Site Rengi

HABER ÖZETİ
Otel yangını faciasında ölü sayısı 79’a yükseldi!.
Böyle şerefsizlik görülmedi!. Cenaze nakilleri için 100’er bin lira istediler!.
Yangın felâketi nedeni ile 1 günlük yas ilan edildi!.
Bolu’daki yangın felaketinde ölenlerin sayısı 66’ya yükseldi!.
Kendi b.konu yiyen sözde profun Üstat Neşet Ertaş ukalâlığı!.
Ümit Özdağ’ın gözaltına alınmasının ardından Erdoğan’a tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor!.
Ümit Özdağ Erdoğan’a hakaret suçundan gözaltına alındı!.
Okulda şampanya patlatıp kadeh tokuşturan öğretmenler görevden uzaklaştırıldı!.
İmamoğlu’ndan İmamoğlu’na TURP yanıtı!.
“Erdoğan Yeniden Aday Olsun mu” anketinde şaşırtan sonuç!.
Ateşkes sonrası İsrail tarafından 90 Filistinli serbest bıraktı!.
ABD Başkanı Trump Kennedy suikastinin belgelerini ifşa edeceğini açıkladı!.
50 bin kişinin katili teröristbaşı Öcalan ev hapsine çıkmalı mı çıkmamalı mı anketi!.
Filistin ile İsrail arasındaki ilk rehin takası gerçekleşti..
Eski Akp’li vekilden Erdoğan’a İmamoğlu uyarısı!. ALTYAPINIZ YOKSA BU OPERASYON TERS TEPER!.
Dünyanın beklediği Ateşkes resmen başladı!.
Cengiz Holding yargı sopası ile gazetecileri susturmaya çalışıyor!.
Para pul olunca 500 TL’lik banknotları basmaya karar vermek zorunda kaldılar!.
İndirimli konut kredisi öncesi fırsatçılar yine sahnede!.
Kahpe İsrail ateşkesi imzaladı!.
ABD silah desteğini çekince Kahpe İsrail ateşkesi eşek gibi onayladı!.
Durdurulamayan akaryakıt fiyatları 50 liraya dayandı!.
Haftanın son gününde altı ve bitcoin uçuşa geçti!.
Şehidin ailesine ödenen tazminatı fazlasıyla geri istediler!.
CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat yolsuzluktan tutuklandı!.
Savcılık CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı hakkında tutuklama talebinde bulundu!.
Kahpe İsrail yine sözünde durmadı ateşkes askıya alındı!.
Halkı açlığa mahkûm eden Akp ve Mhp kan kaybetmeye devam ediyor!.
Menzil Cemaatindeki milyarlık servet kavgası çığrından çıktı!. Devreye Özel Harekât Polisleri girdi!.
Herkes kan ağlarken Erdoğan’ın ihalecisi 58 milyon dolara özel jet satın aldı!.
DOLAR 35,6523
EURO 37,1776
ALTIN 3.155,66
BIST 10.105,37

Memur ve emekli maaş zammı kanun teklifi, Komisyon’dan geçti!.

Memur ve emekli maaş zammı kanun teklifi, Komisyon’dan geçti!.
10.01.2023
A+
A-
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam öngören düzenlemeleri de içeren yasa teklifi kabul edildi.
Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklinin maaşlarına yapılacak 2023 zammı da netleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkladığı ek zamla birlikte memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam uygulanacak.

Yoğun gündemle toplanan Meclis’te en önemli gündem maddeleri memur ve emekli maaşlarına yönelik kanun teklifi ve EYT düzenlemesi..

Teklif, Komisyon’da kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri başladı.

Teklif, komisyonda kabul edildi. Bu düzenleme ile en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL olurken, işverene destek primi 400 TL seviyesine çıkacak.

“5 bin 500 liranın altında kalanlar olursa, onlar 5 bin 500 liraya çekilecek”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

2023 yılında 5 bin 500 lira olarak uygulanacak en düşük emekli aylığının, asgari ücretin yüzde 64’üne çıkarıldığını, 2022 yılı ile kıyaslandığında yüzde 10’luk bir iyileştirme olduğunu anlatan Elitaş, “Düzenlemeyle en düşük emekli maaşını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Sadece yüzde 30 artışla en düşük emekli maaşı 4 bin 550 lira olsaydı, 1 milyon 192 bin 186 kişi 4 bin 550 lira maaş alacaktı. En düşük emekli maaşını 5 bin lira yapmış olsaydık 1 milyon 917 bin 154 kişi en az 5 bin lira maaş alacaktı. 5 bin 500 lira yaptığımızda ise 2 milyon 721 bin 270 kişi bu tutarı alacak. Bunun maliyeti 21,9 milyar lira.” diye konuştu.

Yetim ve dul aylıklarına yönelik düzenlemenin yıllardır değişmediğine işaret eden Elitaş, hak sahiplerine, vefat edenin emekli maaşının paylaştırılmasına ilişkin usulün aynı olduğunu belirtti.

2019 yılına kadar “en düşük emekli aylığı” şeklinde bir düzenleme yapılmadığını belirten Elitaş, “Teklifle, tüm emekli maaşlarına yüzde 30 zam uygulanıyor. Eğer 5 bin 500 liranın altında kalanlar olursa onlar 5 bin 500 liraya çekilecek.” şeklinde konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın en düşük emekli aylığının 6 bin veya 6 bin 500 liraya yükseltilmesini talep etmesi üzerine Elitaş, en düşük memur emekli maaşı dikkate alındığında bu durumun toplumda nasıl bir etkiye yol açacağının iyi hesaplanması gerektiğini söyledi.

Memur ve emekli maaş zammı kanun teklifi, Komisyon dan geçti #1
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.