Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan etkinliklerini eleştirenleri ters köşeye yatırdı!.
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Küçük kızı dağa Beden Öğretmeni göndermiş!. Teslim olan PKK’lı kadının okuldan Gara’ya uzanan yolculuğu!.

Küçük kızı dağa Beden Öğretmeni göndermiş!. Teslim olan PKK’lı kadının okuldan Gara’ya uzanan yolculuğu!.
24.03.2021
A+
A-

Terör örgütü PKK’ya katıldıktan 5 yıl sonra örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Helin K. isimli kadın terörist etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi.. Yaşadığı süreci en ince ayrıntılarına kadar anlatan Helin K., beden eğitimi öğretmeni tarafından kandırılıp ikna edilerek PKK’nın dağ kadrosuna katıldığını ifade etti!.

Öğretmenin kendilerini yönlendirdiğini aktaran Helin K., “Mahsun adında bir akrabamızın HDP kanalıyla örgüte katıldığını öğrenince ben de il binasına gittim. Sonra Cudi Dağı’na, buradan da Kuzey Irak’taki Gara Dağı’na götürüldüm” dedi.

Kuzey Irak’ta bulunan Gara Dağı’nda terör örgütü PKK’dan kaçan Helin K., Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Helin K.’nın hakkında Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılırken, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Helin K., örgütte yaşadığı 5 yılı anlattı.

ÖĞRETMEN ÖĞRENCİLERİ EYLEMLERE GİTMESİ İÇİN YÖNLENDİRDİ

Helin K., ifadesinde beden eğitim öğretmeninden bahsederek, “Beden eğitimi öğretmenimiz, aynı zamanda atletizm takımında hocam olan Sadettin beni atletizm yarışlarına götürüyordu. Nevruz günü sınıfa gelerek, ‘Çocuklar bugün Nevruz kutlamalarına katılabilirsiniz’ dedi” ifadelerine yer verdi.

“KOBANİ’YE DESTEK İÇİN MİTİNG VAR, AİLELERİNİZLE GİDİN”

Sabah’ın haberine göre gittiği yerde Apo posterleri ve PKK bayraklarını gördüğünü söyleyen Helin K., “Öğretmenim tavsiye ettiği için suç olduğunu düşünemedim. Yine atletizm yarışından dönünce bir gece öğretmenimizin evinde kaldık. Bize ‘Kobani’ye destek için miting var. Ailelerinizi de ikna edip gidin’ dedi” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMEN, HELİN’İN AĞABEYİNİ DE TERÖR ÖRGÜTÜNE GÖNDERMİŞ

Helin K. ifadesine şu şekilde devam etti: “Öğretmenimiz bir başka gün bu kez o tarihte Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın atletizm öğrencilerini davet ettiğini söyledi. Belediyeye gittiğimizde öğretmenimiz beni Kışanak’a parmağıyla gösterip örgütü kastederek, ‘Başkanım bunun abisi de orada’ dedi. Çünkü örgüte katıldıktan sonra Suriye’de ölen ağabeyim de beden eğitimi öğretmenimiz Sadettin’in öğrencisiydi. Sadettin öğretmen, öğrencilere para dağıtırken, bana 50 TL fazla verdi”

“PARTİ BİNASINDAN GARA DAĞI’NA GÖTÜRÜLDÜM”

Bir akrabasının da örgüte katıldığını öğrenen Helin K., “Mahsun adında bir akrabamızın HDP kanalıyla örgüte katıldığını öğrenince ben de il binasına gittim. Sonra birlikte parti binasından çıkıp başka bir eve gittik. Burada iki kişi daha bekliyordu. Sonra Cudi Dağı’na buradan da Kuzey Irak’taki Gara Dağı’na götürüldüm”ifadelerine ye verdi.

“TERÖR EĞİTİMİNİ İTALYAN UYRUKLU ESKİ ÜST DÜZEY ASKERLER VERİYORDU”

Örgütte eğitim aldığını da söyleyen Helin K., “Bana suikast eğitimi, ev ve sokak baskınları, şehir savaşları ve yakın dövüş eğitimi verdiler. Kerkük’te bize anti terör eğitimini İtalyan uyruklu eski üst düzey askerler veriyordu” dedi..

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.