Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kuduz Köpek Netenyahu 2 milyon kişiyi sürerek Gazze’yi işgâl edecek!.
Terörsüz Türkiye toplantısı 8 saat sürdü, 2. toplantı Cuma günü..
Fatura ödemeleri katlanacak..
Terörsüz Türkiye Komisyonu bugün toplanıyor..
Kahpe İsrail Gazze’nin tamamını işgal etme kararı aldı!.
Sahte Diploma skandalında 37 kişi tutuklandı!.
Sığınma Evine sığınan kızı Sığınma Evi Müdürü taciz etti!.
Cari açığı kapatmak için yine sigaraya zam yapıldı!.
CHP’li başkan düğün masraflarını bile belediyeye ödetmiş!.
Trump itinin Gazze’ye 60 milyon dolarlık yardım palavrası çöktü!.
Şehit olan iki askerin güneş altında 4 saat bekletilip ölmesine kim neden oldu!.
Okullardaki Serbest Kıyafet saçmalığı nihayet sona eriyor!.
Türkiye bataklığa saplanıyor!. 3 milyonluk ev kredisinin geri ödemesi 11 milyon!.
Yerli ve Milli TOGG’u Almanlara daha ucuza satıyoruz!.
Avukatı Selahattin Demirtaş’ın önümüzdeki ay tahliye edilebileceğini açıkladı..
Emlak vergilerindeki yüzde 1.000’lik zam vatandaşı isyan ettirdi!.
Trump destekçilerinin İsrail’den nefret etmeye başladığını açıkladı!.
Avrupa’nın en büyük nükleer santraline bombalı saldırı!.
Sahte diploma çetesi!. Profesörden avukata, doktordan padişah torununa…
Diyanet’teki eskort skandalı büyüyor!.
Demirtaş’ın tahliye edilmesini Öcalan mı istemiyor!.
Tunç Soyer hakkındaki iddianame tamamlandı!. 45 yıl hapis cezası isteniyor!.
Akaryakıta çifte zam geliyor!.
Atlar koştukça Bakan Yardımcılarının cepleri doluyor!.
Kahpe İsrail’e bir darbe de Slovenya’dan!.
ABD Başkanı Trump’tan Türkiye’ye yüzde 15 gümrük vergisi kararı!.
Rüşvet soruşturmasında Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
Eski tip sürücü belgesi yenileme süresi 3 ay uzatıldı..
Adana’da ormanları yakan vatan haini şerefsizler böyle yakalandı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye yolunda komisyon üyeleri belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Mahkeme, Uçansu Şelalesi’ne HES’i iptal etti

Antalya’da, doğa harikası Uçansu Şelalesi’ni oluşturan Alara Çayı üzerinde, 3’üyle ilgili hukuki sürecin sürdüğü 8 HES projesinden biri daha mahkeme tarafından iptal edildi.

Mahkeme, Uçansu Şelalesi’ne HES’i iptal etti
01.08.2019
A+
A-

Antalya’da, doğa harikası Uçansu Şelalesi’ni oluşturan Alara Çayı üzerinde, 3’üyle ilgili hukuki sürecin sürdüğü 8 HES projesinden biri daha mahkeme tarafından iptal edildi.

Gündoğmuş ilçesinde, Torosların zirvesi Akdağ ve Geyik dağlarında, 50 metre yükseklikten dökülen doğa harikası Uçansu Şelalesi'nin kaynağını da oluşturan Alara Çayı üzerinde, 7'si dere, 1'i baraj tipi olmak üzere 8 HES projesi bulunuyor. Akdeniz'e döküldüğü alana kadar yaklaşık 80 kilometre uzunluğa sahip Alara Çayı üzerindeki HES projelerinden Hayat 1, Hayat 2 HES projeleriyle ilgili hukuki süreçler devam ederken, Kamer HES ile ilgili mahkemeden iptal kararı çıktı.

Şelaleye çok yakın bölgede planlanan Kamer regülatörü ve HES projesi için 2015'in Mayıs ayında verilen 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için köylülerin açtığı dava sonuçlandı. Köylüler Nurettin Şensoy, Mustafa Günay, Mustafa Uslu, Ömer Yılmaz, Bilal Tokçan ve Ali Güven adına açılan davada, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi 'ÇED Olumlu' raporunu iptal etti.

KAMER HES'İN BİLİRKİŞİ HEYETİ DEĞİŞTİ

Davacı köylülerin avukatı Münip Ermiş, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nin 2016 yılında yürütmeyi durdurma kararı verdiği HES'le ilgili kararın temyiz edildiği ve Danıştay 14'üncü Dairesi'nin itirazı reddettiğini hatırlatarak, “Devam eden davada, HES'lerin doğaya zarar vereceği yönünde değerlendirmeleri olan bilirkişi heyeti, itiraz üzerine değiştirilerek, yeni bir heyet oluşturulmasına karar verildi. Mahkeme de ikinci kez iptal kararı verdi" dedi.

Mahkemenin ikinci kez Uçansu'ya HES yapılamayacağı kararı verdiğini belirten Münip Ermiş, “Mahkemenin, 'HES yapılırsa balık üretimi durur, sucul ekosistem ve biyoçeşitlilik ağır hasar görür, genç ağaçlar yok olur, canlı türlerinin devamlılığı zarar görür' demesi çok önemliydi. Ama en güzeli de 'Böceklerle ilgili ÇED raporunda en küçük bahis yok, böcekler ne olacak' demesiydi" dedi.

Mahkeme kararında, proje sahasının 1'inci derece doğal Sit alanına 30- 40 metre uzaklıkta olduğu ve bu alana zarar verilmeyeceğine ilişkin önlemlerin somut olmadığına dikkat çekilerek, ÇED raporunun kapsamlı hazırlanmadığı, yapılan incelemelerin, hesaplamaların ve değerlendirmelerin yeterli düzeyde veri, bilgi ve belgeye dayandırılmadığı ve projenin çevreye olabilecek etkilerinin önlenmesi için alınan önlemlerin yetersiz ve hukuka aykırı olduğuna dikkat çekildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.