Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
Metin Arolat’ın alkol ve uyuşturucudan öldüğü ortaya çıktı!.
Dünyanın gözü İstanbul’daki barış zirvesinde..
Demirtaş’ın tahliyesine ilişkin AKP’den ilk sinyal..
PKK’nın silah bırakma kararı anketlere nasıl yansıdı…
ABD’den Türkiye’ye füze satışına sürpriz onay..
İstanbul’da suya yeni bir zam daha geliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Merkel: “Suriye’de yapılan hatalar Libya’da tekrarlanmamalı…”

Merkel: “Suriye’de yapılan hatalar Libya’da tekrarlanmamalı…”
23.01.2020
A+
A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye’de yapılan hataların Libya’da tekrarlanmaması gerektiğini söyledi.

Merkel, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada, Avrupa’da 75 yıllık bir barış döneminin bulunduğuna dikkati çekerek, ”Ancak dünyanın tüm bölgeleri o kadar şanslı değil. Suriye gibi bir ülkede nüfusun yarısı kaçmak durumunda kalıyorsa barış süreçlerini devam ettirmek için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğini söyleyebiliriz.” dedi.

Berlin’de gerçekleştirilen Libya Konferansı’nın, siyasi sürecin başlatılması yönünde önemli bir adım olduğunun altını çizen Merkel, Libya’da yaşayanların durumlarını iyileştirme çalışmalarının önemine işaret ederek, ”Suriye’de yapılan hatalar Libya’da tekrarlanmamalı.” ifadesini kullandı.

Alman Şansölye, Suriye’deki gibi vekalet savaşı olmaması ve istikrar için Libya’ya dışarıdan silah girmemesi gerektiğini de kaydetti.

Orta Afrika’daki ülkelerin fakirlik ve güvenlik sıkıntılarına da dikkati çeken Merkel, ”Nijer, gelirinin yüzde 30’unu güvenliğe ayırmak zorunda kalıyor biz ise yüzde 2 savunma harcamalarına ayırıyoruz. Güvenlik olmadan kalkınma olmaz, kalkınma olmadan da güvenlik olmaz.” diye konuştu.

Şansölye Angela Merkel, iklimin korunmasının önemine değinerek, ”Paris Anlaşması’nın hedeflerine ulaşma sorunu tüm kıta için ölüm kalım meselesi olabilir.” dedi.

Merkel, Çin’in Afrika’da da çok aktif olduğunu anlatarak, ”AB ve Çin, Afrika ülkelerinin kendilerini geliştirmeleri için ortak standartlar bulabilir. Çin ile iş birliğine ek olarak, Afrika ile daha yakın iş birliği, 2020’nin ikinci yarısında Almanya’nın AB Dönem Başkanlığının odak noktalarından biri olmalıdır.” şeklinde konuştu.
Angela Merkel ayrıca Almanya’nın Küresel Aşılama ve Bağışıklama İttifakı (GAVI) için 600 milyon avro daha sağlayacağı sözünü verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.