Site Rengi

HABER ÖZETİ
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
DOLAR 32,5541
EURO 34,7341
ALTIN 2.491,66
BIST 9.524,59

Koronavirüs kabusunda bugün!. Gelen haberler yine çok kötü!.

Koronavirüs kabusunda bugün!. Gelen haberler yine çok kötü!.
30.03.2020
A+
A-

Avustralya’da koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 17’ye yükseldi!. Fildişi Sahili’nde Kovid-19’dan ilk can kaybı gerçekleşti. Sudan’da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi..

Avustralya’da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 17’ye yükseldi

Avustralya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye, vaka sayısı 4 bin 167’ye çıktı.

Tazmanya Eyalet Başbakanı Peter Gutwein, virüse yakalanan 80’li yaşlardaki kadının yaşamını yitirmesiyle eyalette Kovid-19 nedeniyle ilk can kaybının yaşandığını açıkladı.

Tazmanyalıları kurallara uymaya çağıran Gutwein, “Tüm Tazmanyalılar bunun bir oyun olmadığını kabul etmeli ve anlamalı.” ifadesini kullandı.

Tazmanya’daki bu ölümle birlikte ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye, virüse yakalananların sayısı 4 bin 167’ye yükseldi.

– Yeni yasaklar bu gece devreye girecek

Kovid-19 nedeniyle ölen ve hastalananların sayısındaki artış sürerken Başbakan Scott Morrison salgının yayılmasını önlemek amacıyla bu gece yarısından sonra yürürlüğe girecek yeni tedbirleri açıkladı.

Avustralyalılara, tıbbi ihtiyaçlar, egzersiz, işe veya eğitime gitmek, temel yiyecek ve ihtiyaç malzemelerinin temini haricinde evde kalmaları tavsiyesinde bulunan Morrison, açık veya kapalı alanlarda hane halkı dışında 2’den fazla kişinin bir araya gelmesinin yasaklandığını söyledi.

Kurallara uymayanlara eyalet yönetimleri tarafından çeşitli cezalar uygulanacağını hatırlatan Morrison, 70 ve daha yukarı yaşta olanlardan, zorunlu haller dışında evde kalmalarını, çıktıklarında da mümkün olduğunca az kişiyle temas kurmalarını istedi.

Yurt dışından gelenlerin otel veya konaklama tesislerinde zorunlu karantinaya alındığı Avustralya’da, düğünlerin 5, cenaze defin işlemlerinin 10 kişiyle yapılmasına izin veriliyor.

Daha önce de spor salonları, müzeler, ibadet yerleri, plajlar, oyun alanları, yüzme havuzları ve bar gibi mekanlar kapatılmıştı.

Karantina, sosyal mesafe ve toplanma kurallarına uymayanlara her eyalette farklı para ve hapis cezaları uygulanacak.

Netanyahu’nun danışmanı Kovid-19’a yakalandı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun danışmanı Rivka Paluch’un yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı bildirildi.

Ülkede yayın yapan Kanal 12 televizyonunun haberinde, Netanyahu’nun parlamento danışmanı Paluch’a yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Haberde, Netanyahu’nun ofisinin Sağlık Bakanlığının talimatlarını yerine getirileceği ifade edildi. Paluch’un sağlık durumuna ilişkin bilgi verilmedi.

Son resmi verilere göre ülkede vaka sayısı 4 bin 247’ye çıktı. Hastalardan 74’ünün durumunun ağır olduğu, 89 kişinin iyileştiği kaydedildi.

– Moritanya’nın Kedai kenti Kovid-19 nedeniyle karantinaya alındı

Moritanya’nın güneyinde Senegal sınırındaki Kedai kenti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alındı.

Moritanya resmi haber ajansının haberine göre, Senegal’den gelen bir kişide virüse rastlanmasının ardından Kedai ikinci bir emre kadar karantinaya alındı. Şehrin tüm giriş çıkışları yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Hükümet ayrıca, gıda ürünleri satılan yerler dışında ülke genelinde tüm pazarlar ve ticaret merkezlerinin kapatılmasına karar verdi.

Vaka sayısının 5 olduğu Moritanya’da, virüsün görüldüğü ülkelere seyahat engeli, kısmi sokağa çıkma yasağı, eğitime ara verilmesi, toplu faaliyetlerin ve şehirler arası yolcululuğun yasaklanması gibi önlemler de uygulanıyor.

Fildişi Sahili’nde Kovid-19’dan ilk can kaybı

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili’nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiği bildirildi.

Sağlık ve Hijyen Bakanı Eugene Aka Aouele yaptığı açıklamada, ülkenin ekonomik başkenti Abidjan’da bir kişinin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

Bakan Aouele, Kovid-19 tanısının kişinin ölümünün ardından yapılan inceleme neticesinde konulduğunu ifade etti.

Ülkede, 2 günde 64 kişinin daha test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla toplam vaka sayısı 165’e yükseldi. Vakalardan 4’ü iyileşti.

Kovid-19’un yayılmasını önlemeye yönelik tedbirler kapsamında bugünden itibaren ülkenin en yüksek nüfuslu kenti Abidjan karantinaya alınacak.

Fildişi Sahili’nde, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile salı gününden itibaren 21.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Katar’da Kovid-19 vaka sayısı 634’e yükseldi

Katar’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 44 artarak 634’e yükseldi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, vakaların bir kısmının yurt dışı kaynaklı, diğerlerinin de bunlarla irtibatlı kişiler olduğu belirtildi.

Katar’da şu ana kadar Kovid-19 nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti, tedavi görenlerden 45’i iyileşti.

ABD Kovid-19 nedeniyle Çin’den tıbbi malzeme almaya başladı

ABD’ye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Çin’den tıbbi malzeme taşıyan uçağın New York’a iniş yaptığı bildirildi.

ABD medyasında yer alan haberlerde, söz konusu uçakla 130 bin adet N95 maskesi, 1,8 milyon adet ameliyat maskesi, 70 bin termometre ve 10 milyondan fazla tıbbi eldiven getirildiği belirtildi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, salgınla mücadele amacıyla iki ülke arasında kamusal ve özel iş birliği yapıldığı, bugün inen uçağın anlaşma kapsamında gelmesi beklenen 20 uçaktan ilki olduğu ifade edildi.

Açıklamada, normal şartlarda deniz yoluyla getirilen benzer miktardaki kargoların varış süresinin 20-40 gün olduğu belirtilerek, salgının ciddiyetinden dolayı kargoların hava yoluyla getirileceği ve 2-3 gün içinde ABD’ye ulaşacağı kaydedildi.

Tıbbi malzemelerin, salgının ana üssü haline gelen New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerindeki hastane, sağlık ocakları ve huzur evlerine dağıtılacağı bildirildi. Açıklamada, “Bu iş birliği ön saflarda savaşan sağlık personelimizi daha iyi donatmak ve Amerikan halkına daha iyi hizmet etmek hedefiyle yapılmıştır.” ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, Başkan Donald Trump’ın Kovid-19 için sık sık “Çin virüsü” ifadesini kullanmasına karşılık Çin’den tıbbi malzeme ithal edilmesi ABD kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Nijerya’da Kovid-19 vaka sayısı 111’e çıktı

Batı Afrika ülkesi Nijerya’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı 111’e yükseldi.

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, ülkede şu ana kadar 111 Kovid-19 vakası görüldüğü bidirildi.

Virüsün, başkent Abuja ve Lagos başta olmak üzere 12 eyalete yayıldığı ifade edildi.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Kovid-19 ile mücadele kapsamında başkent Abuja ve 2 eyalette sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Afrika kıtasında vaka sayısı 4 bin 282, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 134 oldu.

Sudan’da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi

Sudan’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye çıktı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün virüse yakalandığı açıklanan ve başkent Hartum’daki acil durum hastanesinde tedavi altına alınan 60 yaşındaki Sudan vatandaşı yaşamını yitirdi.

Vaka sayısının 6 olduğu ülkede, salgın nedeniyle ikinci ölüm yaşandı. Ölüm vakalarının ikisi de Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen yolcularda görüldü.

Sudan hükümeti, kısmi sokağa çıkma yasağını, salı gününden itibaren akşam 18.00 sabah 06.00 şeklinde yeniden düzenlemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.