Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’daki kahpe soylu muhalifler İsrail ve ABD’nin ülkelerine saldırmasını sevinç çığlıkları ile kutladı!.
İran’dan İsrail ile Orta Doğu’daki ABD üslerine saldırı!.
ABD İran’a savaş başlattıklarını resmen ilan etti..
CHP’li Tanju Özcan gözaltına alındı..
ABD İsrail ile birlikte İran’a saldırmaya başladı..
15 yaşından küçük çocuklara sosyal medya yasağı Meclis’te..
“Erdoğan’ın Diploması Yok” yalanlarını eski CHP’li vekil teker teker çürüttü!.
CHP’li Belediye Başkanından Murat Kurum’a anlamlı teşekkür..
Öcalan’dan “Şiddete Bağlı Siyaseti Kapatıyoruz” mesajı..
Pakistan ile Afganistan arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 180’i aştı!.
ABD temsilciler meclisi Trump’un savaş yetkilerini kısıtlamaya hazırlanıyor..
Emekli ikramiyesine yüzde 25 zam..
Şimdi de “Türkiye S-400’leri Somali’ye gönderilecek” yalanını servis ettiler..
Üniversite öğrencilerine af düzenlemesi geliyor..
Irak ve Suriye’den umudunu kesen ABD şimdi de Güney Kıbrıs askerlerine eğitim vermeye başladı..
Netenyahu itinden Osmanlı İmparatorluğu hakkında işgâlci iftirası!.
Galatasaray Juventus’u kendi sahasında da bozguna uğrattı..
Milletin kazıklayan özel okullara jet soruşturma..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan etkinliklerini eleştirenleri ters köşeye yatırdı!.
Meksika’daki kartel çatışmaları nedeni ile9 bin 500 asker sahaya indi..
Hacılar Külliye’de..
İmralı’dan ikinci aşama mesajı 27 Şubat da gelecek..
Akın Gürlek’e 1 hafta zaman veren Özgür Özel’den tık yok!.
Avrupa Birliği’nden Trump’un ek vergi uygulamasına misilleme..
Mahkeme kurultay davasının İBB dosyası ile birleştirilmesine karar verdi..
Trump İran’ı tehdit etmeye devam ediyor..
Murat Aci’nin katilleri Eylem Tok ve Bülent Cihantimur istenen ceza belli oldu..
Meksika’daki Kartellerin hesaplaşmasında 55 kişi hayatını kaybetti..
ABD yine eşek yerine koyacak sözde Kürt guruplar buldu..
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kurban tedbirleri Resmi Gazete’de yayımlandı!.

Kurban tedbirleri Resmi Gazete’de yayımlandı!.
28.06.2020
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı’nda kurban kesmek isteyen vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiğine ilişkin tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazetede yer alan ‘2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ’de korona virüs salgını nedeniyle yeni birtakım tedbirler yer aldı. Buna göre; kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının ve karmaşanın önlenmesi ile koronavirüs yayılım riskini en aza indirmek için kesim yerlerinde randevu sistemi uygulanacak. Kesim işlemlerinin bayramın ilk gününde yoğunlaşmaması için gerekli tedbirler alınacak. Hayvan satış ve kesim alanlarında en az 1,5 metre olacak şekilde fiziki mesafenin korunmasına dikkat edilecek, ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takmak zorunlu olacak.

Hayvan satış noktalarında insan kalabalığını önlemek için giriş-çıkışlarda uygun kontrollü kapılar oluşturulacak. Satış ve kesim alanlarının girişleri ile alan içerisinde belirlenen noktalarda el antiseptiği bulundurulacak. Kurbanlıkların satış alanında 8 metrekareye bir kişi olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanacak.

Pazarlık temassız yapılacak

Kurban satıcıları ve müşteriler arasında pazarlık sırasında el teması yapılmayacak. Hayvan pazarları ve kesim yerlerinin girişlerinde satıcı ve vatandaşların ateşi ölçülecek, ateşi 38 derecenin üzerinde olanların girişlerine izin verilmeyecek ve sağlık kuruluşlarına yönlendirilmeleri sağlanacak. Müşterilerin, hayvan satış alanlarında uzun süre kalmamaları için uyarılar yapılacak. Hayvan satış alanında insan kalabalığı ve belirli yerlerde yoğunluğu önlemek için uygun hayvan satış üniteleri oluşturulacak. Bu üniteler arası mesafe en az 2 metre olacak. Satıcıların geceledikleri yerlerde yataklar arasındaki mesafe en az 1,5 metre olacak ve diğer satış ünitesindekilerle temas etmemeleri uyarısında bulunulacak.

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere, toplu kesimler için 88 bin 499 TL, bu suçun konutlarda işlenmesi durumunda ise 2 bin 199 TL idari para cezası verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.