Site Rengi

HABER ÖZETİ
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
Süresiz Nafaka dönemi nihayet sona eriyor..
MHP’li Feti Yıldız Öcalan’a umut hakkı konusuna açıklık getirdi..
CHP’li Buca Belediyesi’ne “Ver Rüşveti Al Ruhsatı” operasyonu..
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
FETÖ’nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein’in de avukatı çıktı!.
Pandeminin Bill Gates’e ait bir savsata olduğu Epstein belgeleriyle ortaya çıktı!.
ABD Başkanı Trump İran’ın müzakere yapmak istediğini söyledi..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı..
Epstein belgelerinde adı geçen Rixos’un sahibi Fettah Tamince konuştu..
Epstein dosyalarında yer alan satır satır Türkiye korkusu!.
AK Partili Başkan CHP’li Meclis Üyesini adeta yerin dibine soktu!.
MHP Lideri Bahçeli’den Özgür Özel’e Erken Seçim cevabı: AHMAKLIKTIR!.
34 ATA 061 plakalı aracı eskort hizmeti için kullanmış!.
Savcı Akın Gürlek’i hedef alan Özgür Özel’e tazminat şoku!.
Trump Epstein asasına hiç gitmemiş, kendisine komplo kurulmuş!.
Merkez Bankası’na üst düzey atamalar..
Milli gururumuz Kızılelma 2026’da göreve başlıyor..
J.P. Morgan’dan Altın için bomba tahmin..
ABD ile İran müzakereler için İstanbul’da bir araya gelecek..
Epstein ile ortalığa saçılan Hollywood’un iğrenç yüzü!.
Gazze’ye nefes olacak Refah Kapısı 2 yıl sonra açılıyor..
CHP’li Başkanlar birbirlerini suçlayarak kavgaya tutuştu!.
Epstein Belgelerinden İhlas Holding CEO’sunun adı çıktı!.
AK Parti ve CHP’ye kapıları kapatan 3 partiden ittifak hazırlığı..
SDG’nin kalesi Ayn El-Arap Suriye yönetimine geçti..
Sedat Peker şehit ailesine ev hediye etti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Lübnan Başbakanı Diyab’tan BM’ye çağrı! “İsrail’in sınır ihlallerini durdurun!.”

Lübnan Başbakanı Diyab’tan BM’ye çağrı! “İsrail’in sınır ihlallerini durdurun!.”
22.01.2021
A+
A-

Lübnan Başbakanı Hassan Diyab’ın, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesinde İsrail’in sınır ihlallerinin durdurulması için müdahale talebinde bulunduğu bildirildi.

Lübnan Başbakanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Diyab, BM Genel Sekreteri Guterres ile yaptığı telefon görüşmesinde ülkesindeki ekonomik ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını durumunun yanı sıra Lübnan’daki Suriyeli ve Filistinli mülteciler ile İsrail’in sınır ihlalleri ele alındı.

Beyrut Limanı’ndaki patlamanın ardından Lübnan’a destek konferansına liderlik etme başta olmak üzere BM’nin ülkesine desteklerini takdir eden Diyab, yeni vakaların artışla devam ettiği ülkesindeki 200 adet yoğun bakım yatağı yardımında bulunulması yönündeki taleplerini iletti.

Diyab, ayrıca BM’nin, Lübnan’daki tüm herkesi Kovid-19 aşısı kapsamına alma kampanyasına destek vermesini istedi.

İsrail’in sınır ihlalleri

İsrail’in ülkesine yönelik sınır ihlallerinin son haftalarda yoğunlaştığına da işaret eden Lübnan Başbakanı Diyab, bu eylemlerin hem Lübnan’ın egemenliğini hem de BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararını ihlal ettiğini ifade etti.

İsrail’in ülkesine yönelik sınır ihlallerinin Lübnan için tehlike oluşturduğu gibi uluslararası barış ve güvenliği de tehdit ettiğini savunan Diyab, söz konusu ihlallerinin durdurulması için acil müdahalenin gerekliliğine dikkati çekti.

Açıklamaya göre BM Genel Sekreteri Guterres da Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos 2020’de meydana gelen patlamanın ardından daha da derinleşen Lübnan’daki zorlu şartların farkında oldukları ve yardım için BM’nin kurumlarındaki ilgili yetkililerle görüşeceğini belirtti.

İsrail’e ait insansız hava araçları, savaş uçakları ve savaş botları sık sık Lübnan sınırlarını ihlal ediyor. Lübnanlı yetkililer her fırsatta bu ihlalleri BM’ye şikayet ediyor.

Lübnan’daki ekonomik ve siyasi durum

Kamu borcunun 90 milyar doları aştığı Lübnan, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük ekonomik krizlerden birini yaşıyor.

İşsizliğin yüzde 35’in, yoksulluğun yüzde 50’nin üzerinde olduğu Lübnan, Ağustos 2020’de Beyrut Limanı’nda meydana gelen büyük patlamayla ekonomik açıdan daha da zor duruma düştü.

Siyasi güçler ile yöneticileri ülkedeki mevcut ekonomik krizin nedeni olarak gören halk, uzun yıllardır yönetimi paylaşan mezhepsel siyasi partilerin yer almadığı, teknokratlardan oluşan küçültülmüş bir hükümetin kurulmasını talep ediyor.

Ülkede siyasi gruplar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle 10 Ağustos’tan bu yana yeni hükümet kurulamıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.