Site Rengi

HABER ÖZETİ
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
Ev hanımlarına emeklilik teklifi TBMM’ye sunuldu..
Sosyal medyada asıp kesen troll çetesi devri kapanıyor..
Bakırköy’deki 30 milyon dolar vurgununda İBB detayı..
Trump ikinci uçak gemisinide İran’a gönderdiğini açıkladı..
Yargı kepazeliği!. Yaşlı adamı döverek öldürdüler, hakim serbest bıraktı!.
CHP’li vekilin lüks yatında gurup seks partisi!.
Yine Ömer Gergerlioğu yine üfürükten zırvalar!.
Taksicilerin Basit Usül üzerinden vergi kaçırma dönemi sona eriyor..
Yenidoğan çetesi liderinin cezası belli oldu..
Taksilerde indi bindi ücreti 175 TL’den 210 TL’ye yükseldi..
Meteoroloji’den 49 il için sağanak yağış ve fırtına uyarısı!.
Epstein skandalı İngiliz Kraliyet Ailesine kadar sıçradı!.
Trump İran’a 1 ay süre tanıdığını açıkladı..
Aracından inip kavgaya tutuşana 180 bin TL ceza resmileşti!.
Günün en çok konuşulan karesi bu oldu..
Epstein dosyalarında adı geçen Ahmet Davutoğlu ilk kez konuştu..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi yerden yere vurdu!.
Küçük kıza cinsel istismarda bulunan CHP’li Başkan görevden alındı!.
Jandarma polis kılığına girip altın taşıyan aracı gasp etti iddiası!.
Aziz İhsan Aktaş CHP’li belediyelere rüşvet yağdırmış!.
CHP’nin Meclis’teki provokasyonu dünya basınında..
DEM Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür açıklaması..
AK Partili Başkan hakkındaki Yasak Aşk iddiası ortalığı karıştırdı!.
CHP ikiyüzlülüğü yine gündem oldu..
Hakan Fidan’ın cevapsız bıraktığı “Nükleer” sorusu İsrail’in paçalarını tutuşturdu!.
Haluk Levent’ten Sedat Peker açıklaması..
Gezi İhaneti organizatörü Ayşe Barım’a verilen ceza belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Memur ve emekli maaş zammı kanun teklifi, Komisyon’dan geçti!.

Memur ve emekli maaş zammı kanun teklifi, Komisyon’dan geçti!.
10.01.2023
A+
A-
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam öngören düzenlemeleri de içeren yasa teklifi kabul edildi.
Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklinin maaşlarına yapılacak 2023 zammı da netleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkladığı ek zamla birlikte memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam uygulanacak.

Yoğun gündemle toplanan Meclis’te en önemli gündem maddeleri memur ve emekli maaşlarına yönelik kanun teklifi ve EYT düzenlemesi..

Teklif, Komisyon’da kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri başladı.

Teklif, komisyonda kabul edildi. Bu düzenleme ile en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL olurken, işverene destek primi 400 TL seviyesine çıkacak.

“5 bin 500 liranın altında kalanlar olursa, onlar 5 bin 500 liraya çekilecek”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

2023 yılında 5 bin 500 lira olarak uygulanacak en düşük emekli aylığının, asgari ücretin yüzde 64’üne çıkarıldığını, 2022 yılı ile kıyaslandığında yüzde 10’luk bir iyileştirme olduğunu anlatan Elitaş, “Düzenlemeyle en düşük emekli maaşını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Sadece yüzde 30 artışla en düşük emekli maaşı 4 bin 550 lira olsaydı, 1 milyon 192 bin 186 kişi 4 bin 550 lira maaş alacaktı. En düşük emekli maaşını 5 bin lira yapmış olsaydık 1 milyon 917 bin 154 kişi en az 5 bin lira maaş alacaktı. 5 bin 500 lira yaptığımızda ise 2 milyon 721 bin 270 kişi bu tutarı alacak. Bunun maliyeti 21,9 milyar lira.” diye konuştu.

Yetim ve dul aylıklarına yönelik düzenlemenin yıllardır değişmediğine işaret eden Elitaş, hak sahiplerine, vefat edenin emekli maaşının paylaştırılmasına ilişkin usulün aynı olduğunu belirtti.

2019 yılına kadar “en düşük emekli aylığı” şeklinde bir düzenleme yapılmadığını belirten Elitaş, “Teklifle, tüm emekli maaşlarına yüzde 30 zam uygulanıyor. Eğer 5 bin 500 liranın altında kalanlar olursa onlar 5 bin 500 liraya çekilecek.” şeklinde konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın en düşük emekli aylığının 6 bin veya 6 bin 500 liraya yükseltilmesini talep etmesi üzerine Elitaş, en düşük memur emekli maaşı dikkate alındığında bu durumun toplumda nasıl bir etkiye yol açacağının iyi hesaplanması gerektiğini söyledi.

Memur ve emekli maaş zammı kanun teklifi, Komisyon dan geçti #1
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.