yazdıklarını kınıyor, bunların halkımızın neredeyse bütünü tarafından asla benimsenmediğinin altını çiziyorum” dedi..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı’na yönelik skandal sözlerine birçok siyasetçi ve vatandaş tepki gösterdi.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, konuya ilişkin sosyal medya hesabı Facebook üzerinden açıklama yaparak, Genel Başkanı olduğu Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Parti Meclisini Akıncı’nın son açıklamalarının neden olduğu sıkıntıları ve tepkileri görüşmek üzere yarın saat 17.00’de olağanüstü toplantıya çağırdığını duyurdu.

“Mustafa Akıncı’yı kınıyorum”

Başbakan Ersin Tatar, “Kıbrıslıyım, Türküm. İkisinden de gurur duyuyorum ve Sayın Akıncı’nın Kıbrıs Türk Barış Harekatı ve Türkiye’nin Suriye’de terör örgütlerine karşı gerçekleştirmekte olduğu Barış Pınarı harekatı ile ilgili olarak yazdıklarını kınıyor, bunların halkımızın neredeyse bütünü tarafından asla benimsenmediğinin altını çiziyorum.” ifadesini kullandı.

“Kabul edilemez”

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın 4 gün sessiz kaldıktan sonra Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yazdıklarını üzüntü ve hayretler içerisinde okuduğunu kaydeden Tatar, açıklamasına şöyle devam etti:

“Halkın sürekli içindeyim. İnsanlarımızı tanıyorum. Halkımız Türkiye’ye güvenmekte ve Türkiye’nin askeri varlığı ile etkin garantörlüğünden asla geri adım atılmamasını talep etmektedir. Halkımız, Türkiye’nin kendisi için taşıdığı önemin farkındadır. Kıbrıs Türkü ekranları başında Suriye harekatını yakından izlemekte, büyük bir samimiyetle Mehmetçiğin başarısı için dua etmektedir. Dolayısıyla Sayın Akıncı’nın konuyla ilgili geç açıklama yapması, Türkiye’ye açık ve net bir destek ortaya koymaktan, terör örgütünü kınamaktan kaçınması hiçbir şekilde halkımızın görüş ve tavrı olamaz. Bir kere Sayın Akıncı’nın en büyük hatası işin içine Kıbrıs Barış Harekatı’nı karıştırması ve 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs’a barışı getiren, halkımızı yok olmaktan kurtaran, devlet ilan ettiğimiz bugünkü coğrafyayı ortaya çıkaran tarihi bir olayı çarpıtmaya çalışmasıdır.”

Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açık ve net bir şekilde terör örgütlerini eleştirmemesi ve terör örgütlerine karşı bir harekat yapıldığını göz ardı ederek açıklamalar yapmasının kabul edilemez bir tutum olduğuna dikkati çekti.

“Kahraman Mehmetçik’e başarılar diliyorum”

Akıncı’nın gerek Türkiye’nin gerekse KKTC’nin çok hassas bir dönemden geçerken duyarlı ve dikkatli olacağı yerde yaptığı açıklamayla Türkiye ve KKTC’ye düşmanlık yapanlara katkı sağladığını ifade eden Tatar, “UBP ve hükümet adına Sayın Akıncı’yı bu tutumundan dolayı kınıyor, aklı selim bir tutum içine girmeye davet ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha Suriye’deki kahraman Mehmetçiğe başarılar diliyor, Allah Türkiye’miz ve KKTC’nin yardımcısı olsun diyorum” dedi.

Allah onları her şeyden korusun”

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, dün Lefkoşa’da katıldığı bir programda da “Biz her zaman Türkiye’nin desteği ile KKTC’yi yaşatıyoruz. Eğer Türk askeri Suriye’de memleketimizin huzuru, bölge barışı için bir harekattaysa, tabii ki Türk ordusunu ve Mehmetçiğimizi buradan duamızla selamlıyoruz. Allah onları her şeyden korusun” açıklamasında bulunmuştu.

Kıbrıs Türkü Türkiye ile birliktedir

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da konuya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarını şaşkınlıkla okuduğunu belirten Taçoy, 6 ay sonraki seçime yönelik yapılan bu açıklamanın seçim stratejisinden öte gönüllerde tarif edilemez kırgınlıklara neden olduğunu vurguladı. Taçoy, “Türkiye’nin terörle mücadelesini yok sayarak, iç politik kaygılar güden Cumhurbaşkanı’nın düştüğü durum üzücüdür. Kıbrıs Türkü, Türkiye ile birliktedir. Birlikte ağlamakta, birlikte gülmektedir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.