Site Rengi

HABER ÖZETİ
16 günde vatandaşın 401 milyarını çalan şerefsizler kim!.
AK Parti’de onca torpil skandalı üzerine bir skandal daha!.
İstanbul’da art arda korkutan depremler!.
Katliam gibi kazada ölü sayısı 11’e yükseldi!.
Yabancı menşeili elektrikli araçları Türk Savunma Sanayii tesislerine girişleri yasaklandı!.
Sağlık Bakanlığının duyurduğu uygulamaya ilk itiraz Cumhurbaşkanı Danışmanından geldi!.
Yahşihan’ın tapusunu üzerine geçiren AK Partili Başkan görevden uzaklaştırıldı..
Kahpe İsrail 3 yıl da tam 22 bin çocuk öldürdü!.
Başörtüsü yasağını onaylayan Aliyev gelen tepkiler üzerine Müslüman Lider rollerine büründü!.
Ataşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti..
39 bin nüfuslu AK Partili belediyenin imar müdürenden baldızına 68 milyon liralık Porsche!.
MEB Kasım’da 9 günlük ara tatil olacağını duyurdu..
Saraçhane Bülbülü Şaban Sevinç tutuklandı!.
Azerbaycan’da öğrencilerden sonra öğretmenler içinde başörtüsü yasağı geldi!.
A Milli Takım da Montella dönemi sona erdi..
İmamoğlu’nun çöktüğü 480 milyon değerindeki villaların hikâyesi!.
İkinci kez hakim karşısına çıkan Mehmet Akif Ersoy’un tutukluluğun devamına karar verildi!.
Fon vurgunundan 214 kişi 187 milyar 653 milyon tokatlamış!.
Ekrem’in gizli kasası Yunanistan’da yakalandı!.
TFF olağanüstü seçim gündemi ile toplanıyor..
Sayan sülalesinin bürokrasi saltanatı yıkılıyor!.
Fon soruşturmasında dezenformasyon yaptıkları için ifadeye çağırıldılar!.
Afyon Vali Yardımcısı silahla vurulmuş halde ağır yaralı olarak bulundu!.
Gözaltına alınan Berna Laçin’den jet hızında kıvırma!.
Fon mağdurlarına anapara ödemeleri başladı..
Üzerinde 1,630 mülk kaydı bulunan AK Partili Başkan Yardımcısı pes dedirtti!.
AK Partili Başkan ve Yardımcısının üzerine kayıtlı tam 2031 mülk çıktı!.
Bakan beyin borsadaki 50 milyar dolarlık vurgundan haberi yok galiba!.
İstanbul’da bina çöktü!.
ABD ile Yunanistan arasında 4 milyar dolarlık askeri anlaşma!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Merhum Turgut Özal’dan, Hasan Cemal’in dedesi Cemal Paşa ifşaatı…

Merhum Turgut Özal’dan, Hasan Cemal’in dedesi Cemal Paşa ifşaatı…
24.04.2020
A+
A-

Ermeni seviciliği yapan Hasan Cemal’in dedesi İttihatçı Cemal Paşa’nın Suriye bölgesinde görev yaptığı süre içerisinde ihanet gibi uygulamalar yaptığı ortaya çıktı.

Foto -

“Ermeni kardeşlerimin 24 Nisan soykırım acısını paylaşıyorum.” paylaşımı yapan Hasan Cemal’in bu tweeti büyük tepki çekti.

Foto - Hasan Cemal'in dedesi Cemal Paşa'nın da ihanet gibi uygulamalarda bulunduğu ortaya çıktı. Bu durum

Hasan Cemal’in dedesi Cemal Paşa’nın da ihanet gibi uygulamalarda bulunduğu ortaya çıktı. Bu durum “Katranı kaynatsan da olmaz şeker, cinsini sevdiğim cinsine çeker” atasözünü hatırlattı.

Foto - Turgut Özal’ın merhum gazeteci Yalçın Özer ile 25 yıl önce yaptığı mülakatın hiç yayınlanmamış bölümleri gün yüzüne çıktı.

Turgut Özal’ın merhum gazeteci Yalçın Özer ile 25 yıl önce yaptığı mülakatın hiç yayınlanmamış bölümleri gün yüzüne çıktı.

Foto - Mülakatta, Osmanlı’nın ihanetle nasıl yıkıldığını, hainlerin İngilizlerle nasıl işbirliği yaptığını anlatan Özal, “ABD’ye verilen destek Araplarla ilişkileri daha kötü yapmaz mı?” sorusuna “Bunu Hasan Cemal’e sorun” cevabını vererek Hasan Cemal’in dedesi Cemal Paşa’nın ihanetlerini aktarmış.

Mülakatta, Osmanlı’nın ihanetle nasıl yıkıldığını, hainlerin İngilizlerle nasıl işbirliği yaptığını anlatan Özal, “ABD’ye verilen destek Araplarla ilişkileri daha kötü yapmaz mı?” sorusuna “Bunu Hasan Cemal’e sorun” cevabını vererek Hasan Cemal’in dedesi Cemal Paşa’nın ihanetlerini aktarmış.

Foto - İşte o röportajdan önemli bölümler...  

İşte o röportajdan önemli bölümler…

Foto - (...) Özal, 1991’de (...) Moskova’ya resmi ziyarete giderken, programı takip eden gazeteciler arasında Türkiye Gazetesi adına dönemin başyazarı Yalçın Özer de vardı.

(…) Özal, 1991’de (…) Moskova’ya resmi ziyarete giderken, programı takip eden gazeteciler arasında Türkiye Gazetesi adına dönemin başyazarı Yalçın Özer de vardı.

Foto - Ziyaretin Moskova’dan sonraki ayağı, o dönem Sovyetler’den kopmamış olan Ukrayna’nın Kiev şehriydi.

Ziyaretin Moskova’dan sonraki ayağı, o dönem Sovyetler’den kopmamış olan Ukrayna’nın Kiev şehriydi.

Foto - Özal, bu gezi sırasında beraberindeki gazetecilere, bir bölümünü yayınlamamak üzere, çok önemli açıklamalar yaptı.

Özal, bu gezi sırasında beraberindeki gazetecilere, bir bölümünü yayınlamamak üzere, çok önemli açıklamalar yaptı.

Foto - (...) Gezi sırasında bir gazeteci, Turgut Özal’a, “ABD’nin Irak’a müdahalesine destek verdiniz. Zaten Arap dünyası ile Türkiye’nin ilişkileri 20’lerden beri iyi değil. Bu desteğiniz, ilişkilerimizi daha kötü yapmaz mı?” diye sordu.

(…) Gezi sırasında bir gazeteci, Turgut Özal’a, “ABD’nin Irak’a müdahalesine destek verdiniz. Zaten Arap dünyası ile Türkiye’nin ilişkileri 20’lerden beri iyi değil. Bu desteğiniz, ilişkilerimizi daha kötü yapmaz mı?” diye sordu.

Foto - Özal bu soru üzerine Osmanlı’nın son dönemindeki İttihat ve Terakki yönetiminin önde gelen isimlerinden Cemal Paşa’nın torunu olan ve gezide yer alan yazarlardan Hasan Cemal’e seslenerek, “Bunu, siz Hasan Cemal’e sorun” dedi.

Özal bu soru üzerine Osmanlı’nın son dönemindeki İttihat ve Terakki yönetiminin önde gelen isimlerinden Cemal Paşa’nın torunu olan ve gezide yer alan yazarlardan Hasan Cemal’e seslenerek, “Bunu, siz Hasan Cemal’e sorun” dedi.

Foto - Ama Hasan Cemal o sırada orada bulunamadığı için konu havada kaldı.

Ama Hasan Cemal o sırada orada bulunamadığı için konu havada kaldı.

Foto - Bundan kısa süre sonra, Yalçın Özer, beraberinde aynı gruptan bir başka gazeteci ile özel bir mülakat için yeniden Özal’ın yanındaydı.

Bundan kısa süre sonra, Yalçın Özer, beraberinde aynı gruptan bir başka gazeteci ile özel bir mülakat için yeniden Özal’ın yanındaydı.

Foto - Yalçın Özer, “Bunu Hasan Cemal’e sorun” bölümünü açmasını isteyince, Özal şunları anlattı: “Bizim sıkıntılarımızdan birisi de ülkemizin sıcak kuşakta bulunmasıdır.

Yalçın Özer, “Bunu Hasan Cemal’e sorun” bölümünü açmasını isteyince, Özal şunları anlattı: “Bizim sıkıntılarımızdan birisi de ülkemizin sıcak kuşakta bulunmasıdır.”

Foto - Bu ülkelerde satılık insan bulmak çok kolay. Bir Almanı, İngilizi, Fransızı, Japonu ve bir Rusu satın alamazsınız. Osmanlı’yı yıkmadan önce içerden bazı kimseleri İngilizler satın almışlar.

Bu ülkelerde satılık insan bulmak çok kolay. Bir Almanı, İngilizi, Fransızı, Japonu ve bir Rusu satın alamazsınız. Osmanlı’yı yıkmadan önce içerden bazı kimseleri İngilizler satın almışlar.

Foto -

“Osmanlı’yı yıkmadan önce içerden bazı kimseleri İngilizler satın almışlar.”

Foto -

“(…) İngilizlerden maaş alan Osmanlı Güney Cephesi Başkomutanı Cemal Paşa’ya (Hasan Cemal’in dedesi) talimat vererek, Şam’daki İslam alimlerinin (…) genç kızlarını konağına getirmesi, onlara alkollü içki içmeye zorlaması ve tacizde bulunarak geri bırakılmaları istenmiştir.”

Foto -

“Bu emri alan (Cemal) Paşa, derhal bu işlemi yapmıştır.”

Foto -

“Bu yüz kızartıcı olaylar süratle Arap alemine yayılmış ve ‘Osmanlı artık bozulmuş ve İslami yoldan çıkmıştır’ propagandası yapılarak, Araplar Osmanlıya düşman yapılmıştır. (…)”

Foto -

Foto -

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.