Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Mas Güreşi Dünya Kupası’nda geri sayım başladı!. (video haber)

Mas Güreşi Dünya Kupası’nda geri sayım başladı!. (video haber)
13.09.2021
A+
A-

Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun ev sahipliğinde, Dünya Mas Güreşi Federasyonu tarafından organize edilen Mas Güreşi Dünya Kupası için geri sayım başladı. Şampiyona 18-19 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Bahçelievler Şehit Mustafa Özer Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan etkinlik için Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Merkezi’nde düzenlenen lansmanda Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan açıklamalarda bulundu.

“TEMASSIZ TEK GÜREŞ TÜRÜ”

Necmettin Bilal Erdoğan “Mas kelimesi, ağaç dalı, ağaç anlamına geliyor. Temassız bir güreş türü diyebiliriz. Ayaklarınızın arasına tahta plakasını alıp ona dayanıyorsunuz ve elinizdeki ağaç dalıyla rakibinizi kendi tarafınıza çekmeye çalışıyorsunuz ya da çubuğu rakibinizin elinden alarak puan almaya çalışıyorsunuz. Bu etkinlik uzun yıllardır devam ediyor. Geleneksel sporların ülkelerin spor kültüründe ön planda olduğunu görmeyi takdir ettik. İstiyoruz ki dünyada geleneksel sporların gelişmesine ülkeler daha çok destek versin. Yakutistan’da bunun daha çok yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Mas güreşinin de geçtiğimiz 15-20 yılda uluslararası tanıtımında çok iyi mesafeler aldılar. 40’ın üzerinde ülkede Mas Güreşi Federasyonu kuruldu. Mas güreşinin olimpik bir dal olarak yer alması doğrultusunda ilerliyorlar. Okçuluk, mas güreşi ve mangala gibi benzeri oyunlarla halkımızı Bahçelievler’e davet ediyoruz. Hem spor salonunda organizasyonları takip edebilecekler, hem de salonun dışındaki etkinliklerden faydalanabilecekler. Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun 15 ülkeden 20 kurumsal üyesi var. Kurumsal üyelerimizi desteklemek için çalışmalar yapıyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Biz Türkiye’de festivaller yapıyoruz ama bu festivallerde tüm üyelerimize uygun bir konsept ortaya koyuyoruz, onları da ağırlıyoruz. Kırgızistan, Kazakistan, Japonya, Katar, Azerbaycan ve Yakutistan gibi ülkelerin geleneksel sporlarını festivallerimizde tanıttık. Böylelikle farklı ülkelerin ve spor dallarının birbiriyle tanışmasını sağlıyoruz. Her yıl Etnospor Forumları’nı yapıyoruz. Bazı yıllar Türkiye’de, bazı yıllar yurt dışında. Gelecek yıl Bakü’de yapacağız. Bir yıl Almatı’da yaptık, bir yıl Antalya’da yaptık. Bu toplantılarımızın neticesi olarak geleneksel sporlar araştırma icra kurulu kurduk, akademisyenlerden kurulu. Etnosporlar Ansiklopedisi çalışması başlattılar. Dünya çapında doktora bursu başlattık. Bunun herhangi bir başvuru tarihi var. Her bir başvuruya ayrı bir komisyon kuruyoruz. Farklı miktarlarda burslarımızı veriyoruz. Hem üyelerimizle hem üyelerimiz olmayan ülkelerle sporun geleceğini çalışıyoruz. Geleneksel sporların bakanlıklar tarafından destekleneceğine dair birçok ülkeyle mutabakata vardık. 7 yıl önce başladığımız bu yolda mesafe almaya devam ediyoruz. Her yıl daha fazla ülke ve daha fazla spor dalını kapsayarak büyüyoruz” dedi.

5.ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ SEL VE YANGIN AFETLERİ DOLAYISIYLA YAPILMAYACAK

“OKUL ETKİNLİKLERİ YAPACAĞIZ”

Etnospor Kültür Festivali’ni bu sene yapmama kararı aldıklarını belirten Erdoğan, “Yapmadığımız zaman yerine yine bir zengin etkinlik konsepti yerleştireceğiz. Hem Kızılay’ımız hem de AFAD’ımızla bir araya gelerek, afet bölgelerindeki vatandaşlarımıza katkı sunacağız. Bütün ortaokullarda, kimseden ücret talep etmeden, kendi imkanlarımızla okul etkinlikleri yapacağız. Okul etkinlikleri yaptığımız malzemeleri okula bırakacağız. 300’ün üzerinde ortaokulda yaptık. Mangala, mas güreşi ve okçuluk talimleri yapılıyor. Okula ciddi miktarda mangala takımı bırakıyoruz, ok yay hedef takımı bırakıyoruz, mas güreşi seti bırakıyoruz. Bu okulları, bütün afet bölgelerini dolaşarak arkadaşlarımızla bu okullarda etkinlik yapmış olacağız. MEB’deki arkadaşlarımız da buna ihtiyaçları olduğunu söylediler. Biz sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Sponsorlarımızın görünürlüğünü de hem okullarımızda hem de Mas Güreşi Dünya Kupası’nda sağlayacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.